• Home
  • Opzetten van een abuse exchange

Opzetten van een abuse exchange

Elk hostingbedrijf heeft dagelijks te maken met abuse. Een deel van het bestrijden van abuse is gebaseerd op reactief ingrijpen van internetcriminelen. Dit doen hostingbedrijven door het detecteren van spamruns, malafide scripts of door het ontvangen van externe meldingen van verdacht gedrag. Als gevolg halen hostingbedrijven websites en e-maildiensten offline die onder hun verantwoordelijkheid worden gehost.

Om de strijd tegen abuse tegen te gaan zijn we als Dutch Cloud Community, in samenwerking met NBIP, aan het nadenken over het opzetten van een abuse exchange. Op dit platform kunnen hostingbedrijven hun bevindingen delen over gevonden abuse profielen en IP-adressen die moeten worden geblokkeerd. Door de specifieke gegevens te verzamelen en met anderen te delen, kunnen zij proactief stappen ondernemen om te voorkomen dat hun hostingomgeving en reputatie schade wordt toegebracht.

Om een goed beeld te krijgen van de informatiebehoefte rondom het opzetten van dit initiatief, nodigen we je uit om een paar vragen te beantwoorden. 

Het invullen van de vragen duurt ongeveer 5 minuten. De antwoorden worden niet 1 op 1 gebruikt of verwerkt. Het is een inventarisatie dus kijken we vooral naar het algemene beeld.

Wil je deelnemen aan de pilot en/of op de hoogte worden gehouden over de abuse exchange? Vul dan hier jouw contactgegevens in en dan nemen we contact met je op.