• Home
  • Nieuws
  • Tips & Tricks voor jouw bezoek aan CloudFest

Tips & Tricks voor jouw bezoek aan CloudFest

Als je als hoster of Cloud provider naar CloudFest gaat zul je daar je netwerk ontmoeten en genieten van Dutch Night en verschillende andere sociale activiteiten zoals feestjes, concerten en diners. Maar het is natuurlijk ook een zakelijk evenement met een beurs waar veel mogelijkheden zijn om deals te bespreken, je bedrijf te promoten en contacten te leggen met prospects, klanten en leveranciers. Misschien ben je zelfs op zoek naar investeerders of overnamekansen voor je bedrijf?

Hier zijn een paar belangrijke tips voor jullie, met dank aan de experts van CloudSuppliers, om van CloudFest ook zakelijk een succes te maken!

Bereid je goed voor
Schrijf je belangrijkste zakelijke doelstellingen van tevoren op en ga tijdens CloudFest (en op Dutch Night) in gesprek met anderen om te zien hoe zij je kunnen helpen deze doelen te bereiken. Maak optimaal gebruik van het grote nationale en internationale netwerk om je heen. En pas op met visitekaartjes strooien ( zo 2010 😉 )

Wees realistisch
Verwacht niet direct verkopen of deals te sluiten tijdens CloudFest. Dit evenement richt zich vooral het eerste deel van jouw salesfunnel en dus op het leggen van contacten, het opbouwen van relaties en het opdoen van nieuwe inzichten. De concrete deals komen vaak later.

Maak gebruik van het netwerk van investeerders
Veel van de aanwezige hosters en Cloud providers op CloudFest (60-70%) maken deel uit van investeringsmaatschappijen. Dit is een goede gelegenheid om M&A-professionals te ontmoeten en mogelijke overnames te bespreken. Gebruik de community platformen zoals LinkedIn en Facebook, de CloudFest-app en het netwerk van Dutch Cloud Community om beslagen ten ijs te komen.

Technische inzichten
Als engineer biedt CloudFest de ideale gelegenheid om nieuwe technologieën te verkennen en diepgaande technische gesprekken te voeren. Neem indien nodig een technische collega mee om alle relevante workshops, demo’s en presentaties bij te wonen. Het zijn er namelijk veel!

Partnerschapsondersteuning
Maak als ondernemer en sales professional de ronde langs de leveranciers en vraag door over welke middelen zij kunnen inzetten om hun partners te ondersteunen. Alle grote en de meeste middelgrote leveranciers beschikken over oplossingen en programma’s die je zakelijk succes kunnen bevorderen. Overweeg elke leverancier die een positieve impact kan hebben op jouw bedrijf, zelfs als je vendorneutraal wilt blijven.

Slimme marketing
Als je geen stand hebt maar wel de gouden oplossing voor cloud- hosting- en MSP bedrijven op CloudFest, draag dan je boodschap op je T-shirt om aandacht te trekken. Creativiteit kan leiden tot gesprekken en nieuwe kansen.

Internationale samenwerking
De hosting- en cloud markt groeit als nooit tevoren en buitenlandse providers hebben invloed op SLA’s, salarissen en servicelevels. Leg contact met buitenlandse partijen, praat met hen in het treintje, deel een drankje bij de bar van het Colosseo hotel en leer van elkaar om het meeste uit deze week te halen. Nederlandse bedrijven lijken soms te vergeten dat wij een Digitale Single Market hebben. De mogelijkheden om internationaal samen te werken zijn er en jouw Nederlandse certificeringen zijn ook in andere EU landen geldig.

Geniet en heb plezier
CloudFest is een festival, dus vergeet niet te genieten en anderen te laten genieten. Houd je gesprekken licht en ontspannen en neem deel vooral deel aan de festiviteiten. “Cool wins the day”.

Vraag Dutch Cloud Community om hulp
Als je de weg niet weet, vraag ons dan om hulp en advies.

Geen tijd voor CloudFest?
Geen probleem! Er zijn altijd andere kansen, zoals de zomer BBQ van de Dutch Cloud Community op 5 september….

Nog niet aangemeld voor CloudFest, Dutch Night, Dutch Golf of Dutch Running?

Meld je dan aan via de volgende links:
Aanmelden CloudFest
Aanmelden Dutch Night
Aanmelden Dutch Golf
Aanmelden Dutch Running

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl