Partners van de Dutch Cloud Community

Partners van de Dutch Cloud Community bieden we een interessante propositie aan via het partnerprogramma.

Het partnerprogramma richt zich op leveranciers van technologie en diensten voor de Nederlandse hosting- en cloudsector. Niet elke aanbieder van dergelijke diensten kan partner van Dutch Cloud Community worden. Partners van Dutch Cloud Community onderscheiden zich door innovatieve oplossingen en product/dienstverlening van hoge kwaliteit te leveren.

Premium partners

Partners

Samenwerkende (branche)organisaties

Ondersteunende organisaties

Waarom partner worden van de Dutch Cloud Community?

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief (bereik: 1700+ lezers) is er de mogelijkheid om usecases, nieuws en evenementen onder de aandacht van een grote groep mensen uit de sector te brengen.

Op de social media kanalen van DCC (LinkedIn, Twitter en YouTube) delen we usecases, interviews, nieuwsberichten of evenementen en video’s en brengen we partnercontent onder de aandacht van onze leden en volgers.

De website van Dutch Cloud Community biedt mogelijkheden voor het plaatsen van interviews, cases, blogs en interviews. De site leent zich ook voor het onder de aandacht brengen van de evenementen van jouw organisatie.

Bijkomende voordelen:
  • Het presenteren van het bedrijfslogo op de website(s) van Dutch Cloud Community en een link naar de partnerwebsite.
  • Het recht op profilering als partner van Dutch Cloud Community met gebruikmaking van het logo van deze brancheorganisatie.
Een keer per jaar verschijnt de Dutch Cloud Community Guide met een overzicht van alle stakeholders uit de cloud- en hostingsector. In het rapport, dat beschikbaar is in print en pdf, krijgt jouw organisatie een eigen pagina waarin alle ruimte is om de diensten en/of producten van de organisatie onder de aandacht te brengen.

De beide directeuren van Dutch Cloud Community, Ruud Alaerds en Simon Besteman, publiceren regelmatig blogs en achtergrondartikelen waarin aandacht voor een partner mogelijk is. Dat kan gaan om aandacht voor het bedrijf, maar het is ook mogelijk om een bepaald product of dienst uit te lichten.

In onze podcast interviewen we regelmatig interessante gasten uit de cloud- en hostingsector. Het is mogelijk om als partner een bijdrage te leveren aan een podcast. Dat kan via een interview of een bijdrage door een vakspecialist binnen jouw organisatie.

We organiseren voor onze doelgroep meerdere netwerkbijeenkomsten per jaar, waar een bepaald thema centraal staat. Tijdens zo’n bijeenkomst is het mogelijk om vanuit jouw organisatie een bijdrage te leveren. Dat kan door het geven van een presentatie of het deelnemen aan een paneldiscussie over een bepaald onderwerp.

Het is mogelijk om een op maat gemaakte technische sessie te laten organiseren rondom een thema dat je zelf kunt aandragen. Jouw organisatie en aanbod van producten en/of diensten brengen we zo op een optimale wijze onder de aandacht.

Als partner heb je bij de Dutch Cloud Community alle mogelijkheden om je eigen organisatie, producten en diensten onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen. Soms is het fijn als er een marketeer meedenkt die bekend is met vakjargon en begrijpt waar jouw product/dienstverlening over gaat. Voor het maken van content en het organiseren van evenementen kun je als partner een beroep doen op onze ervaren medewerkers. Daarnaast werken we samen met een bureau voor contentmarketing, zodat uitingen en evenementen altijd tot in de puntjes verzorgd zijn.

De cloud- en hostingsector heeft goed opgeleide medewerkers nodig. Dat is ook belangrijk om als Nederland in het internationale speelveld concurrerend te blijven. We stimuleren kennisdeling tussen onze leden en onder onze partners, zodat ze alle mogelijkheden hebben om niet alleen hun medewerkers maar ook hun bedrijf te laten groeien. Ook leveren we een bijdrage aan de ontwikkeling van opleidingen voor jong talent voor onze sector. Samen met onze leden en partners ontwikkelen we opleidingsprogramma’s voor deze doelgroep.

We organiseren regelmatig bijeenkomsten voor onze leden, waar ze uitgebreide mogelijkheden hebben om zowel nieuwe als bestaande businesspartners te ontmoeten. Bekende voorbeelden van evenementen zijn de Dutch Night @ CloudFest in Duitsland en de Zomer BBQ waar we jaarlijks meer dan 400 gasten uit onze branche verwelkomen.

Dutch Cloud Community heeft diverse marktonderzoeken en rapporten geïnitieerd over onderwerpen als cloud adoptie in de zakelijke markt, de positie van de Nederlandse digitale mainport en de unieke en belangrijke functie van de digitale infrastructuur. Gezamenlijke publicatie van artikelen gerelateerd aan deze rapporten en onderzoeken kan worden gepland. Dit kan ook in combinatie met usecases en specifieke inzichten van een partner.

De verspreiding van deze content kan plaatsvinden via speciale webpagina’s, onlinecampagnes en in de vorm van bijvoorbeeld een ‘special market insights booklet’. We kunnen zelfs de mogelijkheid onderzoeken om op partner gebaseerde technologie te gebruiken, zoals dashboarding of visualisatietechnieken. 

Als partner krijg je ondersteuning bij het leggen van contacten met de leden van de Dutch Cloud Community. We faciliteren het contact tussen onze leden en partners. Op incidentele basis kunnen directe introducties, ondersteund door bestuurders van Dutch Cloud Community, met leden afspreken.

Indirecte introducties, ondersteund door bestuurders van Dutch Cloud Community met leden is mogelijk, maar hierbij wordt een partner alleen aan een lid voorgesteld.

Wil je lid of partner worden van de Dutch Cloud Community? Of wil je meer weten? Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m contact met je op!