• Home
  • Nieuws
  • Het eerste jaar van Dutch Cloud Community zit er (bijna) op

Het eerste jaar van Dutch Cloud Community zit er (bijna) op

Het lijkt wel of het vorige week was dat we druk bezig waren met het afronden van 2020, en de nog onofficiële aankondiging van de nieuwe vereniging die we vanuit de fusie van DHPA en ISPConnect aan het oprichten waren: Dutch Cloud Community.

Plotsklaps is het alweer december en zijn we een jaar verder. 2021 is voor iedereen echt voorbijgevlogen. Uiteindelijk heeft het tot laat in het voorjaar geduurd voordat DCC juridisch echt bestond. Twee non profit organisaties fuseren is complex, en duurt lang. Je bent afhankelijk van beslissingen van de rechter, en je hebt geen enkele invloed op de timing die de rechtbank wil hanteren. Pas in mei konden we “echt” als Dutch Cloud Community bij de KvK ingeschreven worden. Dat is ook de reden waarom leden in 2021 nog een factuur hebben ontvangen van DHPA en ISPConnect. In 2022 gaan we wel gewoon factureren vanuit de nieuwe vereniging

Toen het even kon: een heerlijke BBQ!

Het jaar begon in bijna totale lockdown. Tot aan de zomer moesten we alle bijeenkomsten online doen. Inmiddels zijn we bezig met alweer de vierde golf van Covid-19, en hebben we wederom alles naar online moeten brengen.

Het lichtpuntje was begin september, toen we met een mooi gevoel voor timing net tussen twee lockdowns in toch een BBQ hebben kunnen organiseren in Nieuwegein. En we waren al helemaal blij toen na een hele maand bijna onafgebroken regen opeens tijdens de bijeenkomst de zon doorbrak. Iedereen snakte naar contact en weer eens bij elkaar komen. De BBQ bleek de perfecte middag te zijn: zon, gezelligheid, hapjes, drankjes, en voor het eerst in twee jaar weer een WK Serverwerpen. Het zal een van de beste herinneringen aan het afgelopen jaar zijn.

Accent op de werkgroepen

Een van onze speerpunten van het afgelopen jaar was om vanuit de brancheorganisatie een aantal werkgroepen aan te jagen waarin leden, partners en experts van buitenaf samen kunnen werken aan onderwerpen die belangrijk zijn voor de sector. We hebben nu vier werkgroepen opgericht: een juridisch team, een security groep, een normalisatie werkgroep (samen met NEN, we zijn trouwens op zoek naar nieuwe leden als jullie belangstelling hebben), recent opgericht een werkgroep Social Responsibility en Duurzaamheid. Begin 2022 volgt de werkgroep HR zaken, en iets later gaan we van start met een Marketing groep. We gaan hier ook het komende jaar mee door. Het is een goed model waarmee leden kennis kunnen uitwisselen, waarmee we position papers kunnen maken, advies aan andere leden van de gemeenschap kunnen geven en uiteindelijk allemaal beter kunnen worden. Laat het ons weten als je bij een van de groepen wilt aansluiten.

We hebben veel plannen voor 2022. Wat we allemaal gaan doen krijgen jullie in de volgende blog te horen. Begin 2022 gaan we ook de eerste Algemene Ledenvergadering van de vereniging houden. Hiervoor kunnen jullie snel de uitnodiging verwachten

Vooralsnog: blijf gezond, en prettige feestdagen!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl