Security & Responsibility

“Een interessante en informatieve meeting.” Één van de commentaren over de DHPA-netwerkbijeenkomst gehouden op 20 februari bij Bit MeetMe in Ede. Topicus trapte de netwerkbijeenkomst, met het thema ‘security en responsibility’, af met een overzicht van de actualiteit in (cyber)security. Vervolgens lichtte Wido Potters toe hoe en waarin we in Nederland als cloud- en hostingbedrijven samenwerken met elkaar en met overheden om abuse op onze netwerken op allerlei manieren het hoofd te bieden. Ook Michiel Steltman van DINL ging hier op in en vertelde daarnaast over wat Stichting DINL allemaal in samenspraak met de overheid doet.

In een groepsdiscussie met een aantal, in security gespecialiseerde, DHPA-partners en een tweetal security verantwoordelijken uit ons deelnemersveld ontstond een interessante discussie over waar verantwoordelijkheden van een leveranciers/vendor richting de service provider liggen. En ook hoe de verantwoordelijkheden van service provider en eindklant zich tot elkaar verhouden. Een actiepunt dat hieruit voortvloeit is de oprichting van een security werkgroep, die zich zal buigen over dit type vraagstukken en naast het delen van informatie zich ook zal bezighouden met het uitbrengen van adviezen binnen het DHPA-netwerk.

We kijken tevreden terug op een goed bezochte bijeenkomst die, perfect georganiseerd door Bit MeetMe, afgesloten werd met een netwerkborrel en hapjes en broodjes.

Slides

Datum:

Delen:

Gerelateerde artikelen:

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl