Cloud offerings & the role of MSP’s

Op donderdagmiddag 4 juni 2020 was het dan zover, de eerste online netwerkbijeenkomst georganiseerd door DHPA. We hebben onze komende fusiepartner ISPConnect ook bij deze bijeenkomst betrokken. Met meer dan 70 aanmeldingen en tijdens piekmomenten in de sessie meer dan 50 deelnemers, hebben we het thema ‘what about the platform’ besproken.
Na de inleiding van Pim Bilderbeek van The METISfiles over marktinzichten hebben achtereenvolgens Uniserver, EGP, ALSO en Arrow interessante pitches gegeven. Vervolgens hebben we in een paneldiscussie met elkaar besproken wat de afwegingen kunnen zijn voor service providers om hun platform af te bouwen of juist te continueren. Daarbij zijn aan de deelnemers tijdens de online sessie ook een drietal vragen gesteld die ook in de discussie besproken zijn.

Heb je de netwerkbijeenkomst gemist? Geen probleem! We hebben de video’s online gezet. Kijk deze hier op je gemak terug! VIDEO’S NETWERKBIJEENKOMST

Wat duidelijk naar voren kwam, is dat het maken van keuzes cruciaal is. De focus op bijvoorbeeld bepaalde branches leggen klinkt eenvoudig, maar komt neer op het doen van investeringen in kennis en kunde die relevant is voor zo’n branche. Daarbij is het beheren van een platform met de bijbehorende voortdurende noodzakelijke innovaties een lastige opgave. Vooral wanneer je kijkt naar de enorme snelheid van technologische ontwikkelingen bij bijvoorbeeld wereldwijde cloudplatforms. Keuzes voor lokale partners in relatie tot jouw hardwareplatform is een optie die besproken is en waarover we natuurlijk nog lang niet uitgepraat zijn. Hiernaast staan alle presentaties van de online netwerkbijeenkomst.

Slides

Datum:

Delen:

Gerelateerde artikelen:

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl