• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Relined – Samen met system integrators zoeken wij naar de beste oplossing voor de klant
Samen met system integrators zoeken wij naar de beste oplossing voor de klant

Relined – Samen met system integrators zoeken wij naar de beste oplossing voor de klant

Bron: Relined

Samen kunnen we meer dan alleen. Dat geldt ook voor Relined Fiber Network. De Dark Fiber leverancier biedt een landelijk dekkend netwerk, maar voor de inrichting en het beheer van deze netwerken wordt vaak samengewerkt met System Integrators. Zij zijn experts in alle technische aspecten die komen kijken bij het aansluiten van een breedbandnetwerk. Relined werkt open en transparant met ze samen om voor u, als eindklant, de beste oplossing mogelijk te maken: een betrouwbare, veilige, razendsnelle netwerkverbinding met oneindige schaalbaarheid.

Iedere verbinding is anders

Maar zoals gezegd, met alleen een Dark Fiber verbinding bent u er nog niet. Want al is de wens van vooral grote organisaties hetzelfde, de uitwerking daarvan is telkens anders. De ene organisatie wil zijn datacenter om de hoek hebben, de andere wil twee locaties met twee verschillende datacenters verbinden. De ene partij zegt me tevreden te zijn met een non-encrypted signaal met weinig bandbreedte, de ander eist zekerheid en kiest voor een redundant netwerk.

Omdat we voor iedere klant de juiste connectiviteit tot stand willen brengen, werken mijn collega’s en ik samen met verschillende System Integrators. U kunt daarbij twee kanten op. Als u eerst met Relined belt, zoeken we met u naar de geschikte System Integrator. Ik houd daarbij goed in de gaten wat u belangrijk vindt. Staat 24/7 support waarbij u eerst een persoon aan de lijn krijgt voorop, of is kennis van uw branche belangrijk? In elke situatie breng ik u in contact met de juiste System Integrators‘.

Wellicht belt u eerst met een System Integrator die vanwege zijn eerdere ervaringen voor ons kiest. Zij kiezen dan voor ons, omdat de System Integrators weten dat Relined bij ruim de helft van de datacenters in Nederland al een ingang heeft of omdat Relined vaak de kortste route, direct langs spoorlijnen in Nederland te bieden heeft.

De beste oplossing

Uiteindelijk zal meestal de System Integrator de lead nemen, ik ga niet op zijn stoel zitten. Hij zal uw wensen inventariseren: waar moet het datacenter staan, wilt u redundantie, wat is de gewenste bandbreedte, wat mag de latency zijn, moet data versleuteld worden, et cetera. Zelfs wie eigenaar is van het datacenter en het glasvezelnetwerk kan een factor zijn. Veel organisaties willen niet dat buitenlandse bedrijven hun data in handen krijgen‘.

Vaak moeten verschillende aspecten worden afgewogen. Neem bijvoorbeeld datacenters. Een datacenter in de nabije omgeving kan handig zijn, maar wellicht is een iets verder gelegen datacenter al verbonden met het gewenste Dark Fiber-netwerk en is makkelijker daarmee verbinding te maken. Het ene datacenter is gevestigd nabij een energiecentrale, waardoor u nooit bang hoeft te zijn voor storingen. Het andere datacenter heeft juist een heel lage latency.

En de keuze voor het een, heeft vaak weer effect op het ander. Zo kan een non-encrypted signaal met weinig bandbreedte verder reiken dan een versleuteld signaal met hoge bandbreedte. De keuze voor het laatste verplicht u dus om een datacenter dicht bij huis te kiezen. Tenzij u besluit het signaal tussendoor te versterken, wat wel weer extra kosten met zich mee brengt.

U begrijpt het al, het is goed dat een System Integrator u helpt bij het nemen van al die beslissingen. Daarom is het zo prettig dat mijn collega’s en ik zo nauw met ze samenwerken. Wat zijn de wensen van de klant? Wat is nodig om dat te realiseren? Wat wil de klant daarvoor betalen? We gaan daarvoor open en transparant voor zitten met elkaar, om te kijken of wij dat dan kunnen realiseren. Alleen zo vinden we de beste oplossing voor u. Precies zoals ik jaren terug heb geleerd‘.

Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl