ISPConnect-nieuwsfeed-leden

Wat is er nieuw in NLCloudOpslag Office online?

Recent is er een nieuwe versie van Online office in NLCloudOpslag beschikbaar gemaakt. Deze beschikt over een aantal nieuwe functies en een aangepast uiterlijk. Hieronder beschrijven we die punten.

De nieuwe zijbalk en het aangepaste uiterlijk

Wat als eerste opvalt, is de aangepaste gebruikersinterface met aan de rechterkant een zijbalk met krachtige functionaliteit. Via deze balk bewerk je instellingen voor tekst, zoals lettertypen, -groottes, -kleuren en -afstanden. Je wijzigt nu ook makkelijker en sneller tabellen en kleurinstellingen.

Daarnaast is er toegang tot een breed scala aan geavanceerdere functies. Maak snel grafieken zoals; staven, lijnen en punten, taarten en meer. Andere onderdelen van die grafieken beheer je ook vanuit die zijbalk. Bepaal hoe en waar titels en legendes worden weergegeven. Pas ook de visuele elementen van een diagram aan en denk daarbij aan; oppervlaktekleur, transparantie, lijntypen en rasterlijnen.

Deze nieuwe zijbalk voegt veel nuttige functies toe aan Impress. Vormen, omtrekken, grootte, positie, kleuren en transparantie wijzig je vanuit deze zijbalk. Een dia model wijzig en stel je in vanuit die zijbalk. je hebt toegang tot uitgebreide lay-out functionaliteit voor jouw dia’s zoals het selecteren van masters, lay-outs en zelfs het bewerken van eigen masterpagina’s.

Nieuw ontworpen pictogrammen frissen het thema op. Deze verfraaien de bovenste werkbalk. Hierdoor wordt het thema overzichtelijker omdat er tussen alle iconen en tekst mee ruimte is voor meer duidelijkheid. Dit moet de productiviteit verhogen. De statusbalk ziet er opgeruimd uit en het verbetert de snelle toegang tot alle functies. Via een specifieke pop-up stel je de taal van de documenten in.

De functie wizard en opmaakopties in Calc

De statusbalk is opnieuw ontworpen en een handige functie wizard is beschikbaar. Het werken met formules is belangrijk en bij het werken met complexe typen is hulp handig. Deze functiewizard helpt jou en is ook oproepbaar vanuit Calc. Deze functie wizard is vooral handig bij het samenstellen van complexe formules.

Opmaak is een krachtige functie in Calc. Hiermee kan je gegevens in een spreadsheet visualiseren door verschillende regels op jouw blad in te stellen voor de celopmaak, de kleur aan passen of het toevoegen van pictogrammen wanneer aan bepaalde criteria wordt voldaan. Eerst was er al een eenvoudige opmaak functie beschikbaar via een pictogram op de werkbalk, nu kan je gebruikmaken van de volledige dialoogvensters in het menu Opmaak om voorwaarden volledig te definiëren en te beheren.

Schaling van spreadsheets

De schaling van spreadsheets is nu verbeterd. Voorheen kon je aleen kiezen uit twee zoomfactoren; 100% of 200%, Er is nu een fijnere aanpassing mogelijk. Met de opnieuw ontworpen snelkeuzeschakelaar in de rechteronderhoek kan je een zoompercentage uitkiezen tussen 33% en 200%.

Afbeeldingen

Je werkt nu makkelijker met afbeeldingen in alle documenttypen. Weer gebruik je de zijbalk en pas kleuropties aan zoals helderheid, contrast of transparantie of het rode, blauwe en groene kanaal van de afbeelding. Een handige functie is het werken met lagen in afbeeldingen. Breng onderdelen via lagen naar de voorgrond of plaats deze op de achtergrond om bepaalde effecten te krijgen.

Kopiëren en plakken tussen docx- en xlsx-documenten

Als je aan het werk bent heb je regelmatig meerdere documenten open. Het is dan handig om deze samen te voegen tot een geheel. Het is nu mogelijk om de inhoud te kopiëren, met behoud van opmaak, zoals afbeeldingen, grafieken en andere complexe elementen tussen jouw online spreadsheets, documenten en presentaties.

Kleurenkiezer

Je kan al werken met de bekende kleurenkiezer. Deze biedt een palet van kleuren aan, maar er is nu een kleurenkiezer geintroduceerd om custom kleuren te selecteren. Gebruik deze voor tekst en achtergrond in presentaties, lijnen in spreadsheets en presentaties, tekst en achtergrond voor zwevende frames in tekstdocumenten.

Werken met links

Door deze update werk je makkelijker met hyperlinks in Writer. Wanneer de muiscursor zich naast of op een link bevindt, word je op de hoogte gebracht door een pop-up venster waarmee je de link met één klik inspecteert en opent.

Tabel bewerking

In Writer manipuleer je tabellen vanuit de zijbalk en ook zijn er selectie handgrepen aan zo een tabel toegevoegd wanneer je werkt in een document. Deze handgrepen maken het aanpassen van de rijhoogte en kolombreedte zeer gebruiksvriendelijk. Je kan hier rijen of kolommen invoegen of verwijderen. Stel vanuit de zijbalk de achtergrondkleur van de cellen in en pas de hoogte en breedte van rijen en kolommen aan. Selecteer meerdere cellen en vervolgens voeg je deze samen vanuit de zijbalk of gelijkmatig verdelen.

Inhoudsopgave

In tekstdocumenten stel je de volledige inhoudsopgave samen en deze configureer je via een nieuwe dialoogvenster. Het is nu mogelijk om online zelf een complexe inhoudsopgave met een paar klikken aan te passen aan jouw wensen. Bewerk items en wijzig stijlen, achtergronden of kolommen.

Alle nieuwe eigenschappen in detail

Tekstverwerking: Writer

 • Verbeterde taalondersteuning en uitwisseling met Word-documenten, inclusief tekstrichting van linksonder naar rechtsonder.
 • Ondersteuning van oudere Microsoft-formuliervelden.
 • Acties op tabelformaat inclusief kolom- / rijgrootte gedrag.
 • HTML-export heeft een opt-in-modus voor het schrijven van ReqIF-subset van XHTML.

Spreadsheets: Calc

 • Nieuwe functie; preview volledig blad pdf export.
 • Kopieer en plak spreadsheet gegevens nu rechtstreeks naar jouw tekstdocumenten.
 • Gegevensvalidatie ondersteunt nu custom formules.
 • Een regressietool voor Multivariate regressieanalyses ( Gegevens > Statistieken > Regressie ).

Presentaties en tekeningen: Impress/Draw

 • Verbeterde animaties.
 • In Draw heb je nu nu attributen om lagen te zien en te beschermen in lijn met de ODF specificaties.
 • Lagenverbeteringen.
 • Nieuw submenu Tabel onder menu Format.

Diversen

 • Het Hulpmenu is verbeterd. GUI heeft een update gehad waardoor je de informatie prettiger kan lezen en deze is nu online beschikbaar.
 • Redactiefunctie met automatisch zoeken naar doelen. Je kan nu snel gevoelige inhoud vinden en verwijderen voordat documenten worden gedeeld.
 • Nieuwe indeling van het Printmenu voor eenvoudiger gebruik.
 • Encryptie verbeteringen voor OOXML-documenten.
 • Bestandsvergrendeling in gemengde omgevingen met Microsoft-documenten verbeterd.

Meer verbeteringen

 • Verbeterde weergave van SmartArt-import vanuit PPTX.
 • Microsoft OOXML grafieken.
 • Meer mogelijkheden om de toolbar layout aan tepassen via View > User Interface.
 • Nieuwe icoon sets.
 • Verbeterde support voor HiDPI schermen.
 • Verbeterde ondertekening van documenten met Verisign.
 • Verbetert uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid.

Source link

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl