Proxmox Backup Server (aaS)

Tuxis B.V. – Proxmox Backup Server (aaS)

Bron: Tuxis B.V.

Snelle incrementals

De ‘oude’ vzdump-methode waar onze PMRB-oplossing op gebaseerd is, kan geen incrementele back-ups uitvoeren. Iedere back-up opdracht gaat de hele (virtuele) disk lezen, alle inhoud comprimeren en alle inhoud opslaan. Het gevolg is dat een back-up lang duurt, veel IO vraagt van zowel de back-upserver als het cluster dat als bron fungeert, en veel bandbreedte kost. Aan het einde van die lang durende back-up heb je dan een grote file die eigenlijk vrijwel hetzelfde is als de vorige, maar ja, vrijwel hetzelfde is natuurlijk wel gewoon anders..

Met Proxmox Backup Server wordt gebruik gemaakt van Qemu’s dirty bitmaps. Bij het starten van de back-up maakt Qemu een (in memory) tabel aan waarin wordt bijgehouden welke plekken in de virtuele disk wijzigen. Hierdoor duurt de eerste back-up welliswaar net zo lang als voorheen, maar de opvolgende incrementele back-up kan binnen enkele seconden uitgevoerd zijn.

Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl