• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Pure Storage breidt de Pure//E-familie verder uit; er zijn nu flash-oplossingen voor iedere werklast

Pure Storage breidt de Pure//E-familie verder uit; er zijn nu flash-oplossingen voor iedere werklast

FlashArray//E biedt 8x hogere dichtheid, 3x meer TB/watt en 7x minder uitval van drives dan legacy storage; nu beschikbaar voor data storage scenario’s die voorheen alleen ingevuld werden met disk storage

Amsterdam, 14 juni 2023 – Pure Storage heeft tijdens Pure//Accelerate 2023 een uitbreiding aangekondigd van de Pure//E- familie, met de nieuwe FlashArray//E die ontwikkeld is om harddisk systemen te vervangen. FlashArray//E bevrijdt klanten van de beperkingen van disk storage en biedt betere mogelijkheden om datagroei al vanaf 1PB aan te pakken, zonder offline archieven of het uitbreiden van kostbare schijfsystemen. Eerder dit jaar kwam Pure Storage al met de FlashBlade//E, een schaalbaar opslagsysteem voor ongestructureerde data, ontworpen voor unified file and object-taken met een instap capaciteit van 4PB. De FlashArray//E breidt de Pure//E-familie uit met ondersteuning van unified block en file en een naadloos uitbreidbare capaciteit tot 4PB.

Met FlashArray//E profiteren klanten tevens van 80% minder stroomverbruik en ruimte, 60% lagere operationele kosten en 85% minder e-afval. Met dezelfde prijs-, operationele en energiebesparende voordelen als FlashBlade//E is er nu een Pure//E-model voor alle organisaties.

Oplossing voor groeiende datavolumes

Datavolumes blijven met een enorm tempo groeien. Deze groei is met legacy en diskgebaseerde storageoplossingen niet langer houdbaar voor prijsgevoelige workloads met een grote opslagcapaciteit. Deze systemen kunnen niet goed voorzien in de groeiende vraag naar storage en daarbij tegelijkertijd de kosten beheersen, de ruimte in datacenters beperken en inefficiënt stroomverbruik elimineren.

Om met de beperkingen en de hoge kosten van diskgroei om te gaan, hebben bedrijven weliswaar kortetermijnoplossingen gevonden, zoals het offline archiveren van data op systemen waarmee het soms meerdere dagen kan duren om de data terug te zetten. Daarmee remt dit soort tijdelijke oplossingen de business.

FlashArray//E biedt een kosteneffectief alternatief voor disk, dat de groei van ongestructureerde data effectief aanpakt met hoge prestaties.

Highlights:

Met FlashArray//E kunnen klanten eindelijk afscheid nemen van de laatste harddisks in hun datacenter, dankzij de eenvoud en de efficiëntie van flash voor alle bestands- en blok gebaseerde opslag. Voordelen zijn onder andere:

  • Opslagbesparing op elke schaal: Met FlashArray//E, wordt de Pure//E familie uitgebreid om een oplossing te bieden vanaf 1PB (hiervoor 4PB). Met een prijs die onder de $0,20 per GB blijft met drie jaar support, biedt Pure//E data storage die altijd beschikbaar en is ontwikkeld voor exponentiële datagroei met een hoge energie-efficiëntie (5x lager energieverbruik dan HDD).
  • Verschillende aanschafmodellen: naast een traditionele aanschaf kunnen klanten FlashArray//E en FlashBlade//E implementeren via een nieuwe //UDR service tier van Pure Storage Evergreen//One Storage-as-a-Service (STaaS) abonnement, of via Evergreen//Flex. Evergreen//One is een SLA-gestuurd STaaS-aanbod dat ‘pay-as-you-go’ betaling biedt in combinatie met een cloud ervaring met de controle van een on-premises installatie. Met Evergreen//Flex kunnen klanten daadwerkelijk eigenaar worden van hun storage arrays, terwijl ze toch profiteren van betaling naar gebruik, gebaseerd op het gebruiksniveau van een product.
  • De hoogste capaciteit flash drives in de industrie: FlashArray//E zal geleverd worden met de grootste 75TB QLC DirectFlash-modules in de industrie met non-volatile RAM (DFMD’s). Pure Storage streeft ernaar om in 2026 DirectFlash modules van 300TB Flash-modules te leveren. Klanten kunnen rekenen op ongeëvenaarde besparingen in stroomverbruik en ruimte, waarbij DirectFlash 20x zo betrouwbaar is en ruim 4x zo energiezuinig ten opzichte van concurrerende all-flash arrays.
  • Continue innovatie, zonder extra kosten of disruptie: dankzij Pure Storage Evergreen-architectuur en -abonnement hebben klanten zonder extra kosten voortdurend toegang tot nieuwe FlashArray-dataservices, die maandelijks beschikbaar worden gesteld. De continu verbeterde set functies van Pure Storage zorgt ervoor dat klanten meer waarde en mogelijkheden blijven ontvangen, zonder impact op de beschikbaarheid van de business.

“Legacy diskoplossingen, die bekend staan om de hoge kosten, enorme ruimtevereisten in het datacenter en inefficiënt energieverbruik, zijn niet goed in staat om de veranderende behoeften van de moderne ondernemingen van vandaag te ondersteunen. Uitgaande van de visie om mechanische opslag te vervangen door een volledig flash datacenter, elimineert Pure Storage – met de lancering van de nieuwe FlashArray//E – nu ook de laatste harddisks binnen ondernemingen. Met de uitbreiding van de Pure//E familie kunnen wereldwijde ondernemingen nu profiteren van de schaalbaarheid, energie-efficiëntie en operationele flexibiliteit die nodig zijn om concurrentievoordeel te behalen in het snelle en dynamische bedrijfslandschap van vandaag”, Ajay Singh, Chief Product Officer, Pure Storage.

“All-flash arrays hebben ervoor gezorgd dat organisaties van iedere grootte en in verschillende industriesectoren moderne opslagarchitecturen anders inrichten. Pure Storage is een van de belangrijkste vendors die deze markt heeft ontwikkeld. Pure blijft zijn portfolio verder uitbreiden om datacenters meer opties te bieden om hun opslaginfrastructuur te moderniseren met de schaalbaarheid, flexibiliteit en voorspelbare prestaties die eindgebruikers verwachten voor zowel bestaande als toekomstige taken”, zegt Dave Pearson, Research Vice President, IDC.

Over Pure Storage

Pure Storage maakt dataopslag eenvoudiger, voor altijd. Pure biedt een cloud-ervaring die elke organisatie in staat stelt het maximale uit hun data te halen en tegelijkertijd de complexiteit en kosten van het beheer van de onderliggende infrastructuur te verminderen. Pure streeft naar het leveren van echte storage as-a-service die klanten de flexibiliteit geeft om snel en op grote schaal in te spelen op veranderende databehoeften, of ze nu traditionele workloads, moderne applicaties, containers of meer implementeren. Pure gelooft dat het een significante impact kan hebben op het verminderen van de wereldwijde uitstoot van datacenters, dankzij zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Zoals het ontwerpen van producten en oplossingen waarmee klanten hun CO2– en energievoetafdruk kunnen verminderen. En met de hoogste Net Promotor Score in de sector, behoren de klanten van Pure tot de meest tevreden ter wereld. Meer informatie: www.purestorage.com.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl