• Home
  • Nieuws
  • Security ook bij de eindgebruiker meer prioriteit

Security ook bij de eindgebruiker meer prioriteit

De regelmaat van (cyber)security incidenten, komende wet- en regelgeving. Er is niet om het thema IT-security heen te komen. Zeker niet in onze sector waar steeds meer service providers security in de kern van hun dienstverlening hebben opgenomen. Maar ook onder eindgebruikers, onze klanten, neemt het bewustzijn toe. Een grote meerderheid twijfelt er niet aan dat ze de komende jaren meer gaan investeren in cybersecurity.

Zo blijkt uit het marktonderzoek dat Dutch Cloud Community met enige regelmaat uitvoert onder bedrijven en instellingen in Nederland. Eind vorig jaar zijn 250 interviews hiertoe afgenomen.


Bron: Dutch Cloud Community, Cloud Adoptie Monitor, december 2022

We hebben naast IT verantwoordelijken ook directie en management van andere afdelingen ondervraagd. Enige voorwaarde die we daarbij hebben gehanteerd is dat men redelijk tot goed op de hoogte moet zijn van de IT situatie in de organisatie. Het is opvallend dat zowel de IT verantwoordelijken als directie als ook de ‘business’ inmiddels wel overtuigd zijn van de noodzaak van een verhoogde inspanning op gebied van cybersecurity.


Bron: Dutch Cloud Community, Cloud Adoptie Monitor, december 2022

En het goede nieuws is hier zeker dat ook kleinere bedrijven en organisaties zich zeer wel bewust zijn van de noodzaak tot meer investeringen in cybersecurity. Zeker ook in dit deel van de markt is de rol van service providers een belangrijke omdat zij vaak de kennis en de beheersrol vertegenwoordigen die in die organisaties vaak niet voorhanden is.


Bron: Dutch Cloud Community, Cloud Adoptie Monitor, december 2022

Waar de grote meerderheid van de ondervraagden het ook over eens is, heeft te maken met het beheer van de data. Men kiest per definitie niet voor partijen die niet onder de Europese privacy wetgeving vallen. Goed nieuws dus voor de bedrijven verenigd in de Dutch Cloud Community. En een argument voor de Nederlandse IT specialist naar de markt.

Meer informatie over het marktonderzoek “Cloud Adoptie Monitor” is verkrijgbaar via Ruud of Simon. De resultaten van dit marktonderzoek zijn exclusief voor leden van Dutch Cloud Community beschikbaar in presentatievorm en later in de vorm van een managementrapport.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en events?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via het formulier hieronder. 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl