ICTRecht

ICTRecht is hét juridisch adviesbureau op het gebied van ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties – vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt. Onze juristen snappen techniek en de bijbehorende juridische aspecten. Dankzij onze gespecialiseerde achtergrond zijn wij in staat om elk ICT-, privacy- of internetvraagstuk juridisch te beantwoorden.

ICTRecht adviseert bij het opstellen van documenten en onderhandelt – bijvoorbeeld bij ICT-contracten of privacy-gerelateerde vragen. ICTRecht kent vier juridische focusgebieden: privacy, cloud, e-commerce en Legal ICT (voor internationale vraagstukken).

Naast het geven van advies houdt ICTRecht zich bezig met het verzorgen van juridische trainingen en leveren we ook detacheringsdiensten.

Specialisme

ICTRecht heeft al 15 jaar ervaring met het adviseren van MSP’s en vele organisaties de afgelopen jaren geholpen in hun transitie van bijvoorbeeld een colocatie-provider naar een full stack clouddienstverlener. Afhankelijk van de wens, behoefte en fase waarin uw bedrijf zich bevindt kunt u op verschillende manieren gebruik maken van onze diensten.

Wanneer slechts af en toe behoefte aan advies bestaat is onze urenbundel de juiste optie.
Bij doorlopende of veelvuldige adviesbehoefte biedt een abonnement doorlopende zekerheid tegen een gunstig tarief. ICTRecht biedt verschillende soorten juridische abonnementen. Zo hebben we de bedrijfsjurist-op-afstand, of de Functionaris
Gegevensbescherming (FG)-op-afstand. In het laatste geval is onze collega namens uw bedrijf aangemeld bij de Autoriteit Bedrijfsgegevens. Bij aanvang van elk abonnement inventariseren we eerst uw organisatie om de situatie en wensen naadloos op elkaar af te stemmen.

Ook organiseren we met regelmaat op maat gemaakte in-house trainingen voor developers, sys-admins, compliance en data protection officers.

Podcast ICT Recht

In haar 15-jarig bestaan is ICT Recht uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse ICT wereld. In dit gesprek met Simon Besteman opent Peter Kager, directeur Privacy bij ICT Recht, een boekje over het impact van de corona-crisis op het bedrijf. In korte tijd veranderde de vraag van de klanten radicaal, waarna iedereen heeft advies nodig heeft om zich aan te passen aan een hele nieuwe wereld. Ook ICT Recht zelf heeft moeten leren thuiswerken (met kleine kinderen in het geval van Peter). Hoe ziet Peter de sector veranderen? Hoe gaat de post-corona wereld eruit zien? Interessante inzichten van iemand die in de hele sector ook de dingen ziet die men liever voor de buitenwereld verborgen wil houden. Beluister hier de podcast die Simon Besteman opnam met Peter Kager:

ICTRecht
Adresgegevens
Jollemanhof 12 1019 GW Amsterdam
Telefoon
+31206631941
E-mailadres
info@ictrecht.nl
Website
https://www.ictrecht.nl/

Recente berichten

Nieuws & Blogs – Standaard verwerkersovereenkomsten #5: Privacyconvenant 3.0
Nieuws & Blogs – Standaard verwerkersovereenkomsten #5: Privacyconvenant 3.0
17 maart 2021
Bron: Nieuws & Blogs – De verwerkersovereenkomst is voor organisaties vaak meer een noodzakelijke administratieve drempel, dan een moment om…
Lees meer
Nieuws & Blogs – Wees voorbereid op een zero-day
Nieuws & Blogs – Wees voorbereid op een zero-day
16 maart 2021
Bron: Nieuws & Blogs – De afgelopen weken zijn een aantal ernstige kwetsbaarheden in Microsoft Exchange bekend geworden. Hackers maken…
Lees meer
Nieuws & Blogs – Waar moet u op letten bij het overstappen op digitaal ondertekenen?
Nieuws & Blogs – Waar moet u op letten bij het overstappen op digitaal ondertekenen?
15 maart 2021
Bron: Nieuws & Blogs – Steeds meer organisaties stappen over op een vorm van digitaal ondertekenen. Toch is dit niet…
Lees meer
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl