Het team

Team Dutch Cloud Community - Edwin Kennedy

Edwin Kennedy

Algemeen Directeur

De staat van dienst van Edwin is lang en internationaal met een enorme ervaring in groei, verkoop en IT van nationale en internationale bedrijven. Ook bij Dutch Cloud Community is groei zijn motivatie. Hij wil mensen graag aanmoedigen om in contact te komen met de vereniging en zich aan te sluiten. Hij heeft gewoond en gewerkt in onder andere India en verschillende regio’s in de Verenigde Staten. Een goed gesprek over honkbal, NBA of martial arts is altijd welkom. Kennedy is bevlogen in het helpen van anderen, om hun leven en werk te verrijken en om kennis over te dragen. Dat doet hij ook via zijn bedrijf SalesPulse waarbij hij zich richt op het boosten van commercie en ook als mentor bij nlgroeit.

Team Dutch Cloud Community - Simon Besteman

Simon Besteman

Director Community Affairs

Simon heeft een enorme staat van dienst in onze sector. Voorheen werkzaam bij Hewlett-Packard, Demon Internet en Sun Microsystems, vervolgens sinds 2005 als organisatie-adviseur. Ook heeft hij vanaf 2012 als directeur van ISPConnect gewerkt. Zijn belangrijkste taken bij Dutch Cloud Community zijn om namens de leden plaats te nemen in overleggen en ronde tafels met de overheid, en om activiteiten en events te organiseren voor de leden. Daarnaast is hij de contactpersoon voor leden zelf, voor de media en voor externe stakeholders van de hostingbranche.

Team Dutch Cloud Community - Ruud Alaerds

Ruud Alaerds

Director Operations & Finance

Ruud heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT sector. Hij heeft verscheidene managementrollen gehad bij technologiebedrijven en marketingadvies organisaties. Hij is afgestudeerd in planologie en stedenbouwkunde maar koos na zijn studie voor een andere sector. Ruud houdt van sport, waaronder badminton en squash. Hij is gek op alles wat met technologie te maken heeft. Een belangrijke eigenschap voor Dutch Cloud Community is zijn brede marktoriëntatie. Naast zijn jarenlange werkzaamheden voor DHPA is hij oprichter en partner in Partner Navigator, een adviesorganisatie voor de IT sector. Ruud is verantwoordelijk voor operations & finance.

Team Dutch Cloud Community - Erik Bais

Erik Bais

In Memoriam

Dinsdag 28 mei is volkomen onverwacht onze voorzitter Erik Bais overleden.

Wij kunnen alleen maar stil zijn bij dit verschrikkelijke nieuws.

Namens bestuur en directie van Dutch Cloud Community wensen wij zijn geliefde gezin en familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Simon Besteman heeft namens Dutch Cloud Community een in memoriam geschreven voor Erik

Rust zacht en we missen je lieve Erik

Team Dutch Cloud Community - Jacqueline van de Werken

Jacqueline van de Werken

Secretaris

Jacqueline heeft vanuit de corporate & finance advocatuur management ervaring opgebouwd in de internationale datacom/internet sector en al ruime tijd in de Cloud Hosting dienstverlening, leidinggevende als hoofd Legal & Compliance waaronder Regulatory affairs. Sinds haar bedrijfsjuridische specialisatie met ICT-recht aan de Erasmus Universiteit is Jacqueline na Stibbe vanaf de deregulering van de telecom markt in grote lijnen werkzaam geweest bij ICT spelers zoals AT&T (werd Lucent Technologies), Verizon (destijds MCI WorldCom), Liberty Global en sinds 2016 bij Leaseweb als Group General Counsel en DPO. Gelet op de grote hoeveelheid Europese regelgeving is Jacqueline actief in Brussel als Vice President van de Cloud Infrastructure Service Providers (CISPE) en Expert Groups, – naast de continue samenwerking met de Nederlandse organisaties, autoriteiten en Ministeries - om de belangen van de SME Cloud hosting sector te behartigen waaronder de promotie van Women in Cloud vanaf 2023. Jacqueline is vertrouwd met het zorgdragen voor legal aspecten van cloud hosting bedrijven waaronder ook de sales- en inkoopcontracten, corporate transacties en privacy vereisten. Jacqueline is verheugd om namens Leaseweb en uit eigen overtuiging om als Secretaris samen met het Management Team en de leden bij te dragen de verdere ontwikkeling van de Dutch Cloud Community.

Team Dutch Cloud Community - Marin Heideman

Marin Heideman

Penningmeester

Marin richtte in 2007 DigiState op. Een IT-dienstverlener uit het midden van het land gericht op maatwerk hosting- en cloud oplossingen. Tussen 2012 en 2018 was Marin bestuurslid bij ISPConnect, een van de voorlopers van Dutch Cloud Community. Door zijn bestuurlijke ervaring is hij in 2022 verkozen om plaats te nemen aan het bestuur van DCC. Marin heeft een groot netwerk binnen de Nederlandse Cloud community en zet dit ook graag in voor de branche.

Team Dutch Cloud Community - Dion Goudkuil

Dion Goudkuil

Bestuurslid

Dion heeft inmiddels 25 jaar ervaring in de IT-sector. Met een technische achtergrond heeft hij zich verder ontwikkeld in verschillende managementrollen binnen de zakelijke dienstverlening. Vanaf 2010 is Dion werkzaam bij Mijndomein Hosting, een van de grootste en meest bekende hostingpartijen in Nederland waar hij onder andere 4 jaar verantwoordelijk is geweest voor de operationele aansturing. Sinds 2018 is hij onder andere verantwoordelijk voor strategie, samenwerkingen en acquisities binnen de Mijndomein groep.

Team Dutch Cloud Community - Mark Schouten

Mark Schouten

Bestuurslid

Mark is in 2010 begonnen met Tuxis Internet Engineering met het idee dat het anders kon; flexibel maar toch goed, goed maar toch betaalbaar, betaalbaar en toch professioneel. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij zijn sporen verdiend en heeft hij zijn idee gerealiseerd. Hij ziet dat zijn klanten naar Tuxis toekomen met hun problemen en dat zij hen voorzien van tools die het beste bij het probleem passen en zorgen dat het probleem schaalbaar wordt opgelost. "Dat doen we bij Tuxis bijna altijd met Open Source software en alle diensten hebben we voor 100% in eigen hand. Geen bit van de data van onze klanten staat op servers van derden en die visie geven we graag door”. Met dezelfde pragmatische insteek, passie, drive en kunde zet Mark zich als bestuurslid in voor Dutch Cloud Community.

Stephanie Hazebroek

Stephanie Hazebroek

Secretariaat

Stephanie is sinds begin januari 2021 verantwoordelijk voor het uitvoeren van de facturatie en administratie voor Dutch Cloud Community. Hiervoor was Stephanie vanaf 2000 tot en met 2018 werkzaam als directiesecretaresse bij de Raad Nederlandse Detailhandel en Detailhandel Nederland. Vanaf 2019 werkte zij als officemanager voor enkel Detailhandel Nederland. Eind 2020 hield deze organisatie op met bestaan. Stephanie is er trots op om voor onze mooie vereniging te werken.

Michiel-Cazemier

Michiel Cazemier

Marketing & Communication

Michiel ondersteunt de Dutch Cloud Community met marketing en communicatie. Hij startte als systeem- en netwerkbeheerder, maar heeft deze kennis later gecombineerd met marketing & sales. Zijn passie voor tech zie je niet alleen terug in zijn werk, ook op privévlak is Michiel vaak met de nieuwste gadgets en tech bezig. Zo heeft hij zijn nieuwe huis volledig ‘smart’ gemaakt. Michiel is ook niet bang om een sprong in het diepe te wagen. Zo heeft hij 10 jaar geleden het marketingcommunicatiebureau Splend opgericht en is hij in zijn vrije uurtjes vaak onder water te vinden als duiker.
Door zijn jarenlange samenwerking met verschillende organisaties uit de branche heeft Michiel veel vakinhoudelijke kennis die hij met zijn organisatie Splend inzet om de branche meer naamsbekendheid en een beter imago te geven.

Mark Karsch 2021 BBQ

Mark Karsch

Partner Sales

Mark Karsch is voor Dutch Cloud Community verantwoordelijk voor het partnermanagement en is actief betrokken bij het communicatiebeleid van de vereniging. Hij is de oprichter en eigenaar van Cloudsuppliers en heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de hosting- en datacentersbranche. Mark is ook directeur van MK Digital, een wervings- & selectiebureau dat is gespecialiseerd in vacatures in de Datacenter- en Hostingindustrie.

Alexander Eijzinga

Alexander Eijzinga

Content & Communication

Alexander Eijzinga is voor Dutch Cloud Community verantwoordelijk voor outbound communicatie zoals de nieuwsbrief en social media. Alexander maakt onderdeel uit van het Cloudsuppliers-team en heeft ruim 6 jaar ervaring met online marketing en visual content development.

Tom Ligtvoet

Tom Ligtvoet

Online

 

Judy Iping

Judy Iping

Marketing

 

Frans-ter-Borg

Frans ter Borg

Bestuurslid (interim)

Frans is al 20 jaar actief in de internetindustrie. Hij werkte onder meer bij Euronet en na de overname van dit bedrijf door France Telecom, legde hij zich toe op de uitrol van Wanadoo in Nederland. Hij richtte Quanza Engineering op, een IT dienstverlener die netwerken en systeem platformen levert voor onder meer hosting providers en ISP’s.

EstherMi211116_0099web

Esther Mieremet

Secretariaat

Esther ondersteunt op administratief en financieel vlak de Dutch Cloud Community en ondersteunt waar nodig bestuur en directie bij o.a. organisatie van events of nieuwe initiatieven in het veld van publiek-private samenwerkingen. Vanaf 2015 is Esther betrokken bij DHPA en heeft als teamlid menig Techday en netwerkevent mee helpen organiseren. De praktische inslag, directe communicatie en samen iets bereiken passen bij Esther. Woonachtig in Voorschoten, moeder van 4 kinderen en in de vrije tijd bezig sport en de lokale politiek. Serverwerpen is nog steeds iets waar zij naar uit kijkt, want hoe mooi is het wanneer je een event kan organiseren waar je inhoud, toekomst van de sector en commercie kan combineren met zoiets grappigs als het werpen van servers (die afgeschreven zijn). Esther heeft zin in de komende nieuwe periode met Dutch Cloud Community met alle nieuwe activiteiten die op de agenda staan of komen.