• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Succesvolle investeringen in Amsterdamse Virtual Reality Startup maken VR toegankelijker als e-Learning tool.

Succesvolle investeringen in Amsterdamse Virtual Reality Startup maken VR toegankelijker als e-Learning tool.

Reeds €59.000,- geïnvesteerd in Smart VR Lab door angel-investors en strategische partner.

De Amsterdamse onderneming Smart VR Lab heeft in haar eerste investeringsronde, uitgevoerd via leapfunder.com, reeds een bedrag van €59.000,- opgehaald, waaronder een significante investering van de managed serviceprovider Trans-iX. Smart VR Lab ontwikkelt een Content Management Systeem voor Virtual Reality. Het product is gericht op de VR E-learning markt. Op een laagdrempelige manier kunnen bedrijven VR content beheren zoals 360 graden foto’s, video’s en apps.

Het bedrijf stelt zich ten doel om VR op een schaalbare manier te implementeren binnen de bestaande infrastructuur van organisaties. De VR wordt onder meer ingezet voor;

  • Onboarding van nieuwe medewerkers;
  • Trainingen en
  • Verandertrajecten

Hierbij zijn ook koppelingen mogelijk met Leer Management Systemen. Dit heeft als groot voordeel dat alle extra data naadloos aansluit op de huidige trainingsmethoden. Zo maakt een ziekenhuis met meerdere vestigingen, in de regio Amsterdam gebruik van het systeem van Smart VR Lab en zet dit onder meer in voor personeelstrainingen.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FiiALrHn4ZU&feature=emb_imp_woyt”]

Volgens Roeland den Ouden, medeoprichter van Smart VR Lab, is er interesse in de software vanuit zowel binnen- als buitenland. Het succes van de investeringsronde bevestigt dit. Zeker de investering en de support van Trans-iX, dragen bij aan het verdere succes van het VR-systeem.

“Met de investering en support van Trans-iX kunnen wij onze dienst naar een hoger niveau tillen. Ze zijn voor ons preferred supplier en al onze diensten draaien op infrastructuur van ISPConnect Lid Trans-IX. Dankzij de expertise en ondersteuning van Trans-iX zijn onze servers, ons netwerk en de beleving van de gebruikers nog verder te optimaliseren. Door de verminderde latency wordt ons platform alleen nog maar robuuster en zijn wij in staat om het gebruik van het platform verder te optimaliseren voor de eindgebruiker. Kortom; met Trans-iX is de basis van ons product betrouwbaarder en zijn we klaar om het wereldwijd op te schalen,’’ Aldus Roeland dan Ouden.

Diederik Wennekes, mede-eigenaar Trans-iX: “Wij denken in mogelijkheden en focussen op techniek. Onze investering in Smart VR Lab past hier volledig bij. Wij dragen graag bij aan de verdere ontwikkeling van het platform. Onze infrastructuur is hier uitermate geschikt voor en samen met het team van Smart VR Lab gaan we werken aan optimale VR-beleving voor de eindgebruiker!”

De investeringsronde loopt nog tot begin februari 2021. Er lopen op dit moment nog gesprekken met andere potentiële partnerbedrijven alsmede angel-investors.  Het groeigeld zal worden ingezet voor de doorontwikkeling van het platform en wordt opgehaald via Leapfunder door middel van converteerbare aandelen.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl