IT-onderwijs & CITA

We participeren in diverse organisaties, platforms en overlegorganen – waaronder Cloud IT Academydie zich bezighouden met het thema IT-onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast onderhouden we intensieve contacten met onderwijsinstellingen. Bij onderwijsprojecten op verschillende niveaus, van MBO tot universitair, zijn we aanjager en deelnemer.

Op basis van enthousiaste reacties van een aantal leden en leden van Dutch Cloud Community is men in september 2017 gestart met een duale praktijkgerichte HBO-opleiding System and Network Engineering. Deze opleiding wordt onder de vlag van Cloud IT Academy aangeboden. 

In samenwerking met Hogeschool Utrecht start de opleiding jaarlijks voor een speciaal geselecteerde groep studenten. Samen met de hosting sector bieden zij innovatief toponderwijs en zorgen niet alleen voor de beste, maar ook voor de meest specifieke praktijkgerichte opleiding op het gebied van ICT-onderwijs in Nederland. 

 

Cloud IT Academy zorgt voor:  

  • Meer bekendheid van de hosting sector; 
  • Betere afstemming tussen het onderwijs en het bedrijfsleven; 
  • 1 dag college, een persoonlijk ontwikkelprogramma en supervisie; 
  • Instroom van jonge talenten die na afstuderen direct klaar zijn voor een baan in de hosting sector. 

Tot slot profileren wij de sector als aantrekkelijke werkgever, geven gastcolleges en initiëren stagetrajecten. Met voorlichting via diverse kanalen maken we de cloud-, hosting- en internetsector beter zichtbaar, zowel in de markt als in de politiek en de samenleving in zijn geheel. 

Op deze pagina lees je alles over:

CITA - Cloud IT Academy

IT-bedrijven hebben een nijpend tekort aan talentvolle en betrokken medewerkers die ze voor langere tijd aan hun organisatie binden. CITA biedt dé oplossing. De bij CITA aangesloten bedrijven bieden banen aan afgestudeerde MBO IT-studenten én geven hen de ruimte om een vierjarige duale HBO IT opleiding te volgen van Hogeschool Utrecht. Studenten krijgen een vierjarig contract, salaris en bij het behalen van voldoende studiepunten wordt hun studie achteraf door hun werkgever vergoed.

CITA onderhoudt nauwe contacten met MBO opleidingen, informeert MBO studenten, werft en selecteer talent voor stages en traineeships en coacht jongeren ‘on the job’.

Wil je investeren in de loyale en betrokken medewerkers van de toekomst? Invloed uitoefenen op de meest praktijkgerichte IT HBO opleidingen? Of heb je IT-medewerkers of stagiaires die interesse hebben om hun kennis te verdiepen of te verbreden via een duale opleiding? Sluit je dan aan bij CITA.

 

Job in the Cloud

Het programma Job in the Cloud is een initiatief van stichting CITA en de Dutch Cloud Community. De bij CITA aangesloten bedrijven bieden traineeships aan afgestudeerde MBO IT-studenten. Een parttime baan én de ruimte om een vierjarige duale HBO IT opleiding te volgen van Hogeschool Utrecht.

IT-baan én studeren

Als je kiest voor een ‘job in the cloud’ hebben onze bedrijven direct een baan voor je. Je krijgt een vierjarig contract, een salaris en je studiekosten worden achteraf betaald als je voldoende studiepunten haalt. Drie dagen in de week werk je als een gewaardeerd medewerker bij de organisatie van je keuze. Je wordt dus niet gedetacheerd, maar werkt bij het bedrijf binnen een leuk team. Dit bedrijf investeert in jou met een gedegen begeleiding én geeft je de ruimte om je kennis te verdiepen en verbreden op HBO niveau.

Daarnaast volg je twee dagen in de week de duale en zeer praktijkgerichte HBO opleiding Cyber Security & Cloud van Hogeschool Utrecht. Theorie en de dagelijkse praktijk op de werkvloer sluiten goed aan. Dit maakt het studeren makkelijker. Bovendien kun je veel opdrachten tijdens je werk maken.

Je salaris

Je ontvangt al in je eerste jaar een salaris (vierjarig contract). Behaal je voldoende studiepunten (50 per jaar), dan betaalt je werkgever ook nog eens je studiekosten achteraf. Dit geldt al vanaf het eerste jaar.

Voor wie?

Heb je een MBO opleiding niveau 4 ICT of Netwerkbeheer afgerond? Dan kun je sowieso bij ons terecht. Ook havisten en vwo-ers met affiniteit kunnen aansluiten. Heb je technische vaardigheden, zoals scripting, Microsoft Exchange/SharePoint, Windows Server? Ben je een doener en een denker? Dan is de combinatie werken/studeren wellicht wat voor jou.

Voor havisten en vwo-ers is een speciaal programma ontwikkeld. In het eerste half jaar (eerste semester) volg je de HBO opleiding vijf dagen in de week. In het tweede semester volg je vier dagen in de week de HBO opleiding Cyber Security & Cloud bij Hogeschool Utrecht. Daarnaast loop je één of twee dagen in de week stage bij een van onze bedrijven. In het tweede jaar volg je hetzelfde duale programma als de overige studenten. Twee dagen naar Hogeschool Utrecht en drie dagen aan het werk (salaris en contract).

Deelnemende bedrijven

Ervaringen van studenten

Ervaringen van organisaties

‘We worden door Cloud IT Academy ontzorgd’
Avantage, gevestigd op drie locaties in Nederland, biedt IT-oplossingen met een vast team van 200 mensen. Talentmanager Rik Westera: ‘We weten allemaal dat het huidige systeembeheer zich ontwikkelt van netwerkbeheer naar de ‘cloud’ en dat we een bepaald kaliber mensen nodig hebben die onze klanten hierover kan adviseren. Of het nu een grote scholengemeenschap is, een accountantskantoor met 500 werknemers of het een tandartspraktijk is. Om dit, het adviseren, goed te kunnen doen, moet iedere organisatie, zeker in onze branche, een lerende organisatie zijn of worden. Een opleider. Daarom is, als onderdeel van onze eigen “MyCademy”, de deelname aan de Cloud IT Academy zo belangrijk voor ons. De stichting enthousiasmeert jongeren om te kiezen voor dit studeer/werk traject en is zeer actief met werving, onder meer op MBO opleidingen. CITA is bovendien dé schakel tussen het bedrijfsleven en Hogeschool Utrecht, waarmee ze ons enorm
ontzorgt.’

‘Opleiding die vanuit werkgevers is opgezet’
Leo van Schie, partner bij NewMedia2Day haakt hierop in: ‘Er is een schaarste aan gekwalificeerde mensen die het werk kunnen doen. De meeste opleidingen sluiten matig aan op de wensen van werkgevers.Dankzij Cloud IT Academy hebben we nu een opleiding die vanuit werkgevers, de markt, is opgezet.

Ik neem deel aan de programmacommissie die aanbevelingen doet voor doorontwikkeling van de duale HBO opleiding System Network & Cloud Engineering. Als cloud-bedrijf moet je openstaan voor en ruimte geven aan jong talent dat waarschijnlijk al heel snel een aantal van je bestaande krachten voorbij zal lopen. Alle bedrijven die deelnemen aan Cloud IT Academy zijn gericht op samenwerken, maken zich niet druk over concurrentie, maar willen kennis en ervaring met elkaar blijven delen. Hiervoor is Cloud IT Academy het ideale platform.’

Contact

Wil je meer weten over onze initiatieven voor het IT-onderwijs? Neem contact met ons op