i3D.net

i3D.net is een managed hostingprovider uit Rotterdam. Vanuit meer dan 33 datacenters wereldwijd maken dagelijks zo’n 100 miljoen mensen gebruik van de diensten van i3D.net. i3D.net biedt hosting- en netwerkoplossingen voor verschillende typen organisaties in verschillende branches zoals de game-industrie, overheden, e-commerce, VOIP, enterprises en IT-serviceproviders.

i3D.net bezit twee eigen datacenters in Rotterdam en Heerlen. Daarnaast heeft i3D.net een eigen serverpark van duizenden servers wereldwijd. i3D.net heeft een eigen wereldwijde internet-backbone die is verbonden met meer dan 1.700 peering-partners via de grootste internet exchanges ter wereld; AMS-IX, DEC-IX, LINX, NL-ix, PLIX, Any2 en meerdere Tier 1 providers zoals Level3, NTT, TATA.

Vanaf 1 maart 2019 is i3D.net een autonoom opererend onderdeel van speluitgever Ubisoft. Met de steun van Ubisoft krijgt i3D.net de kans gekregen om het wereldwijde bereik aanzienlijk te vergroten en nieuwe mogelijkheden te verkennen voor het verbeteren van de diensten.

Specialisme

i3D.net is gespecialiseerd in global game-hosting met een focus op performance en ultra-low latency. i3D. net heeft een platform ontwikkeld, genaamd ONE, waar bare metal servers en cloud-instances in één omgeving gemanaged kunnen worden. Dit platform combineert de kracht van i3D.net’s eigen wereldwijde infrastructuur met de ‘in eigen huis’-ontwikkelde software voor game-hosting. Met dit platform kunnen speluitgevers en ontwikkelstudio’s in een oogwenk, gebruikers naar verschillende openbare cloudproviders bursten, patches uitrollen zonder impact en kan de spelercapaciteit op wereldwijde schaal beheerd worden via een dashboard.

i3D.net vertaalt hun oplossingen voor de game-industrie naar schaalbare oplossingen voor de zakelijke markt. Voor zakelijke klanten beheert en onderhoudt i3D.net de high-end infrastructuur voor bedrijfskritische applicaties, content & databases op wereldwijde schaal. Als managed hostingprovider is i3D.net daarnaast ook een betrouwbare partner voor een groot aantal IT-serviceproviders. i3D.net zorgt voor de onderliggende infrastructuur waarop de klant zijn of haar producten en diensten kan inzetten.

Podcast i3D.net

Games hebben de wereld veroverd. Wat een gamer niet ziet is wat er allemaal op de servers van de hoster moet gebeuren om een naadloze, real-time soepele gaming ervaring te bieden. Stefan Ideler, CTO van i3D.net, een van de grootste games hoster ter wereld, weet het als geen andere. Simon spreekt met Stefan, en ook Adrien Viaud en Ferdi van der Zwaag van Kingston over de interactie tussen de manier waarop geheugen in de servers is ingericht en de gaming experience. Een niet te missen podcast met heel veel interessante nieuwe inzichten. Beluister hier de podcast die Simon Besteman opnam met Stefan Ideler:

i3D.net
Adresgegevens
Rivium 1e Straat 1 2909 LE Cappelle a/d IJssel
Telefoon
+31108900070
E-mailadres
info@i3d.net
Website
https://www.i3d.net/

Recente berichten

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl