• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Intergrid en maincubes brengen voor 100 procent in Europa gebaseerde veilige en krachtige ICT-oplossingen voor bedrijven en organisaties

Intergrid en maincubes brengen voor 100 procent in Europa gebaseerde veilige en krachtige ICT-oplossingen voor bedrijven en organisaties

Nieuw partnerschap tussen datacenterprovider en service integrator komen met gezamenlijk aanbod voor de ondersteuning van digitale transformaties in de Benelux.

Datacenter leverancier maincubes heeft een partnerschap gesloten met de Nederlandse service integrator Intergrid voor het leveren van gezamenlijke kwaliteitsoplossingen op maat, gebaseerd op extreem betrouwbare infrastructuur in volledig Europees eigendom. Daarmee krijgen organisaties toegang tot diensten op het gebied van ICT, Operational Technology, Internet of Things, Security en Infrastructuur met de zekerheid dat deze voldoen aan de strengste eisen ten aanzien van dataveiligheid en privacy zoals deze in Europa gelden.

Nieuwe kansen brengen nieuwe uitdagingen

De extreme snelheid waarmee ICT zich ontwikkelt, biedt organisaties nieuwe mogelijkheden om hun bedrijfsvoering te digitaliseren. De manier waarop cloud computing is geëvolueerd heeft geavanceerde technologie beschikbaar gemaakt voor alle bedrijven, ongeacht hoe groot ze zijn.

De keerzijde is dat de extra complexiteit die dit meebrengt vraagt om een hoge mate van kennis en kunde waar niet alle bedrijven toegang tot hebben. De technologie en dienstverlening van meerdere leveranciers moeten worden geïntegreerd in een omgeving die eenvoudig in het gebruik is, flexibel, en toch krachtig genoeg om alles te bieden waar de business om vraagt. De hierdoor veroorzaakte data-explosie vraagt vervolgens om een hogere mate van betrouwbaarheid en veiligheid binnen de gehele infrastructuur. Voorbij de eigen netwerkrand, via het eigen datacenter tot binnen de cloud zelf.

Krachtig, veilig, compliant

Intergrid biedt oplossingen die volledig aansluiten op de zakelijke behoefte van de klant. maincubes is op zijn beurt een volledig onafhankelijke, volledig Europese leverancier van geavanceerde datacenterdiensten vanuit eigen datacenters in Amsterdam en Frankfurt. Door de oplossingen van Intergrid via de datacenterinfrastructuur van maincubes aan te bieden, garanderen beide partijen dat ieder door hun aangeboden platform volledig compliant is met Europese regelgeving ten aanzien van dataveiligheid en privacy. Dit gecombineerd met continuïteit en rekenkracht kan alleen gewaarborgd worden door een partij als maincubes, welke als enige echt onafhankelijke Europese datacenter leverancier kan garanderen dat alle gegevens in Amsterdam of Frankfurt opgeslagen worden.

Digitale transformatiesIntergrid heeft zichzelf bewezen met haar ICT-dienstverlening van hoge kwaliteit, waardoor bedrijven een infrastructuur kunnen opzetten die hen helpt hun volledige potentieel te realiseren”, zegt Joris te Lintelo, Vice President bij maincubes. “Hun zakelijke netwerk bestaat uit marktleiders, zowel binnen de Benelux als daarbuiten. Ons AMS01 datacenter in Amsterdam biedt een ideale technische omgeving voor hun ICT, en biedt de garantie dat data veilig wordt opgeslagen volgens de strengste richtlijnen die in Europa gelden. Wij zijn volledig in Europees eigendom en bieden een hoge mate van kennis rond ICT-systemen, flexibiliteit, veiligheid en kostenefficiëntie. Klanten krijgen zo toegang tot een unieke propositie. Intergrid en maincubes bieden samen deze organisaties in de Benelux nieuwe mogelijkheden om hun digitale transformaties naar een nieuw plan te tillen.”

“Met maincubes hebben we een datacenterprovider gevonden die uiterst betrokken, professioneel, integer en onafhankelijk is, dingen die we ook van onszelf en onze partners eisen”, zegt Haydar Zöhre, Managing Director van Intergrid. “Dankzij hun omgeving kunnen we onze klanten oplossingen voor remote private cloud en datacenterdiensten bieden. Daarbij is de infrastructuur van maincubes ideaal voor ieder platform dat wij voor onze klanten ontwikkelen. Niet alleen als het gaat om technologie en capaciteit, maar ook om betrouwbaarheid, databescherming en compliance met strenge regelgeving voor privacy en dataveiligheid.”

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl