Een initiatief voor en door onze leden

De Dutch Cloud Community is een initiatief voor en door onze leden.

In een tijd waarin veel wordt gevraagd van de digitale infrastructuur om de ontwikkelingen van de digitale transformatie bij te houden, biedt Dutch Cloud Community veel specifieke en praktische kennis. We functioneren als een gezamenlijke stem naar leveranciers, media, onderwijs, overheid en de politiek.

Als lid van Dutch Cloud Community kun je via de vereniging gelijkgestemde cloudprofessionals ontmoeten. Naast een uitgebreid netwerk waarin kennis en ideeën delen erg belangrijk zijn, kun je bij ons terecht voor specifieke vragen op technisch, organisatorisch en juridisch gebied.

Als lid krijg je online toegang tot sectorspecifieke documenten zoals bewerkersovereenkomsten, gedragscodes, een SLA framework en diverse onderzoeksrapporten.

Wat krijgt een lid van Dutch Cloud Community?

Lidmaatschap van Dutch Cloud Community brengt een aantal voordelen met zich mee. Hieronder zetten we de belangrijkste zaken overzichtelijk op een rijtje.

Benieuwd of een lidmaatschap bij ook wat voor jouw bedrijf is?

Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Hier staan we voor

Onze missie is het scheppen van de randvoorwaarden voor een gezonde Nederlandse hosting-, cloud- en internetsector en bijdragen aan een open, veilig en vrij internet.

In januari 2021 is de Dutch Cloud Community ontstaan uit de fusie van ISPConnect en DHPA, de twee brancheorganisaties van de sector. Meer dan honderd prominente bedrijven zijn aangesloten bij DCC. Samen vertegenwoordigen we de digitale infrastructuursector.

Nederland loopt voorop als het gaat om een bloeiende en snel groeiende digitale infrastructuur voor hosting- en clouddiensten. Op verschillende internationale lijsten behoort deze sector bij de beste ter wereld. Bij Dutch Cloud Community streven we naar meer.

De ontwikkeling van het digitaliseringsproces staat bij ons bovenaan het prioriteitenlijstje. Daarom richtten we onder meer Stichting DINL op; de overkoepelende organisatie die zich sterk maakt voor een stabiele en sterke digitale sector in Nederland.

Onze sector in het kort

Dutch Cloud Community is als aanspreekpunt voor Nederlandse organisaties met hosting-, cloud- en internetdiensten een belangrijke spil van de digitale transformatie. Omdat het grootste deel van de digitale transformatie onzichtbaar is, ontstaat onvoldoende kennis over hoe de achterliggende infrastructuur opgebouwd is en wat haar betekenis is voor economie en maatschappij.

De digitale infrastructuur (digital delivery) bestaat uit de grondstof data, de netwerk- en internetsector, de datacentersector en de cloud- & hostingsector. Digitale diensten worden gecreëerd door software en digitale bedrijven (digital creation). Digitale data, infrastructuur en diensten worden afgenomen door het bedrijfsleven, de consument en de overheid (digital consumption). Dit gebeurt onder andere door het koppelen van on-premise IT-infrastructuur en apparaten zoals smartphones, tablets en sensoren met cloud computing en SaaS-aanbieders.

Het is van vitaal belang dat de supply chain van digitale levering, creatie en consumptie goed functioneren. Alleen dan krijgen we een soepel draaiende digitale economie. Dit hangt niet alleen af van de sectoren zelf maar ook van omgevingsfactoren als innovatie, onderzoek, scholing, promotie, duurzaamheid, beleid, regulering, vertrouwen, veiligheid, en financiering. De digitale transformatie zorgt ervoor dat ook deze enablers zich moeten aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid.

De 5 voordelen van Dutch Cloud Community

Wil je je aansluiten bij een groot netwerk van gelijkgestemde professionals? Hieronder vind je de 5 belangrijkste voordelen van lidmaatschap.

  1. Een verenigde stem richting leveranciers, overheid, politiek, media en onderwijs.
  2. Altijd online toegang tot sectorspecifieke documenten zoals bewerkersovereenkomsten, gedragscodes, code of conduct, het SLA framework en diverse onderzoeksrapporten.
  3. Een vermelding op de Dutch Cloud Community website met het bedrijfslogo (inclusief link naar je eigen website) en we nemen je mee in onze communicatie uitingen.
  4. Communicatie experts van Dutch Cloud Community ondersteunen je bij opstellen van persberichten of artikelen en gezamenlijke PR.
  5. Uitwisseling van kennis en ervaring: deelname aan Dutch Cloud Community netwerkbijeenkomsten, andere doelgroep gerichte activiteiten en jaarlijks terugkerende evenementen.

Enthousiast? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Contributie

De contributie bepalen we op basis van de jaaromzet van jouw organisatie. Op deze manier blijft lidmaatschap voor alle hosting-, cloud- en internetbedrijven in Nederland toegankelijk. We maken gebruik van een staffel. Bekijk in deze tabel welke contributie voor jouw organisatie van toepassing is.

Leden van Dutch Cloud Community voldoen aan strenge kwaliteitseisen, zodat afnemers en klanten weten dat ze te maken hebben met professionele en betrouwbare aanbieders. Onze leden krijgen een label toegewezen op basis van objectieve kwaliteitscriteria en op basis van het marktsegment dat ze bedienen. Hoe dit werkt lees je hier.

JaaromzetContributie
< € 400.000€ 500
€ 400.000 – € 2.000.000€ 1.100
€ 2.000.000 – € 4.000.000€ 3.000
> € 4.000.000€ 4.000

Contact

Wil je lid of partner worden van de Dutch Cloud Community? Of wil je meer weten? Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m contact met je op!