Over Dutch Cloud Community

Hier staan we voor

Onze missie is het scheppen van de randvoorwaarden voor een gezonde Nederlandse hosting-, cloud- en internetsector en bijdragen aan een open, veilig en vrij internet.

In januari 2021 is de Dutch Cloud Community ontstaan uit de fusie van ISPConnect en DHPA, de twee brancheorganisaties van de sector. Meer dan honderd prominente bedrijven zijn aangesloten bij DCC. Samen vertegenwoordigen we de digitale infrastructuursector.

Nederland loopt voorop als het gaat om een bloeiende en snel groeiende digitale infrastructuur voor hosting- en clouddiensten. Op verschillende internationale lijsten behoort deze sector bij de beste ter wereld. Bij Dutch Cloud Community streven we naar meer.

De ontwikkeling van het digitaliseringsproces staat bij ons bovenaan het prioriteitenlijstje. Daarom richtten we onder meer Stichting DINL op; de overkoepelende organisatie die zich sterk maakt voor een stabiele en sterke digitale sector in Nederland.

Vertrouwen, Kwaliteit, Veiligheid en Onderwijs

Dat zijn de vier kernthema’s van Dutch Cloud Community. Wij zijn de stem van Nederlandse hosting-, cloud- en internetorganisaties. We verbeteren de profilering van onze leden en verstevigen daarmee hun concurrentiepositie. We zijn zowel aanjager als deelnemers aan onderwijsprojecten op verschillende niveaus, van MBO tot universitair. We enthousiasmeren jong talent voor de sector. Online veiligheid staat hoog in ons vaandel. De leden van Dutch Cloud Community zijn verder geprofessionaliseerd en leveren dienstverlening van hoge kwaliteit. Zo kunnen het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse overheid vol vertrouwen gebruik maken van de diensten van onze leden.

Actief door de hele samenleving heen

De Dutch Cloud Community is actief in de hele samenleving. Zo werken we in taskforces van de overheid, allianties en interdisciplinaire werkgroepen om cybercriminaliteit en abuse tegen te gaan. Ook zijn we klankbord voor partijen bij het voorbereiden van nieuwe regelgeving. We werken samen met de ministeries van Economische Zaken, Veiligheid en Justitie en Onderwijs. We organiseren door het jaar heen verschillende evenementen; van webinars over specifieke onderwerpen tot grootschalige netwerkgelegenheden.

Ook in Europa zijn we actief. De Dutch Cloud Community heeft een belangrijk aandeel in het CISPE en is betrokken bij de Nederlandse tak van het GAIA-X project. We nemen actief deel aan debatten en werken samen met andere organisaties binnen Nederland en Europa om de waarden waar wij voor staan te promoten en het internet verder te ontwikkelen.

Belangenbehartiging voor de hosting-, cloud- en internetsector

In een tijd waar de digitale transformatie van de economie steeds belangrijker wordt, biedt Dutch Cloud Community specifieke en praktische kennis op het gebied van digitale infrastructuur. Leden van de Dutch Cloud Community maken deel uit van een vereniging van gelijkgestemde cloudprofessionals. We bieden een uitgebreid netwerk waarin kennis en ideeën delen erg belangrijk zijn. We organiseren jaarlijks meerdere netwerkevenementen die voor leden kosteloos toegankelijk zijn. Deze evenementen staan altijd in het teken van netwerken, kennis delen en verdere ontwikkeling van de sector.

Ook kun je bij ons terecht voor specifieke vragen. Voor onze leden zijn er bijvoorbeeld sectorspecifieke documenten online beschikbaar, onder meer verwerkersovereenkomsten, gedragscodes en diverse onderzoeksrapporten.
We zijn een verenigde stem richting leveranciers, media, onderwijs, overheid en de politiek. Je wordt als lid vermeld op de Dutch Cloud Community website met bedrijfslogo en link naar je website. Ook nemen we je mee in de communicatie vanuit Dutch Cloud Community. Dat doen we bijvoorbeeld via nieuwsbrieven, social media of tijdens evenementen.

Daarnaast kun je medewerking van onze communicatieexperts verwachten wanneer je bij ons aangesloten bent. Zij kunnen helpen bij het opstellen van persberichten, artikelen of gezamenlijke PR genereren.

Meer weten over lidmaatschap? Kijk dan op de ‘Join the Community’ pagina.

Onze partners zijn van belang voor een gezonde sector waarin zowel toeleveranciers als aanbieders producten en diensten van hoge kwaliteit leveren. Om die reden worden alleen de hoogst gewaardeerde organisaties partner van Dutch Cloud Community. Dit zorgt voor een kwaliteitsstempel dat uiteindelijke eindgebruikers zoals overheden en gemeenten in staat stelt met vertrouwen samen te werken.

Benieuwd wat je als partner nog meer kunt verwachten? Kijk dan op de Partner pagina