• Home
  • Nieuws
  • Oprichting werkgroep Duurzaamheid en Energie

Oprichting werkgroep Duurzaamheid en Energie

Het verduurzamen van de digitale sector is een centraal thema dat onze organisaties raakt.
In 2022 heeft de aanzienlijke schommeling in energietarieven de noodzaak van efficiënter gebruik van middelen nog maar eens benadrukt voor bedrijven in onze sector.

Verscheidene ondernemingen hebben al aanzienlijke stappen genomen in de richting van een meer duurzame en kostenefficiënte cloud. Er is dus al veel kennis en ondernemerschap en er zijn al vele innovatieve ideeën. Het delen van deze kennis en het bevorderen van samenwerking bij de ontwikkeling van nieuwe projecten kan de sector als geheel nog aanzienlijke vooruitgang opleveren.

Om deze reden heeft de Dutch Cloud Community besloten om een werkgroep Duurzaamheid en Energie op te richten en we nodigen jou van harte uit om hieraan deel te nemen.

De definitieve agenda zal in nauwe samenwerking met de groepsleden worden vastgesteld tijdens de aftrap van de werkgroep, gepland voor december van dit jaar. Het werkgebied van de werkgroep is omvangrijk, beginnend bij verbeteringen in onze eigen bedrijfsruimten en serverruimtes, en zich uitstrekkend tot de efficiëntie van onze IT-infrastructuur, de levenscyclus van hardware, afvalbeheer en innovaties op het gebied van energiegebruik.

We moedigen alle suggesties en ideeën op dit gebied van harte aan. Indien jij interesse hebt in deelname of als jij een geschikte kandidaat binnen jouw organisatie ziet, verzoeken wij jou vriendelijk om je in te schrijven zodat we de werkgroep kunnen samenstellen en een eerste bijeenkomst kunnen inplannen.

Als er specifieke onderwerpen zijn die jij graag binnen de groep behandeld zou willen zien, verzoeken wij u deze ook in je reactie op te nemen, zodat we deze kunnen inventariseren ter voorbereiding op de eerste bijeenkomst.

Wij kijken uit naar jullie inschrijvingen!

Met vriendelijke groeten,
Namens Dutch Cloud Community

Ruud en Simon

Inschrijfformulier

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl