Over Dutch Cloud Community

Welkom bij Dutch Cloud Community, dé branchevereniging voor  Nederlandse aanbieders van Cloud- en internetdiensten.

Wie zijn we en wat doen we? 

We brengen mensen en bedrijven binnen de sector samen en komen op voor jouw belangen.

Met meer dan honderd vooraanstaande bedrijven zijn wij de verbindende schakel die faciliteert, initieert, coördineert, informeert, agendeert en organiseert.

Bedrijven in onze sector werken voor duizenden klanten in de gezondheidszorg, financiën, logistiek en vele andere branches. De klanten stellen de hoogste eisen aan de dienstverlening die door bedrijven uit onze sector wordt geboden. Het is een sector waar professioneel gewerkt wordt met veel kennis, expertise en certificeringen. Samen met onze leden, partners, overheidsinstanties, politieke organen en andere belanghebbenden staan wij in het hart van deze sector.

We zorgen ervoor dat ook jouw bedrijf optimaal vertegenwoordigd wordt. Het is voor individuele bedrijven onmogelijk om volledig op de hoogte te blijven over (en in te spelen op) de ontwikkelingen in Brussel en Den Haag. Wij zijn daarom jullie stem en oren. We nemen deel aan vele initiatieven om ervoor te zorgen dat jullie belangen optimaal behartigd worden. Zo hebben we invloed op toekomstige wet- en regelgeving en werken met de overheid en toezichthouders aan een pragmatische uitvoering. We werken nauw samen met ministeries, toezichthouders en andere relevante instanties om cybercriminaliteit en Abuse te bestrijden en we zijn aanjager van relevante onderwijsprogramma’s als Cloud IT Academy om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst goed opgeleide jonge werknemers voor bedrijven in onze sector hebben.

Als lid van Dutch Cloud Community maak je deel uit van een hechte, dynamische en krachtige gemeenschap van gespecialiseerde bedrijven met gedeelde belangen. Het is een community waarin grote en kleine bedrijven samenkomen, waar ondernemers en medewerkers ideeën, ervaringen en kennis kunnen uitwisselen en samenwerkingen kunnen opzetten.

Dutch Cloud Community is het platform voor kennis- en ervaringsuitwisseling. Jij kunt als lid rekenen op vakinhoudelijke publicaties en kennis sessies, marktinzichten, praktische ondersteuning (zoals juridisch advies), hulp bij HR-vraagstukken, standaarddocumenten, kosteloos advies en toegang tot onze geschillencommissie.

Onze leden steunen ook onze Gedragscode, waardoor opdrachtgevers en overheid weten dat zij met een bedrijf werken dat zich aan hoge standaarden van veiligheid en ethiek houdt.

Gedurende het jaar organiseren we tal van evenementen voor onze leden om te netwerken en waardevolle kennis op te doen. Via onze mediakanalen en ledenportaal delen we relevante, kwalitatieve, informatieve, analytische en kritische content zodat jij altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in onze branche.

Kortom, welkom bij de Nederlandse Cloud- en internet sector.

Welkom bij Dutch Cloud Community.

Dutch Cloud Community

Wij vertegenwoordigen en verenigen
de Nederlandse Cloud- en internetsector.

Hier staan we voor

Dutch Cloud Community is het aanspreekpunt en de belangenbehartiger voor Nederlandse aanbieders van hosting-, cloud- en internetdiensten. In januari 2021 is de Dutch Cloud Community ontstaan uit de fusie van ISPConnect en DHPA, de twee brancheorganisaties van de sector. Meer dan honderd prominente bedrijven uit de sector zijn aangesloten bij onze branchevereniging. Samen vertegenwoordigen we de digitale infrastructuur.

Nederland loopt nu nog voorop als het gaat om een bloeiende en snelgroeiende digitale infrastructuur voor hosting- en clouddiensten. Op diverse internationale lijsten behoort deze sector bij de beste ter wereld. Binnen Dutch Cloud Community streven we naar meer.

De ontwikkeling van het digitaliseringsproces staat bij ons bovenaan het prioriteitenlijstje. Daarom richtten we onder meer Stichting DINL op. Deze overkoepelende organisatie maakt zich hard voor de digitale sector in Nederland.

Onze missie

Onze missie is het scheppen van belangrijke randvoorwaarden voor de Nederlandse hosting-, cloud- en internetsector. Ook dragen we bij aan een open, veilig en vrij internet. 

Vertrouwen, Kwaliteit, Veiligheid en Onderwijs

Dat zijn de vier kernthema’s van Dutch Cloud Community. Wij zijn de stem van Nederlandse hosting-, cloud- en internetorganisaties. We verbeteren de profilering van onze leden en verstevigen daarmee hun concurrentiepositie. We zijn zowel aanjager als deelnemers aan onderwijsprojecten op verschillende niveaus, van MBO tot universitair. We enthousiasmeren jong talent voor de sector. Online veiligheid staat hoog in ons vaandel. De leden van Dutch Cloud Community zijn verder geprofessionaliseerd en leveren dienstverlening van hoge kwaliteit. Zo kunnen het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse overheid vol vertrouwen gebruik maken van de diensten van onze leden.

Actief door de hele samenleving heen

De Dutch Cloud Community is actief in de hele samenleving. Zo werken we in taskforces van de overheid, allianties en interdisciplinaire werkgroepen om cybercriminaliteit en abuse tegen te gaan. Ook zijn we klankbord voor partijen bij het voorbereiden van nieuwe regelgeving. We werken samen met de ministeries van Economische Zaken, Veiligheid en Justitie en Onderwijs. We organiseren door het jaar heen verschillende evenementen; van webinars over specifieke onderwerpen tot grootschalige netwerkgelegenheden.

Ook in Europa zijn we actief. De Dutch Cloud Community heeft een belangrijk aandeel in het CISPE en is betrokken bij de Nederlandse tak van het GAIA-X project. We nemen actief deel aan debatten en werken samen met andere organisaties binnen Nederland en Europa om de waarden waar wij voor staan te promoten en het internet verder te ontwikkelen.

Belangenbehartiging voor de hosting-, cloud- en internetsector

In een tijd waar de digitale transformatie van de economie steeds belangrijker wordt, biedt Dutch Cloud Community specifieke en praktische kennis over de digitale infrastructuur. Leden van de Dutch Cloud Community maken deel uit van een vereniging van gelijkgestemde cloudprofessionals. We bieden een uitgebreid netwerk waarin kennis en ideeën delen erg belangrijk zijn. We organiseren jaarlijks meerdere netwerkevenementen die voor leden kosteloos toegankelijk zijn. Deze evenementen staan altijd in het teken van netwerken, kennis delen en verdere ontwikkeling van de sector.

Ook kun je bij ons terecht voor specifieke vragen. Voor onze leden zijn er bijvoorbeeld sectorspecifieke documenten online beschikbaar, onder meer verwerkersovereenkomsten, gedragscodes en diverse onderzoeksrapporten.
We zijn een verenigde stem richting leveranciers, media, onderwijs, overheid en de politiek. Je wordt als lid vermeld op de Dutch Cloud Community website met bedrijfslogo en link naar je website. Ook nemen we je mee in de communicatie vanuit Dutch Cloud Community. Dat doen we bijvoorbeeld via nieuwsbrieven, social media of tijdens evenementen.

Daarnaast kun je medewerking van onze communicatie-experts verwachten wanneer je bij ons aangesloten bent. Zij kunnen helpen bij het opstellen van persberichten, artikelen of gezamenlijke PR genereren.

Meer weten over lidmaatschap? 

Onze partners zijn van belang voor een gezonde sector waarin zowel toeleveranciers als aanbieders producten en diensten van hoge kwaliteit leveren. Om die reden worden alleen de hoogst gewaardeerde organisaties partner van Dutch Cloud Community. Dit zorgt voor een kwaliteitsstempel dat uiteindelijke eindgebruikers zoals overheden en gemeenten in staat stelt met vertrouwen samen te werken.

Benieuwd wat je als partner nog meer kunt verwachten? Kijk dan op de Partner pagina.