• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • mijndomein.nl – Hoe vind je een domeinnaam die bij je behoeften past?
Hoe vind je een domeinnaam die bij je behoeften past?

mijndomein.nl – Hoe vind je een domeinnaam die bij je behoeften past?

Bron: mijndomein.nlEshan Pancholi28 januari 2021

Ben je een nieuw bedrijf aan het opzetten? Of ga je met je bestaande bedrijf het internet op? In beide gevallen moet je hier een website voor bouwen. En aangezien je bedrijfswebsite in principe ook een virtueel kantoor is, is het extra belangrijk om de juiste domeinnaam voor je website te kiezen.

Waarom is je domeinnaam zo belangrijk? Aangezien je website fungeert als je merkidentiteit op internet, zal een webadres die je goed kunt onthouden je bedrijf helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie. Een vreemde of moeilijke naam die niet eenvoudig te onthouden is en lastig te schrijven is, zal je bedrijf op de lange termijn niet ten goede doen.

De beste manier om je bedrijfswebsite te onderscheiden van je concurrentie, is door een slimme en domeinnaam te registreren die je goed kunt onthouden en die de aandacht trekt van iedereen die jouw naam ziet.

Je domeinnaam staat op je marketingmateriaal, van visitekaartjes en je e-mailhandtekening tot berichten op social media en videoadvertenties en nog veel meer. Een korte, opvallende domeinnaam helpt je ​​bedrijf over te komen als een geloofwaardige organisatie en het helpt ook bij het neerzetten van een sterke merknaam op het internet.

Maar heel veel domeinnamen met bijvoorbeeld .nl en .com zijn al bezet. Hoe vind je dan toch een goede domeinnaam? Namen met nieuwe domeinextensies bieden bedrijven de kans om tegen veel lagere kosten een betekenisvolle naam te registreren.

Je kunt bijvoorbeeld voor een contextuele en relevante naam kiezen met een algemene extensies zoals .icu (I see you, ik zie je) en .cyou. Ook kun je kiezen voor een specifieke extensie zoals .bond voor je financierings- of investeringsbedrijf.

Hoe vind je een domeinnaam die bij jou past?

Nu je weet van het idee van nieuwe domeinextensies, gaan we eens kijken welke parameters je in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van een domeinnaam voor je bedrijf.

1. Kies een domeinnaam met exacte match

Het is slim om voor een domeinnaam te kiezen die bij je merk- of bedrijfsnaam past. Eentje met exacte match biedt continuïteit en consistentie. Deze twee aspecten zijn allebei belangrijk voor merkbekendheid.

Als de naam van je bedrijf bijvoorbeeld Red Bond is, probeer dan dezelfde domeinnaam voor je website te registreren. Kies een nette, duidelijke en overzichtelijke naam met een exacte match, zoals red.bond, zodat je je bedrijf eenvoudiger kunt gaan promoten. Ook maakt een slimme domeinnaam als red.bond een sterke eerste indruk op iedereen die jouw website tegenkomt.

2. Kies een naam die blijft hangen

Een pakkende domeinnaam blijft goed in je hoofd hangen. Het is slim om voor een korte naam te kiezen, bij voorkeur een of twee woorden lang die minder dan tien tekens bevatten. Www.eyewear.cyou is bijvoorbeeld een goed doordachte keuze voor een brillenmerk. Een domeinnaam die je makkelijk kunt onthouden of gewoon goed klinkt, heeft een grotere kans om een sterker, sympathieker merk te worden.

3. Kies een simpele naam

Een simpele naam is eenvoudiger te onthouden, te spellen en te schrijven, terwijl een ingewikkelde naam met spelfouten, speciale tekens, cijfers of afkortingen juist weinig voordelen heeft. Kies voor een simpel en duidelijk en waarmee je kunt slagen voor de radiotest. Deze test evalueert de effectiviteit van je domeinnaam. De radiotest bepaalt hoe makkelijk het is om je domeinnaam uit te spreken wanneer iemand deze naam voor de eerste keer hoort.

Een domeinnaam zoals www.exlr8.com wordt bijvoorbeeld gehoord en begrepen als ‘accelerate.com’. Iedereen die deze naam op de radio of tijdens een podcast hoort, zal het fout schrijven, omdat hij anders geschreven wordt dan dat je het uitspreekt. Evenzo is www.accelerate.icu simpel, slim en duidelijk. Hiermee doorsta je niet alleen de radiotest, maar het helpt je ook om je merk sterker neer te zetten.

4. Kies een naam die goed past bij je branding

Een simpele domeinnaam die past bij je bedrijfsidentiteit en een domeinnaam die eenvoudig te onthouden is, zal je website omtoveren in een krachtig online merk. Het is simpel; een slimme naam die universeel begrepen wordt zal blijven plakken bij eindgebruikers. Als je financiële bedrijf bijvoorbeeld www.eye.cyou gebruikt, zal het meteen belangstelling wekken bij iedereen die deze domeinnaam tegenkomt.

5. Kies een naam die geen juridische problemen oplevert

Controleer voordat je registreert of er problemen zijn met handelsmerken of auteursrechten. Als je domeinnaam ergens op lijkt of klinkt als de handelsmerknaam van een ander bedrijf, ga dan op zoek naar een andere naam. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je domeinnaam verward wordt met die van een ander bedrijf of dat je een juridisch proces moet aangaan met andere handelsmerkhouders.

Wat voor naam moet je je website geven met een nieuwe domeinextensie?

Nieuwe bedrijven hebben veel verschillende opties wat betreft nieuwe domeinextensies. Bij Mijndomein kies je uit maar liefst 400 nieuwe domeinextensies!

Hier zijn een paar praktische manieren om een slimme naam te kiezen met .cyou domeinextensie:

Bedrijfsnaam.cyou (e.g. www.yellowcars.cyou)
Merknaam.cyou (e.g. www.accelerate.cyou)
BrancheNiche.cyou (e.g. www.beachwear.cyou)
Productnaam.cyou (e.g. www.aviators.cyou)
Servicenaam.cyou (e.g. www.homedelivery.cyou)
Product+Locatie.cyou (e.g. www.londonshirts.cyou)
Marketingbericht.cyou (e.g. www.livesimple.cyou)
Slagzin.cyou (e.g. www.seeyouwhenwe.cyou)
Voornaam.cyou (e.g. www.Hans.cyou)
VolledigeNaam.cyou (e.g. www.PieterDeJong.cyou)

Betekenisvolle domeinnaam

Nieuwe domeinextensies bieden startups, merken en nieuwe bedrijven de ongeëvenaarde mogelijkheid om betekenisvolle en gedenkwaardige domeinnamen te kunnen registreren. Algemene en nieuwe domeinextensies zoals .icu en .cyou zorgen voor slimme domeinkeuzes voor ieder merk, bedrijf of zelfstandige zodat je een robuuste online aanwezigheid kunt opbouwen.

Ook kunnen financiële en investeringsbedrijven kiezen voor een specifieke en relevante domeinextensie zoals .bond om beter op te vallen op het internet. Met de tips waar we het in dit blogartikel over hebben, weet je nu alles over het kiezen van de juiste domeinnaam voor jouw bedrijf.

0
0
vote

Artikelbeoordeling

Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Over ons
Welkom bij Dutch Cloud Community, dé branchevereniging voor Nederlandse aanbieders van Cloud-en internetdiensten. We brengen mensen en bedrijven binnen de sector samen en komen op voor jouw belangen.
All Rights Reserved © Dutch Cloud Community 2024
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl