Social Responsibility

Introductie

De Social Responsibility werkgroep zet zich in door te werken aan de aspecten van maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

In de werkgroep behandelen we diverse thema’s en zetten we acties die passen binnen het doel van social responsibility. Zo staat duurzaamheid hoog op de agenda, maar kijken we ook we als sector meer terug kunnen geven aan de samenleving.

Het team - even voorstellen

Missie & Visie

Onze leden maken zich samen hard voor (digitale) mensenrechten. We tonen betrokkenheid bij de bredere maatschappij. We leveren een bijdrage aan duurzaamheid, zowel energie als bijvoorbeeld afvalmanagement en recycling. Ook bewaken we de digitale mensenrechten, zoals (data) veiligheid en privacy online. Verder steunen en helpen we goede doelen die actuele problemen aanpakken.

De Social Responsibility werkgroep geeft invulling aan het maatschappelijk gezicht van onze community door samen met onze leden een bijdrage te leveren aan de social responsibility thema’s en hierin prioriteiten te stellen en te kiezen.

Hieronder valt ook het onderhouden van contacten met betrokkenen en het op de agenda zetten van deze doelen bij media en politiek, leden en partners, en de bredere Nederlandse cloud- internet en hostingsector.

Onze projecten

De Social Responsibility werkgroep heeft nu drie projecten waar de deelnemende organisaties hun bijdrage aan leveren:

#Cloud4GoedeDoelen
#Cloud4GoedeDoelen
5 juli 2022
Ontvang IT-hulp uit de sector Op deze pagina kun je terecht om hulp te vragen van de Nederlandse cloud- en…
Lees meer
#Cloud4Ukraine
#Cloud4Ukraine
2 maart 2022
Ukrainian hosting and cloud companies, local and national governments and IT companies are invited to submit requests for assistance through…
Lees meer
#Cloud4Voedselbank
#Cloud4Voedselbank
17 april 2021
Samen met onze leden en het achterliggende netwerk zijn we de inzamelingsactie #Cloud4Voedselbank voor de Voedselbank gestart. Met dit initiatief…
Lees meer

Ben je een goed doel?

We begrijpen dat veel organisaties die zich inzetten voor het maatschappelijk belang, dat vaak moeten doen met weinig middelen, kleine ICT-budgetten en vrijwilligers, die natuurlijk niet altijd IT-experts zijn.

Daarom willen we als branche graag jouw vereniging of stichting zonder winstoogmerk ondersteunen door onze kennis, kunde, producten en diensten in te zetten.

Ben je een goed doel die graag hulp ontvangt? Stuur een mail naar socialresponsibility@dutchcloudcommunity.nl of klik hier om het aanvraagformulier in te vullen. 

Wil je een bijdrage leveren?

We hebben leden nodig die hun kennis, kunde en infra willen aanbieden aan de goede doelen. Samen bieden we heel veel en kunnen we veel goede doelen ondersteunen om zij op ICT-gebied goed te laten functioneren. Daarmee kunnen de goede doelen een hoop kosten besparen. 

Wil je als bedrijf betrokken zijn bij de Social Responsibility werkgroep en onze (toekomstige) projecten? Klik dan hier voor meer informatie of mail naar socialresponsibility@dutchcloudcommunity.nl.

Versterk het team

Wij zoeken altijd deelnemers uit onze achterban die mee willen praten over deze thema’s en mede willen bepalen waar wij als Nederlandse internet sector voor staan, welke standpunten wij willen nemen, welke acties wij gaan aanjagen en ondersteunen.

Lid worden van de Social Responsibility werkgroep?
Stuur dan een mail naar 
socialresponsibility@dutchcloudcommunity.nl

Publicaties

No data was found

Contact

Wil je lid of partner worden van de Dutch Cloud Community? Of wil je meer weten? Vul het contactformulier in en we nemen z.s.m contact met je op!