In Memoriam Erik Bais

Lang voordat hij bestuurder en voorzitter van Dutch Cloud Community werd, was Erik al een betrokken lid die ons trots maakte: Erik had over alles een duidelijke en gefundeerde mening en was altijd bereid zich in te zetten en hij stond vanaf het begin achter de waarden die wij vertegenwoordigen.

Erik bracht een diepgaande kennis van zaken mee. Hij had een uitzonderlijk begrip van de werking van het internet, gebaseerd op zijn lange ervaring bij Accenture, de IS Groep, en zijn eigen bedrijven zoals A2B Internet, DC1 Amsterdam en Prefix Broker. Zijn diepgaande kennis strekte zich uit van de technische werking van het internet tot het belang van technologie voor samenwerking en de noodzakelijke governance van het internet. Hij was één van de weinigen die het volledige plaatje kon overzien.

Met zijn brede interesse, uitgebreide kennis en grote maatschappelijke betrokkenheid was Erik actief in vele gremia. Hij stond overal bekend als iemand die zich met overgave inzette, altijd met een aanstekelijke glimlach en tomeloze energie.

Erik was meer dan twintig jaar actief bij RIPE, de laatste jaren als voorzitter van de belangrijke Address Policy Working Group. Ook bij NLNOG was Erik altijd aanwezig, klaar om te helpen en te coachen en als gulle sponsor van de quiz. Hij was één van de founders van het Anti Abuse Netwerk en met Off Limits diep betrokken bij de strijd tegen online kindermisbruik. Hij was constant bezig met het verbeteren van de wereld en barstte en bruiste van de ideeën.

In 2022 nam Erik het voorzitterschap van Dutch Cloud Community over, toen nog als interim-bestuurder. Hij bracht direct een grote ambitie mee voor de vereniging. Staan voor onze waarden, vechten voor de belangen van de community, sterker aanwezig zijn in de vertegenwoordiging naar de overheid en de politiek waren de thema’s waar hij bevlogen voor pleitte. Met de energie en de overtuigingskracht die typerend voor hem waren heeft Erik zijn stempel op Dutch Cloud Community gezet, menselijk, respectvol, maar ook dynamisch en vastberaden. Wij zijn tijdens zijn voorzitterschap een nieuwe koers gaan varen, een sterkere organisatie geworden en zowel inhoudelijk als qua vereniging fors gegroeid.

We zijn Erik dankbaar voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan en zijn ontzettend verdrietig dat we hem opeens hebben verloren.

Onze belangrijkste prioriteit vanuit Dutch Cloud Community is nu om Erik’s familie de rust te gunnen om hun verdriet te verwerken en afscheid te nemen van hem als vader, zoon, echtgenoot en broer.

Over enkele weken, de exacte datum wordt nog bepaald, willen we een bijeenkomst organiseren voor de sector waarin de vele vrienden van Erik herinneringen kunnen ophalen en een eerbetoon kunnen geven aan het rijkgevulde leven van deze bijzondere man.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl