Security team

Introductie

Welkom op de pagina van het Security team van Dutch Cloud Community.

Dit team bespreekt actuele ontwikkelingen op gebied van cybersecurity in de sector van cloud en hosting. Vooraf is gesteld dat alles wat de werkgroep doet in lijn moet zijn met de doelstelling dat informatie, acties relevant moeten zijn voor service providers (hosters, cloud service providers enz.).

Er zijn binnen de werkgroep een aantal aandachtsgebieden gedefinieerd:

  • Actualiteiten
  • Lessons Learned (Ervaringen uit het veld)
  • Kwetsbaarheden & Abuse (incl DDOS)
  • Zorgplicht &Wet en Regelgeving

Actueel

Momenteel is Roy Sandbergen, CISO van DCC-lid Hallo de voorzitter van deze werkgroep. Hij wordt ondersteund door Ruud Alaerds vanuit DCC.

Dit team organiseert elk kwartaal 2 online meetings en 1 fysieke meeting. Inmiddels telt dit team meer dan 40 aangesloten leden en organisaties.

Het Security team heeft een aantal lopende projecten die maandelijks besproken worden. De top 3 onderwerpen die momenteel behandeld worden zijn:

  1. Lessons learned
  2. Abuse
  3. Kwetsbaarheden
  4. Ontwikkelingen in DDoS
  5. Wet- & regelgeving op gebied van security

Regelmatig worden externe sprekers uitgenodigd om inhoud te geven aan onderwerpen die in het team worden besproken.

Heb je vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je meer wil weten over de activiteiten van dit team. Of dat je een vraag hebt. Maar ook je idee over wat we in deze samenwerking zouden kunnen oppakken, horen we graag. Stel ze gerust door een mail te sturen aan teamsecurity@dutchcloudcommunity.nl. We denken graag mee met je en kunnen wellicht ook een eerste advies geven. Maar ook kwesties die het inzicht of de ervaring vanuit collega bedrijven kunnen gebruiken, zijn goed om met dit team te delen. Het team houdt maandelijkse meetings.

Wil je deelnemen aan het team?

Het team telt nu ruim 40 leden. En is een mix van mensen uit de praktijk, mensen met een security achtergrond en een aantal direct of indirect aangesloten organisaties met een belangrijke rol in het security veld. We hebben natuurlijk ook een voorzitter die het geheel in goede banen probeert te leiden. 

Wil je je bijdrage aan dit team leveren of lijkt het je interessant en relevant om jouw kennis en ervaring te delen in dit team, dan nodigen wij je uit. Stuur een bericht aan teamsecurity@dutchcloudcommunity.nl en we nemen contact met je op.

Contact

Wil je lid of partner worden van de Dutch Cloud Community? Of wil je meer weten? Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m contact met je op!