Asimo Networks en Afiber bundelen krachten

Netwerkoplossingen als sleutel voor veilige transformatie naar industrie 4.0

Amsterdam, 27 juni 2023  – Asimo Networks, specialist op het gebied van netwerkdiensten, en Afiber, specialist in het bouwen en leveren van op maat gemaakte glasvezelnetwerken, hebben besloten de handen ineen te slaan. Asimo en Afiber gaan een strategische samenwerking aan waarin de focus komt te liggen op de Industriesector. Een sector waar Asimo veel klanten in bedient.

Continue innovatie dankzij machine learning en AI

Binnen de industriesector spelen momenteel veel innovatie trajecten. Denk bijvoorbeeld aan robotisering binnen productieomgevingen, uitdagingen binnen de olie- en gassector en de continu groeiende datavolumes die bij het ontwikkelen van farmaceutica en chemie komen kijken. Dit is niet alleen in voorgenoemde sectoren zo, ook in de hightechindustrieën wordt continu geïnnoveerd. Dit is een trend die ook wel ‘Industry 4.0’ wordt genoemd. Mede gedreven door nieuwe automatiseringstechnieken als Artificiële Intelligentie (AI) en Machine Learning (ML) maar ook een nieuwe generatie robots, ook wel bekend onder het Internet-of-Things concept (IoT).

“De razendsnelle ontwikkeling van nieuwe technologische toepassingen zorgen ervoor dat Operationele Technologie (OT) steeds meer eisen stelt aan een netwerk. Wat je zeker niet wilt is dat je Operationele Technologie van hetzelfde netwerk gebruik gaat maken als je Informatie Technologie (IT). Deze toepassingen stellen verschillende eisen aan het netwerk maar zie je ook steeds meer integreren in elkaar”, aldus Daniël van Wijnen, CTO en eigenaar van Asimo Networks.

Betrouwbaarheid essentieel in competitieve markt

Innovatieprojecten worden onder andere gedreven door een steeds competitiever wordende markt waarin data gedreven operatie steeds centraler komt te staan en automatisering en flexibilisering van processen belangrijker is dan ooit. Maar waar je meer afhankelijk bent van data en waar de mate van automatisering in je processen opschroeft, neemt ook de behoefte aan betrouwbaarheid van je applicatiehosting en netwerk toe.

Dennis de Vries, VP Strategic Alliances zegt hierover; “Zeker bij de adoptie van zelfsturende voertuigen in je productie- of distributieomgeving is het belangrijk dat er een ultrakorte, maar vooral voorspelbare en stabiele, vertraging (latency) zit tussen de applicatie en het voertuig. Dat realiseer je niet door je applicatie in een cloudomgeving in het buitenland te hosten en deze te benaderen via een VPN-tunnel waar de route nog wel eens van kan wisselen. Voor een optimaal rendement zul je hier beter over na moeten denken.” 

Samenwerking begint in datacenters NorthC in Rotterdam en Amsterdam

Voor het hosten van Operationele Technologie (OT) wordt daarom steeds vaker gekeken naar locaties dichterbij huis. Daar komt ook NorthC Datacenters (NorthC) in het spel. NorthC, met een landelijk dekkend netwerk van regionale datacenters in Nederland, is bij uitstek een provider waar industriële bedrijven hun bedrijfskritische applicaties dichtbij kunnen hosten.

Het vertrekpunt van de samenwerking is de opdracht om Asimo Networks met Afiber connectiviteit naar de NorthC datacenters in Rotterdam Zestienhoven en Amsterdam te brengen, waardoor Asimo in staat is om in de twee grootste lucht- en zeehavengebieden van Nederland hun toonaangevende netwerkdiensten te leveren. Dit is een eerste concrete stap in de samenwerking die in de nabije toekomst verder zal worden vormgegeven en uitgebreid.

NorthC is een bestaande partner van zowel Asimo en Afiber. Vincent Wammes is Strategic Sales Director bij het bedrijf en zegt hierover het volgende; “Hoogwaardige connectivity is van essentieel belang voor verwerking van data in de nabije omgeving. Je hebt dan een flexibele/hybride omgeving nodig die aan de variërende eisen van verschillende applicaties kan voldoen.”

De komende maanden gaan de drie partijen gezamenlijk aan de slag en zullen ze de gemaakte plannen concretiseren en commerciële activiteiten ontwikkelen om deze propositie bij leidende industriële bedrijven onder de aandacht te brengen.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl