• Home
  • Nieuws
  • Programma najaar 2023 van start met Summer BBQ

Programma najaar 2023 van start met Summer BBQ

We berichten je over het programma dat we in de tweede jaarhelft voor ons ligt. En alhoewel de vakantieperiode qua weerbeeld zich lijkt te herstellen, kijken wij al uit op en zijn al bezig met een aantal evenementen en belangrijke gebeurtenissen.

We trappen af op 31 augustus met de inmiddels bekende en beruchte Summer BBQ die in Down Under in Nieuwegein wordt gehouden. Daar zal ook het NK Serverwerpen weer onderdeel van de dag zijn. We passeren nu al de 200 registraties en dat aantal zal nog flink oplopen in de komende weken wanneer Nederland weer ‘aan zal gaan’.

Voorafgaand aan de SummerBBQ is er een belangrijke Algemene Leden Vergadering. Het interim bestuur zal daar haar bevindingen delen en een plan presenteren voor een structurele heroriëntatie van de Vereniging voor de komende jaren. Ben je als lid nog niet aangemeld dan nodigen we je uit dat te doen. Aanmelden kan hier. Deze wil je niet missen!

De maand september brengt zoals we gewend zijn een stortvloed aan evenementen binnen en buiten onze sector. We willen je speciale aandacht voor een paar van deze activiteiten vragen. Ook omdat ze door ons of door leden en partners van het netwerk worden georganiseerd.

Kersverse premier DCC partner Pure Storage organiseert op 14 september haar grote evenement Pure//Accelerate™ 2023 op het Circuit van Zandvoort. Met een combinatie van netwerken met meer  dan 200 deelnemers, race(fun) en nieuwe inzichten en tooling relevant voor de grote thema’s van vandaag belooft dit een mooie dag te worden.

Donderdag 21 september organiseert Dutch Cloud Community samen met Team High Tech Crime van de politie en het Openbaar Ministerie de “Schone Hosting Dag”.  Let op! Dit is een sessie alleen voor leden! Vanaf 13.00 uur wordt bij BIT in Ede Je kennis van rode vlaggen bij je klanten en resellers maar ook je opsporingsvaardigheden, getest. Je kruipt ook in de rol van de politie, en gaat als een detective te werk. Dit is een kans om niet alleen veel te leren over Know Your Customer en preventie van abuse, maar ook om samen te werken en dieper kennis te maken met de handhaving en opsporingsdienten. Ben je geen lid maar vind je dat hier toch bij moet zijn? Stuur dan even een mail aan simon@dutchcloudcommunity.nl.

Op 15 en 22 september is het dan tijd voor de IT Karting Days. Dit zeer succesvolle evenement was in februari dit jaar ook al volledig ‘uitverkocht’. Teams strijden om de cup en de eer in dit door DCC partners Nomios en Juniper opgezette evenement. Aanmelden (gratis) voor teams kan nog! Er zullen in totaal 40 teams elkaar op snelheid en behendigheid gaan proberen af te troeven.

Op 5 oktober is er de volgende netwerkbijeenkomst georganiseerd door Dutch Cloud Community. Geheel in lijn met de focus die we aangebracht hebben op belangrijke wet- en regelgeving dossiers, zullen we updates over presenteren en praktische handvaten bij de NIS2, DSA, DataAct en andere impactvolle initiatieven voor onze sector. De agenda en locatie zullen over een paar weken gedeeld worden.

DCC lid Claranet organiseert op 31 oktober haar jaarlijkse Cyber Security Event dat in het teken van de NIS2 zal staan. Een jaar voor het ingaan van deze regulering zal aandacht besteed worden hoe organisaties in Nederland om kunnen gaan met deze nieuwe wetgeving. Aanmelden kan hier.

Tegen het einde van dit jaar zal er een grote netwerkbijeenkomst en Kerstborrel worden georganiseerd en zullen er vanuit de werkgroep ook informatiesessies mogelijk zijn. Hierover gaan we natuurlijk zo vroeg mogelijk duidelijkheid geven. Ook goed hier te noemen is dat met de veranderingen in de DCC website die binnenkort te zien zullen zijn er een gedetailleerde agenda zal verschijnen met zoveel mogelijk de relevante evenementen voor onze sector.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl