Het team

Sven-Visser

Sven Visser

Voorzitter

Sven is één van de oprichters en mede-eigenaar van Cyso, een managed hosting provider. Sven heeft een achtergrond in Sociaal Wetenschappelijke Informatica / Informatiekunde. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse zaken rond Human Resources, Sales en Compliance. Zijn achtergrond stelt Sven in staat een brug te slaan tussen techniek en mens. In zijn vrije tijd klust hij graag aan zijn huis en is in training voor zijn favoriete hardloop afstand, de halve marathon. Naast Cyso is hij één van de oprichters van de DHPA en voorzitter van de Dutch Cloud Community

Frans-ter-Borg

Frans ter Borg

Bestuurslid - public affairs, governance, conduct

Frans is al 20 jaar actief in de internetindustrie. Hij werkte onder meer bij Euronet en na de overname van dit bedrijf door France Telecom, legde hij zich toe op de uitrol van Wanadoo in Nederland. Hij richtte Quanza Engineering op, een IT dienstverlener die netwerken en systeem platformen levert voor onder meer hosting providers en ISP’s.

Dion-Goudkuil

Dion Goudkuil

Bestuurslid - netwerk & business development

Dion heeft inmiddels 25 jaar ervaring in de IT sector. Met een technische achtergrond heeft hij zich verder ontwikkeld in verschillende managementrollen binnen de zakelijke dienstverlening. Vanaf 2010 is Dion werkzaam bij Mijndomein Hosting, een van de grootste en meest bekende hostingpartijen in Nederland waar hij onder andere 4 jaar verantwoordelijk is geweest voor de operationele aansturing. Sinds 2018 is hij onder andere verantwoordelijk voor strategie, samenwerkingen en acquisities binnen de Mijndomein groep.

Wiebe_Nauta

Wiebe Nauta

Penningmeester

Wiebe is Managing Director van Claranet Benelux met meer dan 25 jaar ervaring in de telecommunicatie en IT-sector. Hij heeft acht jaar in de UK gewerkt voor Claranet en BT. Daarvoor heeft hij verschillende senior management posities bekleed. Wiebe kan gebruik maken van de korte lijnen binnen de Claranet Group om snel de lokale en (inter-)nationale vraagstukken van de Dutch Cloud Communityte toetsen aan ervaringen op Pan-Europees niveau. Zijn vrije tijd wordt gevuld met klussen in en rondom het huis en sport.

Simon-Besteman-ISP

Simon Besteman

Managing Director

Simon is sinds 2021 directeur van Dutch Cloud Community. Voorheen werkzaam bij Hewlett-Packard, Demon Internet en Sun Microsystems, vervolgens sinds 2005 als organisatie-adviseur. Ook heeft hij vanaf 2012 als directeur van ISPConnect gewerkt. Zijn belangrijkste taken bij Dutch Cloud Community zijn om namens de leden plaats te nemen in overleggen en ronde tafels met de overheid, en om activiteiten en events te organiseren voor de leden. Daarnaast is hij de contactpersoon voor leden zelf, voor de media en voor externe stakeholders van de hostingbranche. Samen met Ruud Alaerds vervult Simon de dagelijkse functie van directeur en fungeren ze ook als elkaars back-up.

Ruud-Alaerds

Ruud Alaerds

Managing Director

Ruud heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT sector. Hij heeft verscheidene managementrollen gehad bij technologiebedrijven en marketingadvies organisaties. Hij is afgestudeerd in planologie en stedenbouwkunde maar koos na zijn studie voor een andere sector. Ruud houdt van sport, waaronder badminton en squash. Hij is gek op alles wat met technologie te maken heeft. Een belangrijke eigenschap voor Dutch Cloud Community is zijn brede marktoriëntatie. Naast zijn jarenlange werkzaamheden voor DHPA is hij oprichter en partner in Partner Navigator, een adviesorganisatie voor de IT sector. In zijn rol als directeur is hij verantwoordelijk voor Marketing & Operations en verantwoordelijk voor Sales, Finance & administratie. Samen met Simon Besteman vervult Ruud de dagelijkse functie van directeur en fungeren ze ook als elkaars back-up.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Mark Scholten

Secretaris

In 2009 is Mark bij SinnerG begonnen als allrounder, na sinds 2005 als zelfstandig ondernemer in de hosting sector actief te zijn geweest. Daarnaast is hij sinds 2013 lid van Coloclue en sinds 2015 is Mark daar binnen de netwerkcommissie actief. Sinds 2017 zit hij bij Coloclue in het bestuur. Mark hoopt bij de activiteiten van Dutch Cloud Community veel van de leden aan te treffen.

EstherMi211116_0099web

Esther Mieremet

Secretariaat

 

Foto-Stephanie-Hazebroek

Stephanie Hazebroek

Secretariaat

 

Gerdien-Dalmulder

Gerdien Dalmulder

Marketing Strategy

 

Michiel-Cazemier

Michiel Cazemier

Marketing & Communication

 

Mark Karsch

Mark Karsch

Partner Sales

 

Tom Ligtvoet

Tom Ligtvoet

Web & Online

 

payam-khalifa

Payam Khalifa

Marketing

 

hanneke-israel

Hanneke Israel

Marketing

 

Frank Westerink

Frank Westerink

Content & Communication