Het team

Erik Bais

Erik Bais

Voorzitter

Erik is sinds 2000 werkzaam in de hosting branche, o.a. als Technisch directeur bij IS Interned Services en later als EMEA Director van een Amerikaanse System Intergrator in de hosting / telco industrie. Daarvoor werkte hij bij Accenture en Tenneco Automotive. Sinds 2010 is hij oprichter van A2B Internet (een zakelijke internet access provider), mede-oprichter van Prefix Broker (een IPv4 makelaar) en mede-oprichter van DC1.Amsterdam (een colocatie aanbieder). Naast de werkzaamheden voor Dutch Cloud Community in het bestuur, is Erik ook heel actief in de RIPE-community, waar hij Co-Chair is van de RIPE Address Policy WG sinds 2018. In de Nederlandse hosting community is Erik meestal wel te vinden op de diverse netwerk evenementen zoals bij AMSIX, NLNOG of aan tafel bij het Anti-Abuse Netwerk (AAN). Erik probeert naast alle zakelijke activiteiten ook nog z’n golf handicap omlaag te krijgen, waarbij z’n grootste handicap momenteel is, de hoeveel vrije tijd om meer te spelen.

Jacqueline van de Werken

Jacqueline van de Werken

Secretaris

Jacqueline heeft vanuit de corporate & finance advocatuur management ervaring opgebouwd in de internationale datacom/internet sector en al ruime tijd in de Cloud Hosting dienstverlening, leidinggevende als hoofd Legal & Compliance waaronder Regulatory affairs. Sinds haar bedrijfsjuridische specialisatie met ICT-recht aan de Erasmus Universiteit is Jacqueline na Stibbe vanaf de deregulering van de telecom markt in grote lijnen werkzaam geweest bij ICT spelers zoals AT&T (werd Lucent Technologies), Verizon (destijds MCI WorldCom), Liberty Global en sinds 2016 bij Leaseweb als Group General Counsel en DPO. Gelet op de grote hoeveelheid Europese regelgeving is Jacqueline actief in Brussel als Vice President van de Cloud Infrastructure Service Providers (CISPE) en Expert Groups, – naast de continue samenwerking met de Nederlandse organisaties, autoriteiten en Ministeries - om de belangen van de SME Cloud hosting sector te behartigen waaronder de promotie van Women in Cloud vanaf 2023. Jacqueline is vertrouwd met het zorgdragen voor legal aspecten van cloud hosting bedrijven waaronder ook de sales- en inkoopcontracten, corporate transacties en privacy vereisten. Jacqueline is verheugd om namens Leaseweb en uit eigen overtuiging om als Secretaris samen met het Management Team en de leden bij te dragen de verdere ontwikkeling van de Dutch Cloud Community.

Marin Heideman

Marin Heideman

Penningmeester

Marin richtte in 2007 DigiState op. Een IT-dienstverlener uit het midden van het land gericht op maatwerk hosting- en cloud oplossingen. Tussen 2012 en 2018 was Marin bestuurslid bij ISPConnect, een van de voorlopers van Dutch Cloud Community. Door zijn bestuurlijke ervaring is hij in 2022 verkozen om plaats te nemen aan het interim-bestuur van DCC. Marin heeft een groot netwerk binnen de Nederlandse Cloud community en zet dit ook graag in voor de branche.

Dion Goudkuil

Dion Goudkuil

Bestuurslid

Dion heeft inmiddels 25 jaar ervaring in de IT-sector. Met een technische achtergrond heeft hij zich verder ontwikkeld in verschillende managementrollen binnen de zakelijke dienstverlening. Vanaf 2010 is Dion werkzaam bij Mijndomein Hosting, een van de grootste en meest bekende hostingpartijen in Nederland waar hij onder andere 4 jaar verantwoordelijk is geweest voor de operationele aansturing. Sinds 2018 is hij onder andere verantwoordelijk voor strategie, samenwerkingen en acquisities binnen de Mijndomein groep.

Simon-Besteman-ISP

Simon Besteman

Managing Director

Simon is sinds 2021 directeur van Dutch Cloud Community. Voorheen werkzaam bij Hewlett-Packard, Demon Internet en Sun Microsystems, vervolgens sinds 2005 als organisatie-adviseur. Ook heeft hij vanaf 2012 als directeur van ISPConnect gewerkt. Zijn belangrijkste taken bij Dutch Cloud Community zijn om namens de leden plaats te nemen in overleggen en ronde tafels met de overheid, en om activiteiten en events te organiseren voor de leden. Daarnaast is hij de contactpersoon voor leden zelf, voor de media en voor externe stakeholders van de hostingbranche. Samen met Ruud Alaerds vervult Simon de dagelijkse functie van directeur en fungeren ze ook als elkaars back-up.

Ruud-Alaerds

Ruud Alaerds

Managing Director

Ruud heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT sector. Hij heeft verscheidene managementrollen gehad bij technologiebedrijven en marketingadvies organisaties. Hij is afgestudeerd in planologie en stedenbouwkunde maar koos na zijn studie voor een andere sector. Ruud houdt van sport, waaronder badminton en squash. Hij is gek op alles wat met technologie te maken heeft. Een belangrijke eigenschap voor Dutch Cloud Community is zijn brede marktoriëntatie. Naast zijn jarenlange werkzaamheden voor DHPA is hij oprichter en partner in Partner Navigator, een adviesorganisatie voor de IT sector. In zijn rol als directeur is hij verantwoordelijk voor Marketing & Operations en verantwoordelijk voor Sales, Finance & administratie. Samen met Simon Besteman vervult Ruud de dagelijkse functie van directeur en fungeren ze ook als elkaars back-up.

Stephanie Hazebroek

Stephanie Hazebroek

Secretariaat

Stephanie is sinds begin januari 2021 verantwoordelijk voor het uitvoeren van de facturatie en administratie voor DHPA en zal dit ook voor Dutch Cloud Community verzorgen. Daarnaast werkt ze nauw samen met Esther Mieremet en Ruud Alaerds. Hiervoor was Stephanie vanaf 2000 tot en met 2018 werkzaam als directiesecretaresse bij de Raad Nederlandse Detailhandel en Detailhandel Nederland. Vanaf 2019 werkte zij als officemanager voor enkel Detailhandel Nederland. Eind 2020 hield deze organisatie op met bestaan. Stephanie hoopt met zijn allen er een mooie vereniging van te maken.

Michiel-Cazemier

Michiel Cazemier

Marketing & Communication

Michiel ondersteunt de Dutch Cloud Community met marketing en communicatie. Hij startte als systeem- en netwerkbeheerder, maar heeft deze kennis later gecombineerd met marketing & sales. Zijn passie voor tech zie je niet alleen terug in zijn werk, ook op privévlak is Michiel vaak met de nieuwste gadgets en tech bezig. Zo heeft hij zijn nieuwe huis volledig ‘smart’ gemaakt. Michiel is ook niet bang om een sprong in het diepe te wagen. Zo heeft hij 10 jaar geleden het marketingcommunicatiebureau Splend opgericht en is hij in zijn vrije uurtjes vaak onder water te vinden als duiker.
Door zijn jarenlange samenwerking met verschillende organisaties uit de branche heeft Michiel veel vakinhoudelijke kennis die hij met zijn organisatie Splend inzet om de branche meer naamsbekendheid en een beter imago te geven.

Mark Karsch 2021 BBQ

Mark Karsch

Partner Sales

Mark Karsch is voor Dutch Cloud Community verantwoordelijk voor het partnermanagement en is actief betrokken bij het communicatiebeleid van de vereniging. Hij is de oprichter en eigenaar van Cloudsuppliers en heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de hosting- en datacentersbranche. Mark is ook directeur van MK Digital, een wervings- & selectiebureau dat is gespecialiseerd in vacatures in de Datacenter- en Hostingindustrie.

Alexander Eijzinga

Alexander Eijzinga

Content & Communication

Alexander Eijzinga is voor Dutch Cloud Community verantwoordelijk voor outbound communicatie zoals de nieuwsbrief en social media. Alexander maakt onderdeel uit van het Cloudsuppliers-team en heeft ruim 6 jaar ervaring met online marketing en visual content development.

Tom Ligtvoet

Tom Ligtvoet

Online

 

Judy Iping

Judy Iping

Marketing

 

Frans-ter-Borg

Frans ter Borg

Bestuurslid (interim)

Frans is al 20 jaar actief in de internetindustrie. Hij werkte onder meer bij Euronet en na de overname van dit bedrijf door France Telecom, legde hij zich toe op de uitrol van Wanadoo in Nederland. Hij richtte Quanza Engineering op, een IT dienstverlener die netwerken en systeem platformen levert voor onder meer hosting providers en ISP’s.

EstherMi211116_0099web

Esther Mieremet

Secretariaat

Esther ondersteunt op administratief en financieel vlak de Dutch Cloud Community en ondersteunt waar nodig bestuur en directie bij o.a. organisatie van events of nieuwe initiatieven in het veld van publiek-private samenwerkingen. Vanaf 2015 is Esther betrokken bij DHPA en heeft als teamlid menig Techday en netwerkevent mee helpen organiseren. De praktische inslag, directe communicatie en samen iets bereiken passen bij Esther. Woonachtig in Voorschoten, moeder van 4 kinderen en in de vrije tijd bezig sport en de lokale politiek. Serverwerpen is nog steeds iets waar zij naar uit kijkt, want hoe mooi is het wanneer je een event kan organiseren waar je inhoud, toekomst van de sector en commercie kan combineren met zoiets grappigs als het werpen van servers (die afgeschreven zijn). Esther heeft zin in de komende nieuwe periode met Dutch Cloud Community met alle nieuwe activiteiten die op de agenda staan of komen.