Cyso Group IT hosting provider

MyCyso interview met de developers – deel 1

Achter de schermen is er hard gewerkt aan MyCyso. Wie hebben ervoor gezorgd dat het nieuwe klantenportaal gemaakt is en wat zijn de verhalen achter de techniek? Een interview met de developers achter MyCyso. Maak kennis met Nick, Sanne en Marc.

Over MyCyso

MyCyso is het nieuwe klantenportaal van Cyso en de vervanging van service.cyso.nl met een aantal belangrijke uitbreidingen.

Via MyCyso vind je jouw ingediende tickets in je persoonlijke overzichtspagina. Per ticket kan je de status en berichtgeving zien. Daarnaast vind je hier jouw contracten en facturen.
Het MyCyso dashboard geeft je ook eenvoudig overzicht in de performance van jouw applicaties, zoals de uptime en latency.

Voor organisaties die afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van hun online dienstverlening is downtime ontzettend kostbaar. Want iedere minuut die een webshop niet online is kost geld. Als een website of applicatie eruit ligt heeft de stroomstoring niet alleen een lokale impact, maar zelfs mondiaal. Een van de manieren om dit te voorkomen is door redundantie en failovers goed geregeld te hebben.

Wie zijn de developers achter MyCyso?

Sanne werkt sinds 2019 bij Cyso als Python developer. Binnen haar functie houdt zij zich bezig met het klantportaal MyCyso. Sanne’s werkzaamheden hebben het meest betrekking op de interne applicatie kant.

Marc werkt al 2 jaar bij Cyso als frontend developer. Waar hij in het begin vooral bezig was met de cyso.com website, richt hij zich nu op de ontwikkeling van MyCyso. Marc zorgt ervoor dat alles er goed uit komt te zien en intuïtief werkt.

Nick is al meer dan 12 jaar bij Cyso en waar hij destijds begon als DevOps engineer, heeft hij zich ontwikkeld tot een alleskunner. Voornamelijk houdt Nick zich bezig met alles wat met de techniek te maken heeft. Bij MyCyso zorgt Nick voor de architectuur, backend, deployments en data storage.

 

Hoe werken jullie samen?

Nick: “Qua verdeling in ons team is het best goed geregeld. Je merkt dat we alledrie best wel een niche hebben.”

Marc: “Dat klopt, we vullen elkaar goed aan. Het is een organische structuur die continu aan verandering onderhevig is maar wel heerlijk werkt.”

 

Wat zijn de richtlijnen / filosofieën achter wat jullie als developer team doen? Is er bijvoorbeeld een security by design principe voor development?

Nick: “Security by design is wel van toepassing op wat wij doen natuurlijk. Want als je security by design noemt heb je het aan de ene kant over operations en aan de andere kant over development. Daarnaast zorgen we er voor dat alles wat we doen ook door tenminste een ander persoon wordt nagekeken.”

Sanne: “Dat klopt. We zetten nooit code live voordat het gereviewd is. We hanteren altijd het dubbele ogen principe hierin en het moet eerst getest zijn.”

Nick: “We werken daarnaast met CI/CD, alles wat we maken wordt automatisch getest en gedeployed als het af is. Hierin zijn de tests verplicht, falende tests betekent geen deploy.”

 

Wat was de reden dat MyCyso is ontwikkeld?

Marc: “Het systeem van Service was verouderd en toe aan vervanging. Ook zagen we de groeiende wens van onze klanten om zelf zaken beter in te kunnen zien en te kunnen aanpassen.”

Sanne: “Ik heb ook het idee dat er met Service een grote monolithische applicatie was neergezet, waarvan sommige functies niet meer gebruikt werden. Door opnieuw te beginnen, heb je meer controle over wat erin komt. Je kan natuurlijk Service uitkleden en alles weer bijwerken, maar op een gegeven moment is dat weer te veel werk en kan je beter opnieuw beginnen.”

Nick: “Beide antwoorden zijn correct. We zijn origineel 12 jaar geleden begonnen met service.cyso.nl (Service) en met een klein groepje developers hebben wij in korte tijd een heel ingewikkeld systeem neergezet. Die is eigenlijk in één keer neergezet en afgemaakt. We hebben daarmee het hele bedrijf op een bepaalde manier laten werken. Dat werkte in 2010 prima, maar door de jaren heen is de focus van Cyso veranderd. Oorspronkelijk deden wij ook heel veel shared hosting en daar was Service voor geschikt. Je kon domeinnamen en webhosting afnemen en allemaal zelf beheren via Service. Maar met de oprichting van SQR.nl in 2017 is dat gedeelte naar SQR.nl verhuisd. Deels omdat het moeilijker werd voor ons om dat te doen in Service maar ook deels omdat shared hosting eigenlijk niks te maken heeft met onze core business: managed hosting. En daarom zijn we nu voornamelijk MyCyso aan het bouwen, Service is niet geschikt an sich om goed te voldoen aan wat klanten verwachten voor managed hosting. Die willen veel meer inzicht, veel meer tools en rapportage. We hopen met MyCyso in meer klantgedreven interactie te voorzien zodat klanten meer zelf kunnen doen en makkelijker inzicht hebben in hun gegevens.”

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl