• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • mijndomein.nl – Online solliciteren is dé cv-trend van 2020
Online solliciteren is dé cv-trend van 2020

mijndomein.nl – Online solliciteren is dé cv-trend van 2020

Bron: mijndomein.nlSophie van Dam1 februari 2020

Op zoek naar een nieuwe baan in 2020? Online is het codewoord in het nieuwe jaar voor solliciteren. Tipje van de sluier: een eigen cv-website met bijpassende domeinnaam en videosolliciteren zijn dé nieuwe trends bij het opstellen van een geweldig curriculum vitae om je droombaan te vinden.

Maar hoe te beginnen? Een leeg wit vel op je scherm kan een obstakel vormen. Dat digitale lege vel moet gevuld worden en het is een van de beslissende factoren of jij wel of niet die baan krijgt. Met deze cv-trends van 2020 ga jij een cv maken dat elk bedrijf versteld doet staan!

1. Maak je curriculum vitae ‘quickscan’-proof

Solliciteer je op een vacature, weet dan dat je niet de enige bent. Vaak ontvangen werkgevers honderden sollicitaties op een functie. Al die cv’s tot in detail doornemen kost veel tijd. Daarom werkt de recruiter aan de hand van een ‘quickscan’. Je hebt maar een paar seconden voordat wordt besloten of jouw curriculum vitae op de ja-stapel terechtkomt.

De oplossing? Je papieren of digitale cv zo maken dat deze makkelijk te scannen is. Dit doe je zo:

  1. Kies voor een makkelijk te lezen indeling.
  2. Gebruik opsommingstekens in plaats van lange zinnen.
  3. Voeg koppen toe voor de verschillende onderdelen in je document.
  4. Creëer overzicht aan de hand van kolommen.
  5. Gebruik standaard lettertypes als Arial of Calibri.
  6. Zorg voor voldoende witruimte in je cv.

2. Online solliciteren: bouw een cv-website 

Cv-websites en digitale portfolio’s worden steeds belangrijker binnen de werving- en selectiemarkt. Waar voorheen alleen sollicitanten in de creatieve branche beschikten over een cv-website, kun je in 2020 in elke bedrijfstak opvallen door je loopbaan op het digitale scherm te zetten. 

Wil je echt uitblinken? Kom dan niet aan met een standaard cv, maar stuur je cv-website mee met je sollicitatie. Denk ook na over een pakkende domeinnaam voor je cv-website. Met een strakke en professionele website laat je zien dat jij alles uit de kast trekt om het gewenste resultaat te bereiken. Een zeer gewaardeerde eigenschap!

3. Gebruik video om online te solliciteren

In 2020 zal de videopresentatie een van de meest gebruikte trends worden. Geluid en beeld zeggen namelijk meer dan duizend geschreven woorden. 

“Een korte presentatie van jezelf aangevuld met behaalde resultaten is een krachtige toevoeging op je curriculum vitae.”

Of beter nog: voeg een videosollicitatie toe aan je cv-website. Daarmee gebruik je alle voordelen van online solliciteren. Het is een ideale manier om een goede eerste visuele indruk achter te laten nog voordat je op gesprek komt.

4. Highlight relevante prestaties

Het lijstje met werkervaring en vaardigheden hebben we allemaal in ons cv staan. Die horen er zeker in, maar vergeet niet om prestaties en voorbeelden van behaalde resultaten eruit te laten springen. Recruiters zoeken altijd naar een match tussen de vacature en jouw cv. 

Heb je promotie gemaakt? Highlight dit bij het maken van je cv. Heb je in een eerdere baan een vraagstuk opgelost dat fantastisch aansluit op de vacature? Maak er een korte casestudy van en benoem resultaten en oplossingen. Heb je een cv-website? Dan kun je deze onderdelen laten opvallen door ze klikbaar of uitvouwbaar te maken en extra details toe te voegen.

5. Tover je cv om in een infographic

We zeiden het al eerder: je hebt maar enkele seconden om je curriculum vitae op de ja-stapel terecht te laten komen. Naast het scanbaar maken van je cv of het meesturen van een videopresentatie kun je ook de show stelen met een infographic. Zet je geschreven levensloop om in een grafische weergave van je arbeidsverleden met tekst en beeld. Zo zien recruiters in één oogopslag wat voor soort persoon je bent, waar je hebt gewerkt en wat je hebt bereikt. Je kunt er ook voor kiezen om de infographic interactief te maken en deze onderdeel te laten zijn van je cv-website.

6. Plaats een qr-code op je curriculum vitae

Bovenstaande cv-trends kun je ook heel goed combineren. Hoe? Door een qr-code te verwerken op de papieren versie van je cv. Zo leid je de recruiter naar je cv-website waar een schat aan waardevolle achtergrondinformatie is te vinden zoals je videopresentatie en die overzichtelijke infographic.

In het nieuwe jaar kans maken op een of meerdere sollicitatiegesprekken? Doe je voordeel met bovengenoemde cv-trends voor 2020. Met deze tips ben jij klaar om een cv te maken waarmee je die nieuwe baan zo in je zak steekt!

Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Over ons
Welkom bij Dutch Cloud Community, dé branchevereniging voor Nederlandse aanbieders van Cloud-en internetdiensten. We brengen mensen en bedrijven binnen de sector samen en komen op voor jouw belangen.
All Rights Reserved © Dutch Cloud Community 2024
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl