• Home
  • Agenda
  • Webinar Platform Internetstandaarden

Webinar Platform Internetstandaarden

9 september 2021, 15:30

— Dit event wordt georganiseerd door de Vereniging van Registars —

Eerder kondigden wij al aan dat het Platform Internetstandaarden de API en het dashboard van Internet.nl beschikbaar heeft gemaakt voor de leden van de Vereniging van Registrars. Op Internet.nl kan je testen of een website of e-mailomgeving van een specifiek domein gebruik maakt van moderne en betrouwbare internetstandaarden. Ook kan je er testen of je internetverbinding up-to-date is.

Maar wat als je meerdere domeinnamen wilt testen? Het één voor één invoeren van een grote verzameling domeinnamen op Internet.nl en het vastleggen van de resultaten ervan is een behoorlijke administratieve klus. Om dat proces te vergemakkelijken heeft Internet.nl een gebruiksvriendelijke API en dashboard gelanceerd, zodat hosters en registrars hun klantdomeinen (periodiek) kunnen controleren tegen de norm van Internet.nl en indien wenselijk acties kunnen ondernemen.

Om het gebruik van het dashboard en de API te promoten en jullie te helpen om met deze tool aan de slag te gaan, organiseert Internet.nl (onder andere in samenwerking met de Vereniging van Registrars) op donderdag 9 september vanaf 15.30 uur een webinar. Op het programma staan o.a.:

  • Korte toelichting over de standaarden en uitleg over de bestaande how-to’s/beschikbare tooling (Dennis Baaten, Internet.nl)
  • 100% compliant hoster/registrar aan het woord: hoe hebben zij het traject richting 100% aangepakt, tips/tricks
  • Toelichting op de werking van de API en het dashboard (Robin Gelhard, Forum Standaardisatie)

 

Daarna zijn er een aantal break-out sessies. Er is dan ook uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en van elkaar te leren. Noteer alvast de datum van 9 september in je agenda en schrijf je nu al in door een mail te sturen naar secretariaat@verenigingvanregistrars.nl.

Wil jij voor het webinar ook al een API-account, inclusief dashboard toegang? Stuur dan een e-mail naar vraag@internet.nl. Ook voor vragen over de verschillende standaarden en de wijze waarop die geïmplementeerd moeten worden kan je daar terecht. Er staat een team van specialisten klaar om je te helpen om je te helpen!

Datum:
9.09.2021
Tijd:
15:30
Type:
Online

Delen:

Gerelateerde evenementen:

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl