• Home
  • Nieuws
  • Duurzaamheid hot topic binnen cloud- en hostingsector

Duurzaamheid hot topic binnen cloud- en hostingsector

Meer dan zestig bezoekers kwamen bijeen op de derde netwerkbijeenkomst van Dutch Cloud Community. Normaal gesproken zijn onze bijeenkomsten altijd een bron van inspiratie door de onderwerpen en hooggeplaatste bezoekers uit de sector. Maar door de goede gesprekken met elkaar over een duurzame toekomst én aansluitende Kerstborrel, was deze bijeenkomst extra speciaal.  

Duurzaamheid is voor iedereen een hot topic. Ook in onze cloud- en hostingsector wordt actief nagedacht over hoe je als organisatie zo efficiënt mogelijk omgaat met je energieverbruik. Daarom kwamen prominenten uit sector weer samen bij Down Under in Nieuwegein. Deze keer stond alles omtrent energie en duurzaamheid centraal en hoe we als cloud- en hostingsector samen tot oplossingen komen voor de energietransitie.   

Nomios en haar duurzaamheidsmissie

Bij het openingswoord van Simon en Ruud werd even kort stilgestaan bij het thema van de bijeenkomst. Hoe kunnen we als sector duurzaamheid meer op de agenda zetten? En vooral: welke rol kan de Dutch Cloud Community als branchevereniging hierin betekenen?

Vervolgens was het woord aan Jan-Willem Sipman van Nomios. Tijdens zijn presentatie gaf hij de aanwezigen een inkijk in de duurzaamheidsvisie van Nomios. “We willen naar een situatie waarin het voor organisaties en klanten op een begrijpbare en inzichtelijke manier duidelijk wordt wat de ecologische footprint per product is. Daarom zijn we samen met de EANTC en dertig grote organisaties bezig om een onafhankelijk energielabel te ontwikkelen, zodat eindgebruikers duurzame keuzes maken bij de ontwikkeling van technologische producten”, vertelt Jan-Willem.

Wil je meer weten over de duurzaamheidsmissie van Nomios en wat jouw organisatie hierin kan betekenen?
Laat dan via onderstaand formulier jouw e-mailadres achter.

Panel energie en duurzaamheid zorgt voor nieuwe inzichten

Kunnen bedrijven nog in afzondering aan duurzaamheid werken of is partneren onvermijdelijk? Deze centraal stond voornamelijk centraal bij de paneldiscussie over hoe onze sector zo duurzaam mogelijk te werk moet gaan. Deze keer bestond het panel uit Jeroen Burks (Blockheating), David Kohnstamm (Leaf.Cloud), Bertil Brendeke (Submer), Marcel van Drunen (Dell) en Jan-Willem Sipman (Nomios).

Twee onderwerpen zorgden voor de meeste reuring in de zaal: restwarmte (in datacenters) en de mentaliteitsverandering omtrent duurzaamheid. Vooral dat laatste is iets waar de aanwezigen het eens over waren. Toch zijn er nog voldoende stappen te zetten. Daarom deden Simon en Ruud alvast een voorzet. “Komende zomer willen we een uitvraag doen bij onze leden en partners over wat zij doen voor een duurzame toekomst, wat de resultaten tot nu toe zijn en wat we met z’n allen ervan kunnen leren. Op deze manier blijven we als sector met elkaar in gesprek over dit belangrijke onderwerp”, vertelt Ruud.

Nieuwe Stroom

Ook was er aandacht voor energieleverancier NieuweStroom. Het doel van NieuweStroom is het bijdragen aan een schoon en toekomstbestendig energiesysteem. Om dat te bereiken, bieden zij aan de klant dynamische energieprijzen voor stroom en gas. “Iedere dag worden stroom en gas verhandeld tegen verschillende uurprijzen, waardoor er per dag altijd één gasprijs is. Het voordeel is dat klanten bewuster om kunnen gaan met energie en zo ook meer controle hebben over de kosten/opbrengsten van energie.

Kerstborrel 2021

Ruim een jaar geleden fuseerde DHPA en ISPConnect tot Dutch Cloud Community. Door de coronamaatregelen eind vorig jaar, moesten we onze Kerstborrel helaas uitstellen. Maar we denken graag in oplossingen en daarom besloten we de uitgestelde editie nu te houden. En ondanks de zomerse temperaturen – het was +24 graden – zorgde de kerstversiering, kerstmuziek en jullie ervoor voor een hele gezellige avond. 

Groet,

Simon Besteman

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl