• Home
  • Nieuws
  • Dutch Night @ CloudFest. Wat is dat ook weer?

Dutch Night @ CloudFest. Wat is dat ook weer?

We hebben het afgelopen jaar een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen in onze gemeenschap. Daarom is het wel nuttig om nog eens te kijken naar wat de Dutch Night eigenlijk is en waarom je er graag bij wilt zijn.

Dutch Night @ CloudFest. Wat is dat ook weer?

CloudFest (voorheen World Hosting Days), is het grootste evenement op het gebied van Hosting en Cloud in Europa. 4 dagen lang is het Europa Park, een groot attractiepark vlakbij Rust in Duitsland, helemaal bezet door een beurs, presentaties, sprekers, bijeenkomsten, netwerk events, maar ook concerten, diners en feesten. Iedereen verblijft in de hotels van het park of in één van de honderden Ferienwohnungen in het dorp. 9000 bezoekers vanuit de hele wereld en altijd een hele sterke delegatie vanuit Nederland. Je kunt gerust stellen dat je de hele Nederlandse sector daar tegenkomt.

CloudFest begint altijd op dinsdagochtend. Omdat het een heel eind rijden is, gaan de meeste bezoekers vanuit Nederland al op maandag rijden. In 2015 hadden wij het idee om voor al die Nederlanders die op maandagavond al in Rust zijn, een borrel te organiseren. We dachten toen dat er een man of veertig zou komen, we hadden een klein zaaltje in hotel Löwen geboekt. Er kwamen uiteindelijk meer dan 250 mensen, en de Dutch Night was geboren! Inmiddels is het een traditie geworden die niet meer weg te denken is uit de kalender. Het is het grootste en gezelligste feest van het jaar voor onze sector.

Wat maakt het anders dan een gewone borrel dan?

Ten eerste het feit dat iedereen in een hotel in de buurt slaapt. Als je in Nederland na een evenement een borrel organiseert moet iedereen toch naar huis, meestal met de auto. In Rust hoeft niemand vroeg weg om de kinderen nog voor te lezen. Iedereen heeft net wat meer tijd, omdat we niet achter het stuur hoeven kunnen we ook een tweede (of derde) biertje drinken. Er is ook geen verplichting, we gebruiken geen naambordjes, het is “come as you are”. Thuis zijn we vaak concurrenten van elkaar, in Rust zijn we vakgenoten en branchegenoten en kunnen we het hebben over wat ons bindt. En dat is meer dan wat ons scheidt.

Mensen blijven zolang ze willen, er is genoeg te eten en te drinken, je komt je hele netwerk tegen. Je kunt de tijd nemen om gezellig bij te kletsen met een bratwurst en een pul bier. En het is gezellig, tot laat in de avond.

Dit, in een notendop, is wat Dutch Night anders maakt dan andere evenementen.

De gezelligheid gaat door bij Dutchies Dinner

Voor leden en partners van de Dutch Cloud Community gaat de gezelligheid na de Dutch Night nog even door. Op dinsdag zijn alle leden en partners uitgenodigd om met elkaar aan te sluiten bij het Dutchies Dinner. We huren een restaurant af, en aan lange tafels met schnitzels, friet en Käsespätzle gaan we heerlijk met zijn allen relaxed genieten.

Zeker als je voor het eerst naar CloudFest komt of net lid bent geworden van Dutch Cloud Community: meld je snel aan en zorg dat je erbij bent! Dutch Night en het Dutchies Dinner zijn gratis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en events?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via het formulier hieronder. 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl