• Home
 • Nieuws
 • Wire
 • mijndomein.nl – Instagram koppelen aan je website en 9 andere nieuwe Websitemaker opties
Instagram koppelen aan je website en 9 andere nieuwe Websitemaker opties

mijndomein.nl – Instagram koppelen aan je website en 9 andere nieuwe Websitemaker opties

Bron: mijndomein.nl

Een lange Websitemaker update dit keer, maar wel eentje boordevol leuke nieuwe opties om te gebruiken voor jouw Websitemaker website. Scroll naar beneden en gebruik wat past bij jouw website.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Websitemaker van Mijndomein met de meest handige nieuwe opties. De vorige update ging onder meer over startpagina’s aanpassen.

1. Het kan nu: Instagram-foto’s automatisch op je website delen

Vergroot de betrokkenheid op je website, zorg ervoor dat afbeeldingen altijd actueel zijn en verhoog ook nog eens de zichtbaarheid van je Instagram-account. Allemaal door de nieuwe koppeling in Websitemaker.

Koppel eenvoudig een fotogalerijwidget aan je account en je up-to-date Instagram-afbeeldingen worden op je site weergegeven. Dit betekent dat je niet hoeft in te loggen in Websitemaker om afbeeldingen bij te werken. Ze worden automatisch bijgewerkt elke keer als je ze update op Instagram.

De kracht van Instagram in 2020

Instagram is ’s werelds snelst groeiende social mediaplatform en heeft enorme voordelen voor bedrijven van alle soorten en maten. Dit is waarom:

 1. Instagram heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand. Daarmee is dit het derde populairste sociale netwerk ter wereld, na YouTube en Facebook.
 2. Instagram wordt steeds populairder bij 45-minners. Instagram is altijd populair geweest bij jongeren, maar het grootst groeiende publiek is ouder dan 18 jaar. Als jij je dus richt op 18-45’ers dan kan je niet wegblijven van Instagram.
 3. 80% van de Instagram-gebruikers volgt een bedrijf. En dat aantal groeit voortdurend. Dit maakt Instagram een ​​geweldige manier voor bedrijven om klanten te bereiken wanneer ze niet op je site komen, wat uiteindelijk de betrokkenheid en verkoop vergroot.

Hoe koppel je Instagram aan je website?

Klik de fotogalerij aan en dan op Instagram koppelen. Voer de Instagram-accountgegevens in. Eenmaal verbonden, heb je alle ontwerpflexibiliteit van de fotogalerijwidget. Kies bijvoorbeeld hoeveel afbeeldingen je tegelijkertijd wilt weergeven (je kunt er maximaal 100 tonen).

Instagram koppelen aan je website
Instagram koppelen aan je website

Tip: stel je fotogalerij in op automatisch kolommen aanpassen waardoor hij er altijd automatisch mooi uitziet. Zie hieronder voor meer informatie.

2. Maak je formulieren visueler

Maak de formulieren op je website duidelijker en gebruiksvriendelijker door afbeeldingen toe te voegen. Als gebruikers een afbeelding kunnen selecteren in plaats van een nummer of tekst, is het formulier makkelijker in te vullen en dit kan meer verkoop voor je site betekenen.

Ontwerptips voor formulieren met afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen een mooie aanvulling zijn op contactformulieren voor veel soorten sites, van voedselgerelateerde diensten (“kies welke smaak donut je wilt”) tot kamerkeuze in een hotel, kledingopties voor een winkel en nog veel meer. Houd voor elk type formulier dat je bouwt de volgende tips in gedachten als je afbeeldingen gebruikt.

 1. Kies afbeeldingen die van hoge kwaliteit zijn en er samen goed uitzien.
 2. Zorg ervoor dat de afbeeldingen even groot zijn, met dezelfde breedte en hoogte.
 3. Je kunt een tekst bij de afbeelding zetten. In sommige gevallen is dat overzichtelijker.

3. Animaties toevoegen aan je website

Maak je website aantrekkelijker met opvallende animaties via de nieuwe Lottie-animatiewidget. De animaties zijn flexibel, laden snel en zien er goed uit op alle apparaten. De voordelen van animaties op je website:

 1. Geef je bezoekers focus. Stuur ze je website door en zorg ervoor dat ze kijken naar waar jij wilt dat ze kijken. Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden; een animatie is nog meer waard!
 2. Schaalbaar. Lottie-animaties zijn vectoren die op elk schermformaat en apparaattype passen. Dit betekent geen lelijke pixels, ongeacht de grootte.
 3. Kleine bestanden. Lottie-animaties worden geëxporteerd als JSON-bestanden. Dat is misschien wat technisch, maar betekent dat ze snel laden en je site niet vertragen.
 4. Flexibel. Je kunt de kleur van de animatie rechtstreeks in de Lottie-editor wijzigen zodat hij past bij jouw site.

Tip: gebruik niet te veel animaties op één enkele pagina op je site. Dat is verwarrend en onoverzichtelijk voor je bezoekers. Juist door met mate animaties in te zetten, haal je er het meeste uit.

Wat is Lottie?

Lottie is een internationale bibliotheek ontwikkeld door Airbnb die animaties weergeeft die gemaakt zijn in After Effects. De animaties worden snel, soepel en mooi weergegeven op je website.

Animaties voor je website met Lottie
Animaties voor je website met Lottie

In de Lottie-widget kies je animaties uit de verzameling die beschikbaar is op de Lottie-website. Of je maakt zelf een animatie bij Lottie en die exporteer je dan zodat je hem kunt gebruiken in Websitemaker. Lottie is een Engelstalige widget, meer informatie over werken met Lottie staat hier.

4. Achtergrondvideo voor mobiele apparaten

Trek de aandacht van bezoekers en creëer een moderne sfeer met een achtergrondvideo. Ze zijn nu beschikbaar op alle versies van je website: mobiel, tablet en desktop.

Gebruik video als achtergrond
Gebruik video als achtergrond

Als je een achtergrondvideo wilt toevoegen, open dan een rij of kolom en voer de URL in voor de video die je wilt weergeven. Op desktop kun je YouTube-, Vimeo- en DailyMotion-video’s weergeven. Op mobiel worden alleen Vimeo- en DailyMotion-video’s getoond. Let er bij mobiele video’s altijd op dat ze niet te veel data kosten voor mensen die zonder wifi je website openen.

Tip: voeg tekst toe als dat in je video past. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je een dekking-overlay-kleur (zwart, 40%) toevoegt, zodat de tekst zichtbaar is.

5. Voeg een webshop toe aan Websitemaker

Verkoop je producten, e-books of lesmateriaal? Voeg dan nu een webshop toe aan je Websitemaker. Producten toevoegen en beheren kan eenvoudig in de Websitemaker editor zelf. Daarnaast hebben we een handige app voor iOS en Android. Maak een foto en koppel die direct aan het juiste product. Zo makkelijk kan e-commerce zijn.

Ook leuk: webshop is gekoppeld aan Google Shopping, Facebook, Instagram en meer externe partijen. Dat betekent dat je in een paar klikken ook via die platformen kunt verkopen. Scheelt jou weer werk en je verkoopt meer.

Webshop toevoegen aan Websitemaker
Webshop toevoegen aan Websitemaker

Wijzig naar een Webshoppakket = alles in 1

Pas jouw Websitemakerpakket aan naar een Webshoppakket in Mijn Account. Klik daarvoor op bundel wijzigen bij je domeinnaam. Het Webshoppakket is inclusief je bestaande Websitemaker en alles wat daarbij hoort zoals webhosting, e-mail en SSL. Lees alle ins en outs van de Mijndomein webshop op onze Webshoppakket productpagina.

6. Site-afbeeldingen laden sneller

Mijndomein levert nu WebP-afbeeldingen voor alle afbeeldingen op je website. Dat betekent dat ze sneller laden. Deze wijziging verbetert automatisch de siteprestaties en dat is goed om hoger te komen in de resultaten van zoekmachines.

WebP is een door Google ontwikkeld beeldformaat dat een afbeelding voor internet verkleint, waardoor ze sneller laden. Zo zijn WebP-afbeeldingen 26% kleiner dan PNG’s en 25-34% kleiner dan JPEG-afbeeldingen. Google vindt het belangrijk dat websites snel laden omdat dit beter is voor websitebezoekers. Die hoeven dan niet lang te wachten. Lees hier meer manieren om de snelheid van je website te verhogen.

WebP ook op jouw site? Publiceer hem opnieuw

Start je nu met een nieuwe website, dan hebben afbeeldingen al de WebP-indeling. Voor alle bestaande sites geldt: publiceer je site opnieuw en de afbeeldingen worden automatisch omgezet. Een paar laatste opmerkingen:

 1. Deze wijziging heeft geen invloed op de naam van de afbeelding.
 2. SVG’s en GIF’s worden niet omgezet naar WebP.
 3. Safari ondersteunt WebP niet, dus als iemand je site opent in deze browser, worden afbeeldingen in hun oorspronkelijke indeling weergegeven.

7. Win-win: stop spam + betere gebruikservaring van formulieren

De contactformulieren op je website hebben een extra beschermlaag met Google’s onzichtbare reCAPTCHA. Het beschermt je formulieren tegen spammers en is makkelijker voor sitebezoekers die geen robot zijn.

Onzichtbare reCAPTCHA beter voor je gebruikers

ReCAPTCHA voorkomt dat spammers je site aanvallen door te bepalen of een formulier wordt ingediend door een mens of een bot. Vroeger moest je voor zo’n controle als gebruiker vaak iets aanklikken, zoals foto’s met dezelfde inhoud. Maar met de onzichtbare versie van reCAPTCHA checkt Google zelf achter de schermen of iemand een echte gebruiker is. Iemand die je formulier invult, hoeft zelf niets meer te doen. Dat verbetert de gebruikservaring.

Onzichtbare reCAPTCHA toevoegen aan je formulier
Onzichtbare reCAPTCHA toevoegen aan je formulier

Kies zelf hoe je deze reCAPTCHA wilt weergeven: als een pictogram of tekst in het formulier, rechtsonder of links op het scherm. De onzichtbare reCAPTCHa is nu beschikbaar in elk contactformulier op nieuwe en bestaande websites.

8. Kolommen automatisch aanpassen in fotogalerij

Laat je fotogalerijen er elke keer beter uitzien door het aantal kolommen automatisch aan te passen. Dit betekent dat je galerijen er altijd uitgebalanceerd uitzien, ongeacht het aantal afbeeldingen dat ze weergeven, dus je kunt afbeeldingen toevoegen of verwijderen zonder extra ontwerpbewerking.

Pas je fotogalerij automatisch aan
Pas je fotogalerij automatisch aan

De optie voor automatisch aanpassen van kolommen is vooral handig als je galerijen zijn verbonden met Instagram zoals eerder in dit artikel uitgelegd. Want als afbeeldingen worden bijgewerkt, wordt het ontwerp automatisch ook bijgewerkt om er precies goed uit te zien. Of wanneer je dynamische pagina’s gebruikt, omdat je niet altijd weet hoeveel afbeeldingen elke dynamische pagina heeft.

Om deze mogelijkheid in te schakelen, ga je naar de ontwerpeditor van een fotogalerijwidget op je site en klik dan op Kolommen automatisch aanpassen.

9. Verandering logo bij scrollen

Met deze flexibele ontwerpoptie verandert het logo als een bezoeker op je website naar beneden scrollt. Het is een eenvoudige manier om je site opvallender te maken. Je kunt een soortgelijk logo weergeven, bijvoorbeeld met een ander kleurenschema, dat het logo markeert en/of het ontwerp op scroll aanvult.

Voorbeeld van een logo dat verandert bij scrollen

Zo werkt deze optie:

 1. Klik op de koptekst en ga naar ontwerp.
 2. Klik bij stijl op krimpende koptekst. Schakel de krimpende kopstekst in.
 3. Kies bij change logo on scroll een logo dat goed werkt met de achtergrond die zichtbaar is als je scrollt.

Deze wijziging kan een groot effect hebben op de uitstraling van je website en het is een slimme manier om je site te vernieuwen.

Laat je logo veranderen als een bezoeker scrollt
Laat je logo veranderen als een bezoeker scrollt

10. Nieuw sjabloon voor dienstverleners

Als je helemaal opnieuw begint of voor het eerst start met Websitemaker, is dit een leuk nieuwtje. Het sjabloon therapeut is een mooie basis voor (ZZP-)dienstverleners. Hij is modern, trendy en enorm veelzijdig. Van therapeuten tot adviseurs, van architecten tot interieurontwerpers, voor veel verschillende dienstverleners is dit een minimalistisch sjabloon met een professionele en verfijnde uitstraling.

Nieuw sjabloon voor dienstverleners

Het kleurenschema van dit sjabloon is geïnspireerd op de Scandinavische kleurentrend. Het combineert sterke kleuren voor knoppen en pictogrammen met meer neutrale, op de natuur geïnspireerde kleuren, waaronder aardegroen, stoffig bruin en zacht blauw. Het algehele effect is betrouwbaar en geruststellend.

Het kleurenschema geïnspireerd op de Scandinavische kleurentrend
Het kleurenschema geïnspireerd op de Scandinavische kleurentrend

De lettertypen zijn eenvoudig en vet – vooral de titel, een Serif-lettertype. De hoofdtitel op de startpagina staat opvallend boven de afbeelding in plaats van er bovenop.

Tip: Dit sjabloon bevat niet te veel afbeeldingen. Let erop dat de afbeeldingen die je kiest van hoge kwaliteit zijn, met gedurfde en heldere kleuren en passen bij het uiterlijk van de site.

Met een laatste interessante optie die in dit sjabloon zit, komen we aan het einde van deze blog. De audiowidget. Daarmee plaats je eenvoudig audiobestanden zoals podcasts op je website. Ken je hem niet? Probeer hem dan eens uit in het widgetmenu.


Avatar

Peter

Als websitebouwer weet Peter alles over onze webshop en Websitemaker. Daarnaast kan je bij hem terecht voor alle ins en outs van WordPress.


Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl