Het team

Sven-Visser

Sven Visser

Voorzitter

Sven is één van de oprichters en mede-eigenaar van Cyso, een managed hosting provider. Sven heeft een achtergrond in Sociaal Wetenschappelijke Informatica / Informatiekunde. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse zaken rond Human Resources, Sales en Compliance. Zijn achtergrond stelt Sven in staat een brug te slaan tussen techniek en mens. In zijn vrije tijd klust hij graag aan zijn huis en is in training voor zijn favoriete hardloop afstand, de halve marathon. Naast Cyso is hij één van de oprichters van de DHPA en voorzitter van de Dutch Cloud Community

Frans-ter-Borg

Frans ter Borg

Bestuurslid - public affairs, governance, conduct

Frans is al 20 jaar actief in de internetindustrie. Hij werkte onder meer bij Euronet en na de overname van dit bedrijf door France Telecom, legde hij zich toe op de uitrol van Wanadoo in Nederland. Hij richtte Quanza Engineering op, een IT dienstverlener die netwerken en systeem platformen levert voor onder meer hosting providers en ISP’s.

Dion Goudkuil

Dion Goudkuil

Bestuurslid - netwerk & business development

Dion heeft inmiddels 25 jaar ervaring in de IT sector. Met een technische achtergrond heeft hij zich verder ontwikkeld in verschillende managementrollen binnen de zakelijke dienstverlening. Vanaf 2010 is Dion werkzaam bij Mijndomein Hosting, een van de grootste en meest bekende hostingpartijen in Nederland waar hij onder andere 4 jaar verantwoordelijk is geweest voor de operationele aansturing. Sinds 2018 is hij onder andere verantwoordelijk voor strategie, samenwerkingen en acquisities binnen de Mijndomein groep.

Wiebe_Nauta

Wiebe Nauta

Penningmeester

Wiebe is Managing Director van Claranet Benelux met meer dan 25 jaar ervaring in de telecommunicatie en IT-sector. Hij heeft acht jaar in de UK gewerkt voor Claranet en BT. Daarvoor heeft hij verschillende senior management posities bekleed. Wiebe kan gebruik maken van de korte lijnen binnen de Claranet Group om snel de lokale en (inter-)nationale vraagstukken van de Dutch Cloud Community te toetsen aan ervaringen op Pan-Europees niveau. Zijn vrije tijd wordt gevuld met klussen in en rondom het huis en sport.

Simon-Besteman-ISP

Simon Besteman

Managing Director

Simon is sinds 2021 directeur van Dutch Cloud Community. Voorheen werkzaam bij Hewlett-Packard, Demon Internet en Sun Microsystems, vervolgens sinds 2005 als organisatie-adviseur. Ook heeft hij vanaf 2012 als directeur van ISPConnect gewerkt. Zijn belangrijkste taken bij Dutch Cloud Community zijn om namens de leden plaats te nemen in overleggen en ronde tafels met de overheid, en om activiteiten en events te organiseren voor de leden. Daarnaast is hij de contactpersoon voor leden zelf, voor de media en voor externe stakeholders van de hostingbranche. Samen met Ruud Alaerds vervult Simon de dagelijkse functie van directeur en fungeren ze ook als elkaars back-up.

Ruud-Alaerds

Ruud Alaerds

Managing Director

Ruud heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT sector. Hij heeft verscheidene managementrollen gehad bij technologiebedrijven en marketingadvies organisaties. Hij is afgestudeerd in planologie en stedenbouwkunde maar koos na zijn studie voor een andere sector. Ruud houdt van sport, waaronder badminton en squash. Hij is gek op alles wat met technologie te maken heeft. Een belangrijke eigenschap voor Dutch Cloud Community is zijn brede marktoriëntatie. Naast zijn jarenlange werkzaamheden voor DHPA is hij oprichter en partner in Partner Navigator, een adviesorganisatie voor de IT sector. In zijn rol als directeur is hij verantwoordelijk voor Marketing & Operations en verantwoordelijk voor Sales, Finance & administratie. Samen met Simon Besteman vervult Ruud de dagelijkse functie van directeur en fungeren ze ook als elkaars back-up.

Mark Scholten

Mark Scholten

Secretaris

In 2009 is Mark bij SinnerG begonnen als allrounder, na sinds 2005 als zelfstandig ondernemer in de hosting sector actief te zijn geweest. Daarnaast is hij sinds 2013 lid van Coloclue en sinds 2015 is Mark daar binnen de netwerkcommissie actief. Sinds 2017 zit hij bij Coloclue in het bestuur. Mark hoopt bij de activiteiten van Dutch Cloud Community veel van de leden aan te treffen.

EstherMi211116_0099web

Esther Mieremet

Secretariaat

Esther ondersteunt op administratief en financieel vlak de Dutch Cloud Community en ondersteunt waar nodig bestuur en directie bij o.a. organisatie van events of nieuwe initiatieven in het veld van publiek-private samenwerkingen. Vanaf 2015 is Esther betrokken bij DHPA en heeft als teamlid menig Techday en netwerkevent mee helpen organiseren. De praktische inslag, directe communicatie en samen iets bereiken passen bij Esther. Woonachtig in Voorschoten, moeder van 4 kinderen en in de vrije tijd bezig sport en de lokale politiek. Serverwerpen is nog steeds iets waar zij naar uit kijkt, want hoe mooi is het wanneer je een event kan organiseren waar je inhoud, toekomst van de sector en commercie kan combineren met zoiets grappigs als het werpen van servers (die afgeschreven zijn). Esther heeft zin in de komende nieuwe periode met Dutch Cloud Community met alle nieuwe activiteiten die op de agenda staan of komen.

Foto-Stephanie-Hazebroek

Stephanie Hazebroek

Secretariaat

Stephanie is sinds begin januari 2021 verantwoordelijk voor het uitvoeren van de facturatie en administratie voor DHPA en zal dit ook voor Dutch Cloud Community verzorgen. Daarnaast werkt ze nauw samen met Esther Mieremet en Ruud Alaerds. Hiervoor was Stephanie vanaf 2000 tot en met 2018 werkzaam als directiesecretaresse bij de Raad Nederlandse Detailhandel en Detailhandel Nederland. Vanaf 2019 werkte zij als officemanager voor enkel Detailhandel Nederland. Eind 2020 hield deze organisatie op met bestaan. Stephanie hoopt met zijn allen er een mooie vereniging van te maken.

Gerdien Dalmulder Marketing Strategy bij Dutch Cloud Community

Gerdien Dalmulder

Marketing Strategy

Gerdien is de marketingstrateeg van Dutch Cloud Community en verleent waar nodig hand en spandiensten op gebied van content en communicatie. Ooit begonnen op de technische helpdesk van XS4ALL ontwikkelde ze zich naar adviseur op het gebied van marketing en klantbeleving voor grote corporates en in het technische MKB. Sinds 2011 is ze eigenaar van Always on Stage. Ze adviseerde jarenlang ISPConnect op het gebied van marketingstrategie en communicatie, hield zich bezig met de fusie tussen ISPConnect en DHPA en werkt nu met veel plezier voor Dutch Cloud Community. Sinds eind 2019 is zij bestuurslid van Freedom Internet. Ze woont met haar man en twee kinderen in het centrum van Amsterdam en houdt van sporten; in het weekend kan je haar zien hardlopen in het Vondelpark, haar pilatesles is haar heilig en ze doet aan karate.

Michiel-Cazemier

Michiel Cazemier

Marketing & Communication

Michiel ondersteunt de Dutch Cloud Community met marketing en communicatie. Hij startte als systeem- en netwerkbeheerder maar heeft deze kennis later gecombineerd met marketing & sales. Zijn passie voor tech zie je niet alleen terug in zijn werk, ook op privé vlak is Michiel vaak met de nieuwste gadgets en tech bezig. Zo heeft hij zijn nieuwe huis volledig ‘smart’ gemaakt. Michiel is ook niet bang om een sprong in het diepe te wagen. Zo heeft hij 8 jaar geleden het marketingcommunicatiebureau Splend opgericht en is hij in zijn vrije uurtjes vaak onder water te vinden als duiker.
Door zijn jarenlange samenwerking met verschillende organisaties uit de branche heeft Michiel veel vakinhoudelijke kennis die hij met zijn organisatie Splend inzet om de branche meer naamsbekendheid en een beter imago te geven.

Mark Karsch 2021 BBQ

Mark Karsch

Partner Sales

Mark Karsch is voor Dutch Cloud Community verantwoordelijk voor het partnermanagement en is actief betrokken bij het communicatiebeleid van de vereniging. Hij is de oprichter en eigenaar van Cloudsuppliers en heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de hosting- en datacentersbranche. Mark is ook directeur van MK Digital, een wervings- & selectiebureau dat is gespecialiseerd in vacatures in de Datacenter- en Hostingindustrie.

Tom Ligtvoet

Tom Ligtvoet

Web & Online

 

Alexander Eijzinga

Alexander Eijzinga

Content & Communication

Alexander Eijzinga is voor Dutch Cloud Community verantwoordelijk voor outbound communicatie zoals de nieuwsbrief en social media. Alexander maakt onderdeel uit van het Cloudsuppliers-team en heeft ruim 6 jaar ervaring met online marketing en visual content development.