• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • mijndomein.nl – Waarom een eigen e-mailadres slim is
Waarom een eigen e-mailadres slim is

mijndomein.nl – Waarom een eigen e-mailadres slim is

Bron: mijndomein.nl

Iedereen heeft wel een e-mailadres bij Gmail of Outlook. Of via de internetprovider zoals Ziggo of KPN. Waarom zou je kiezen voor een e-mailadres met je eigen domeinnaam? Er zijn talloze mogelijkheden voor een eigen e-mailadres, maar je kunt veel profijt hebben van een e-mailadres zoals jouwnaam@domeinnaam.xyz.

Professionele uitstraling

Een e-mailadres van jezelf geeft je een betere uitstraling. Een eigen domeinnaam zoals info@voornaamachternaam.nl of voornaam@bedrijfsnaam.com oogt mooier en valt meer op. 

Elke e-mail die je stuurt, is reclame voor je merk. Als ondernemer is een professionele uitstraling erg belangrijk. Zeker als je starter bent en mensen je bedrijf nog moeten leren kennen. Dan helpt het als zowel in je handtekening als in je e-mailadres je bedrijfsnaam zichtbaar is.

Je eigen naam met je eigen e-mailadres

Ook voor particulieren is een eigen e-mailadres een slimme zet. Tegenwoordig zijn er zoveel e-mailadressen geregistreerd bij gratis providers, het is vaak moeilijk om nog een goede naam te vinden. En wie wil nou henri81@gmail.com heten? Henri@mijnachternaam.nl is veel leuker. Of met .frl op het eind als je Fries bent. En de amsterdammers onder ons kiezen natuurlijk voor henri@mijnachternaam.amsterdam!

Maak een goede indruk bij solliciteren

Recruiters beoordelen een cv vaak in luttele seconden. Bedenk je maar eens hoe het overkomt als zij tijgah_xx@msn.nl of lord_of_war_1@ziggo.nl op een sollicitatiebrief zien staan. Bovendien worden gebruikers met een Gmail e-mailadres vaak gezien als ‘meer van deze tijd’ dan mensen met een e-mailadres van Hotmail.

Nog beter is bijvoorbeeld een eigen jouwnaam@domeinnaam.xyz, daarmee val je direct op. De kans is groot dat een ijverige recruiter even de moeite neemt om je website te bekijken en dat geeft jou de kans een extra indruk achter te laten.

Overstappen zonder problemen

Een e-mailadres van je internetprovider gebruiken, ja dat kan natuurlijk ook. Maar wat als ze veranderen van naam? Ook als je wilt overstappen moet je afscheid nemen van het e-mailadres dat je dan hebt. En al je contacten laten weten dat je e-mailadres is aangepast. Gebruik je een e-mailadres dat is gekoppeld aan je eigen domeinnaam, dan maakt het niet uit welke internetprovider je hebt. Je houdt gewoon je eigen e-mailadres, ook als je verandert van internetprovider.

Meer creatieve opties

Kies je voor een e-mailadres met je eigen domeinnaam, dan ben je veel vrijer om creatief te zijn. Voor de @ kan je invullen wat je wilt. Bij Mijndomein mag je zoveel e-mailadressen aanmaken als je wilt, dus alle ruimte. Achter de @ kies je de naam van jouw wens. Dat is het deel wat in elk van je e-mailadressen te zien is. Veel mensen kiezen hier voor hun bedrijfsnaam of achternaam. 

Het leukste is wat er achter de punt komt. Ja, .nl is natuurlijk de meest gebruikt domeinextensie in Nederland. Maar er is zoveel meer mogelijk. Mijndomein heeft zo’n 400 domeinextensies beschikbaar. Van .me tot .online, van .shop tot .org. Of de eerder genoemde .frl en .amsterdam. Wees creatief en laat je domeinextensie voor jou werken.

Loop geen e-mail mis

Bij een e-mailadres met je eigen domeinnaam krijg je van veel aanbieders een catch-all functie. Als je die aanzet, vangt het systeem alle e-mail op van je domeinnaam. Stel, iemand mailt naar henru@mijnachternaam.nl in plaats van henri@mijnachternaam.nl. Dan krijg je die e-mail alsnog in je mailbox. Slim!

Geen reclame

Wanneer je gratis e-maildiensten gebruikt van bijvoorbeeld Gmail, dan krijg je op een of andere manier altijd te maken met reclame. De dienst moet natuurlijk ergens z’n geld mee verdienen. Met je eigen domeinnaam, ben je reclamevrij. Vaak kun je ook nog een en ander instellen om spam te voorkomen. Wel zo prettig.

Zoveel e-mailadressen als je wilt

Gmail, Outlook of Ziggo geven je 1 e-mailadres. Natuurlijk, soms is dat genoeg. Maar hoe makkelijk is het als je voor verschillende onderdelen in je leven wat meer overzicht hebt. Met een eigen domeinnaam met e-mail kan dat. Bijvoorbeeld boekenclub@jouweigendomein.nl, voetbal@jouweigendomein.nl en financieel@jouweigendomein.nl. Deze truc gebruik je ook om spammers slim af te zijn.

Voor ondernemers is het altijd handig om bijvoorbeeld info@jouwbedrijfsnaam.nl te hebben, maar ook e-mailadressen als administratie@jouwbedrijfsnaam.nl, verkoop@jouwbedrijfsnaam.nl en jouwnaam@jouwbedrijfsnaam.nl. De mogelijkheden zijn oneindig.

Website of webshop toevoegen 

Heb je een eigen e-mailadres dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een webshop of website aan je domeinnaam toe te voegen. Dat is dan een naam die je contacten al kennen. Andersom verwijst je e-mailadres meteen naar je website. Bij Mijndomein zijn alle website- en webshoppakketten inclusief e-mail. Helemaal mooi dus om professioneel te communiceren met je klanten.

Je eigen e-mailadres aanmaken

Een eigen E-mailpakket heb je bij Mijndomein al vanaf €24,79 exclusief btw per jaar en je stelt je e-mail eenvoudig in. Heb je al een pakket bij Mijndomein naast je domeinnaam? Dan heb je al beschikking over een ongelimiteerd aantal e-mailboxen die je eenvoudig zelf aanmaakt. Zonde om dat te laten liggen toch?!

Misschien ten overvloede: door gebruik te maken van IMAP heb je op je telefoon, je tablet en je pc overal beschikking over je e-mail.Heb je alleen je domeinnaam geparkeerd bij Mijndomein? Dan is het zeker het overwegen waard je pakket aan te passen zodat ook jij kunt e-mailen met je eigen domeinnaam.

Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels.


Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.


Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl