• Home
  • Nieuws
  • Minister Adriaansens ontvangt Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers

Minister Adriaansens ontvangt Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers

Nederland heeft een ongekend tekort aan ICT’ers. Daarom maakten brancheverenigingen NLdigital, Dutch Data Center Association, Dutch Cloud Community, Fiber Carrier Association en Cyberveilig Nederland het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers. Vandaag ontving minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat vertegenwoordigers van deze vijf branches en kreeg zij het plan overhandigd door Emily Glastra, voorzitter van NLdigital.

De groei van de arbeidsmarkt kan de groei van de vraag naar digitalisering niet bijbenen. Van grote ICT-bedrijven, tot bedrijven met een bedrijfsvoering die vooral afhankelijk is van ICT. Van zorg en onderwijs tot lokale en rijksoverheid. Iedereen heeft ICT’ers nodig om de digitale transformatie van Nederland vorm te geven. Werkgevers zien de schaarste aan goed opgeleid personeel als de grootste bedreiging voor toekomstige groei.

Ook het ministerie van EZK is zich bewust van de grote uitdagingen door de krapte van vakmensen voor technische (groene) en digitale banen. Daarom werkt ze aan een Actieplan Groene en Digitale Banen. De vijf branches die de kern van de digitale sector vormen, laten met hun Aanvalsplan zien hoe ze het chronische tekort aan ICT’ers willen aanpakken. Hun plan geeft richting én draagt bij aan het Actieplan van de overheid. 

Een belangrijk onderdeel van het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers zijn de interventies die het bedrijfsleven wil inzetten. Bijvoorbeeld meer mbo IT-talent bijscholen en de diversiteit in de sector vergroten. De brancheorganisaties vragen steun van het ministerie om deze interventies te kunnen opschalen. En, in samenhang met het Actieplan, verder vorm te geven. 

Bij de overhandiging zijn aanwezig:

  • Emily Glastra, NLdigital, digitale sector 
  • Stijn Grove, Dutch Data Center Association, datacenter sector 
  • Erik Bais, Dutch Cloud Community, cloud sector 
  • Andrew van der Haar, Fiber Carrier Association, connectiviteit sector 
  • Petra Oldengarm, Cyberveilig Nederland, cybersecurity sector
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl