Dataplace

Dataplace bestaat sinds 2010 en maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Eurofiber Group. Vanuit zes moderne carrier neutrale Tier III datacenters in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Arnhem,  Brabant en Amsterdam bieden wij colocatie-, cloud- en connectiviteitsoplossingen aan.

Gebouwd vanuit een duidelijke filosofie – waarin betrouwbaarheid, veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid en continuïteit centraal staan – draaien onze datacenters om onze missie te volbrengen: Wij zorgen ervoor dat uw digitale infrastructuur altijd beschikbaar is.

Certificeringen

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van service en advies, zijn onze datacenters continu onderhevig aan onderhoud, verbetering en (her)certificering. Dataplace beschikt over de ISO 9001, ISO 14001, ISO 22301, ISO 27001, ISO 50001 certificering en een ISAE-3402 type II verklaring.

Duurzaamheid

Dataplace is voortdurend bezig met de optimalisatie van de energie-efficiëntie en daarvoor op zoek naar nieuwe technieken om haar dienstverlening op alle mogelijk manieren te verbeteren en te verduurzamen. Tevens informeren we onze klanten proactief hoe ze hun powermanagement energiezuiniger kunnen instellen en zijn we actief in restwarmteprojecten.

Diensten

DataplaceDe diensten die Dataplace biedt zijn gebaseerd op de 4 C’s consultancy, colocatie-, cloud- en connectiviteitsoplossingen. Data van organisaties kunnen bij ons opgeslagen worden in een veilige en goed gekoelde omgeving. Daarnaast bieden wij ook cloud oplossingen of een hybride cloud oplossing aan. Om dit te realiseren is er connectiviteit nodig.

Door onze carrier neutrale beleid is de klant vrij om te kiezen voor de carrier naar keuze. Wij pleitten namelijk voor een open netwerkmodel en vinden dat de klant vrij moet zijn om connectiviteit of andere diensten  af te sluiten bij een leverancier naar keuze.

Tot slot bieden wij consultancy services aan. Het inrichten of heroverwegen van een digitale infrastructuur vraag om flink wat expertise en kennis. Een goed ingerichte digitale infrastructuur begint bij een gesprek met een van onze consultants.

Dataplace Podcast

Dataplace opende een nieuwe vestiging midden in de corona-crisis. Het bedrijf is de afgelopen jaren snel gegroeid en zit vol ambitie. Steve Ramdharie, managing datacenter services, spreekt met Simon Besteman over hoe een commercieel datacenter zich aanpast aan de anderhalve meter wereld. Hoe faciliteer je klanten tijdens een lockdown, en hoe zorg je ervoor dat je de groei die het thuiswerken met zich mee heeft gebracht kunt begeleiden?

Bekijk hier het volledige Partneroverzicht

Dataplace
Adresgegevens
Dataplace datacenters HQ Van Coulsterweg 6 2952 CB Alblasserdam
Telefoon
+31 (0)88 32 827 52
Website
https://dataplace.com/nl
Contact
Paul Faas
Paul Faas
Manager Business Development

Recente berichten

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl