SIDN – Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Wij zijn SIDN. Wij beheren het .nl-domein dat sinds 1986 bestaat en dat inmiddels met ruim 6 miljoen .nl-domeinnamen een van de grootste en veiligste landendomeinen ter wereld is. Onze systemen verwerken dagelijks meer dan 2 miljard zoekopdrachten. Wij leiden internetgebruikers veilig naar het juiste internetadres en zorgen ervoor dat e-mail bij het juiste adres terechtkomt. Maar we doen meer! We delen onze kennis, steunen initiatieven voor een beter internet en ontwikkelen nieuwe diensten op het vlak van cybersecurity en online identity.

Specialisme

MSP’s kunnen bij ons .nl-domeinnamen registreren voor hun klanten. Daarnaast bieden we in ons portfolio verschillende diensten aan op het gebied van cybersecurity en online identity. In het domein van cybersecurity hebben we onze Domeinnaambewakingsservice (DBS) die merkhouders real-time informeert over domeinnamen die sterk lijken op hun domeinnaam of waar hun merknaam in voorkomt.

Op het gebied van online identity werken wij aan mogelijkheden om data veilig én privacyvriendelijk uit te wisselen tussen gebruikers en dienstverleners. Dat doen wij bijvoorbeeld met de ontwikkeling van IRMA, dat staat voor I Reveal My Attributes. IRMA is een unieke privacyvriendelijke oplossing, waarbij de eindgebruiker zelf de controle heeft over zijn data via zijn mobiel.

Daarnaast delen we de kennis die we hebben opgebouwd als registry van een van de grootste landendomeinen ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan kennis en advies op het gebied van internetgovernance, internetveiligheid en het stabiel houden van .nl. Als kennispartner of sponsor steunen wij organisaties en projecten die het gebruik van internet stimuleren of de negatieve bijeffecten van het internet bestrijden. Kortom: alles voor onze missie om een kansrijk en zorgeloos digitaal bestaan voor iedereen te realiseren.

Bekijk hier het partneroverzicht van Dutch Cloud Community.

Podcast SIDN

Met bijna zes miljoen .nl domeinen loopt Nederland voorop in het aantal domeinen tov de bevolking. Met directeur Roelof Meijer gaat Simon terug in de geschiedenis van het Nederlandse TLD. We praten over de ontwikkeling van het .nl, over de uitdagingen waar SIDN voor staat, en over de toekomst van het domein in een snel veranderende wereld. Beluister hier de podcast die Simon Besteman opnam met Roelof Meijer:

SIDN – Stichting Internet Domeinregistratie Nederland
Adresgegevens
Meander 501 6825 MD Arnhem
Telefoon
+31 26 352 55 00
E-mailadres
support@sidn.nl
Website
https://www.sidn.nl/

Downloads

Download SIDN – Case VGZ zorgverzekering
Download SIDN – Case VGZ zorgverzekering
22 juli 2021
De afdeling Innovation van zorgverzekeraar VGZ is altijd op zoek naar technologieën die de dienstverlening beter, gebruiksvriendelijker en intelligenter maken.…
Lees meer
Download SIDN – Van vertrouwen geven naar eigen verantwoordelijkheid nemen
Download SIDN – Van vertrouwen geven naar eigen verantwoordelijkheid nemen
22 juli 2021
In april 2020 deed marktonderzoeksbureau GfK onderzoek onder mkb’ers. Hierbij werden zo’n 50 vragen beantwoord door 577 respondenten (ondernemers) die…
Lees meer

Recente berichten

Nieuws – Deense registry lanceert succesvolle kloon van Internet.nl
Nieuws – Deense registry lanceert succesvolle kloon van Internet.nl
16 maart 2021
Bron: Nieuws – Nieuwe portal runt 100 duizend tests in drie maanden tijd Dit bericht is afkomstig van één van…
Lees meer
Nieuws – Let op! Acquisitiefraude door DBS Nederland
Nieuws – Let op! Acquisitiefraude door DBS Nederland
15 maart 2021
Bron: Nieuws – Trap er niet in! Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie…
Lees meer
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl