• Home
  • Nieuws
  • Yourhosting start samenwerking met Ifective

Yourhosting start samenwerking met Ifective

Yourhosting, specialist op het gebied van hosting- en clouddiensten, gaat samenwerken met IT-dienstverlener Ifective. Ifective is specialist in het ontwikkelen van maatwerksoftwareoplossingen voor Microsoft Azure en maakt in die rol applicaties van Yourhosting-klanten geschikt voor het Azure-platform.

Voor Yourhosting is de samenwerking een verdere uitbreiding van de eigen ‘360° Cloud Care’-dienstverlening. Het bedrijf wil klanten op alle aspecten rond het outsourcen van IT ondersteunen, van ontwikkeling en migratie tot het beheer, de technische ondersteuning en hosting. Een deel van de dienstverlening realiseert Yourhosting met partners als Ifective. Ifective gaat klanten van Yourhosting helpen om applicaties klaar te maken voor de cloud. Daarnaast gaat Yourhosting Ifective ondersteunen met hostingdiensten. Nieuwe klanten van Ifective worden bij Yourhosting gehost.

“Ifective werkt voor bedrijven die wel in de cloud willen werken, maar dit niet goed kunnen omdat hun eigen maatwerk-software daar niet geschikt voor is. Ifective herschrijft deze legacy-applicaties, zodat ze gemigreerd kunnen worden naar het Azure-platform van Microsoft. Herontwikkelde applicaties verbruiken bovendien minder datatransmissie en opslag, waardoor klanten hun applicaties goedkoper in de cloud kunnen hosten. Vaak hebben klanten de kosten voor hun applicatierenovatie er binnen twee jaar uit. Een uitstekende aanvulling op ons 360° Cloud Care-model”, aldus Bart Carlier, algemeen directeur bij Yourhosting.

Azure Stack
De samenwerking met Ifective is vooral belangrijk vanwege het momentum dat Azure Stack heeft in de markt. Azure Stack is de nieuwe en unieke hybrid cloudtechnologie van Microsoft die bedrijven in staat stelt zelf te bepalen waar hun data staat in combinatie met de naadloos geïntegreerde schaalvoordelen van public Azure. Azure Stack maakt het mogelijk om Microsoft Azure in het eigen datacenter te hosten. Vooral zorg- en overheidsinstellingen staan hierom te springen omdat zij vanwege data- en privacybeschermingsregels niet zomaar van publieke clouddiensten gebruik mogen maken. Azure Stack komt vanaf eind september beschikbaar in Nederland en de interesse is nu al
groot.

“De samenwerking met Yourhosting zorgt niet alleen op de korte termijn voor een aantal interessante ontwikkeltrajecten, maar helpt ons ook op de lange termijn. Doordat we voortaan de cloudapplicaties van klanten gaan hosten bij Yourhosting, hoeven we geen energie meer te steken in hostingexpertise en de strenge certificeringen die Microsoft op dit gebied heeft. We kunnen ons nu richten op de verdere ontwikkeling van onze businessconsultants en onze rol als value added partner van klanten”, vertelt Michiel Hameete, CEO en oprichter van Ifective.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl