• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Relined breidt haar netwerk uit in Denemarken met strategische samenwerking Energinet

Relined breidt haar netwerk uit in Denemarken met strategische samenwerking Energinet

Relined Fiber Network is vorige week een vergaande samenwerking aangegaan met de Deense landelijke netbeheerder Energinet. Hiermee breidt Relined haar glasvezelnetwerk uit met 5.500 km in Denemarken en verstevigt hiermee haar positie in de Nordics. De samenwerking met Energinet sluit naadloos aan bij de missie van Relined om het gebruik van bestaande netwerken te optimaliseren en hiermee een bijdrage te leveren als het gaat om connectiviteit in de toekomst.

Energinet is een onafhankelijk overheidsbedrijf dat eigendom is van het Deense ministerie van Klimaat Energie en nutsvoorzieningen. Ze bezitten, exploiteren en ontwikkelen de transmissiesystemen voor elektriciteit en aardgas in Denemarken. Om de continuïteit van de elektriciteits- en gasvoorziening te waarborgen, heeft Energinet communicatielijnen nodig tussen de vele elektriciteits- en gasstations in het land. Energinet beschikt over meer dan 5.500 km glasvezelinfrastructuur, parallel met elektriciteits- en gasleidingen.

Door de verdere digitalisering, maar ook de energietransitie is er enorme, toenemende behoefte aan veilige en betrouwbare dataverbindingen en dus glasvezelnetwerken. Energinet ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om hierin haar steentje bij te dragen.

“We hebben beschikbare capaciteit op ons netwerk die ten goede kan komen aan de Denen en de Deense samenleving. Door de beschikbare capaciteit in de vezelkabels te verhuren, kunnen bedrijven die werken met bijvoorbeeld internetinfrastructuur en anderen veilige, korte en snelle verbindingen krijgen tussen bijvoorbeeld datacentra in de Noordse regio,” zegt Peter Markussen, CEO van Energinet.

(Tekst gaat verder onder foto)

Relined en Energinet

Relined is 18 jaar geleden ontstaan vanuit TenneT, de Nederlands netbeheerder en ProRail, de spoorwegbeheerder van Nederland, vanuit de maatschappelijke overtuiging dat onbenutte capaciteit van publieke – en later ook private – organisaties beschikbaar moet zijn voor derden. Daarbij is het van belang dat netwerkeigenaren worden ontzorgt in de uitvoer van deze morele verplichting. Dit vraagt om intensieve samenwerking om zo optimaal mogelijk deze bestaande netwerken te kunnen gebruiken, met waarborging van de veiligheid en beschikbaarheid van deze vitale infrastructuur voor de eigen bedrijfsvoering.

De Maatschappelijke verantwoordelijkheid van Energinet

“Naast de energietransitie neemt de digitalisering alleen maar toe. Steeds meer organisatie erkennen hierin hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen die pakken, zo ook Energinet. Als onafhankelijk verhuurder van onbenutte glasvezel capaciteit in publieke en private glasvezelnetwerken begrijpen wij als geen ander hoe organisaties deze maatschappelijke rol vorm kunnen geven,” zegt Kristel Landa, Managing Director of Relined Fiber Network

Relined beschikt over een landelijk dekkend netwerk in Nederland, Duitsland en nu ook Denemarken van bijna 40.000 km. Via het netwerk bedient Relined zowel de nationale als internationale klanten op het gebied van connectiviteit.

Relined is partner van Dutch Cloud Community, bekijk hier partnerprofiel.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl