• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • NorthC Datacenters start bouw nieuw datacenter in Eindhoven

NorthC Datacenters start bouw nieuw datacenter in Eindhoven

Amsterdam, 15 december 2022 NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland, is gestart met de bouw van een nieuw datacenter in Eindhoven. Het nieuwe datacenter krijgt een totale oppervlakte van ruim 4000m2 en zal in oktober 2023 worden geopend. Naast het bestaande datacenter op Eindhoven High Tech Campus (HTC) wordt dit het tweede NorthC datacenter in de regio Eindhoven/Brabant en de twaalfde vestiging van het bedrijf in Nederland.

Klik voor een animatie van het nieuwe NorthC datacenter in Eindhoven.

Alexandra Schless, CEO van NorthC Datacenters: “De regio Eindhoven/Brabant is een van de snelst groeiende innovatieregio’s van ons land en is een belangrijke vestigingslocatie voor bedrijven die nieuwe diensten ontwikkelen ten behoeve van de digitale transformatie. Ons bestaande datacenter op het High Tech Campus Eindhoven heeft nog beperkte capaciteit beschikbaar, daarom bouwen we nu een tweede datacenter voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Gedurende de bouw zetten we ons streven voort om daarbij het maximale aan duurzaamheid te realiseren, op alle mogelijke manieren. Dit sluit aan op onze ambitie om in 2030 volledig CO2-neutraal te opereren. Op deze manier helpen we ook onze klanten bij het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen, omdat hun IT omgeving in dit datacenter aanzienlijk efficiënter en duurzamer draait dan in een eigen datacenter”.

Hybride generatoren

Voor het nieuwe datacenter in Eindhoven worden de nieuwste technologische innovaties gebruikt. Zo wordt dit datacenter uitgerust met geavanceerde noodstroomgeneratoren die zowel op waterstof als op aardgas kunnen draaien. Uiteindelijk zal dit een besparing van 75 ton CO2 op jaarbasis opleveren ten opzichte van standaard dieselgeneratoren. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van 37 personenauto’s op jaarbasis (bij gemiddeld 11.000 km per jaar, bron CBS). Het gebruik van hybride generatoren zorgt ervoor dat het datacenter voorbereid is om in de toekomst te kunnen worden aangesloten op de benodigde infrastructuur voor het transport, de opslag en het gebruik van groene waterstof.

Momenteel is het NorthC datacenter in Groningen het enige datacenter in Europa dat waterstofcellen gebruikt voor de noodstroomvoorziening. Omdat het nieuwe datacenter in Eindhoven groter wordt, zal de uiteindelijke besparing in CO2-uitstoot daar groter zijn.

Restwarmte

Verder maakt NorthC gebruik van duurzame koelingsinstallaties die geen drinkwater verbruiken en is het nieuwe datacenter voorbereid op het uitwisselen van restwarmte met andere bedrijven op GDC Eindhoven-Acht. Bij het vergunningstraject is volledig rekening gehouden met de bestemmingsplannen van de gemeente en met alle geldende milieuregels.

Het nieuwe datacenter wordt direct verbonden met het bestaande datacenter in Eindhoven en wordt ook aangesloten op de Region Connect Ring van NorthC Datacenters, dat alle datacentervestigingen met elkaar verbindt via een eigen, snelle glasvezelverbinding. Het nieuwe NorthC datacenter in Eindhoven krijgt een vermogen van 4,5MW.

Meer informatie over het nieuwe datacenter in Eindhoven is hier te vinden: https://www.northcdatacenters.com/northc-datacenters/eindhoven-2/.

Over NorthC

NorthC is met elf onderling verbonden datacenters het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland. Daarnaast heeft NorthC twee datacenters in Zuid-Duitsland en drie in Zwitserland. Tot de klanten van NorthC behoren zowel grote organisaties en overheidsinstellingen als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. NorthC wil in 2030 volledig CO2-neutraal opereren, aan de hand van vier duurzaamheidspijlers: 100% groene energie, groene waterstof, optimaal gebruikmaken van restwarmte van de datacenters en modulair bouwen. Kijk voor meer informatie op www.northcdatacenters.com.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl