• Home
 • Nieuws
 • Wire
 • mijndomein.nl – Bouw en bewerk je website nog sneller door deze slimme aanpassingen in Websitemaker
Bouw en bewerk je website nog sneller door deze slimme aanpassingen in Websitemaker

mijndomein.nl – Bouw en bewerk je website nog sneller door deze slimme aanpassingen in Websitemaker

Bron: mijndomein.nl

Houd je website up-to-date en gebruik de nieuwste opties in Websitemaker. De voordelen die ik hieronder deel, maken het jou weer een stuk makkelijker om je website te bouwen en bewerken. Als extraatje krijg je ook nog een paar leuke nieuwe secties, templates en een widget voor Zoom.

De meest handige tips en opties delen we regelmatig. Vorige keer ging de update onder meer over Instagram koppelen aan je website.

Upload video’s rechtstreeks naar je website

Geen gedoe meer met YouTube of Vimeo: vanaf nu upload je jouw video’s rechtstreeks in Websitemaker. In de videowidget of als achtergrond in een rij of kolom. De video’s zijn op alle apparaten goed te zien en bediening met autoplay, herhalen en mute zit er ook in.

Upload video's rechtstreeks naar je website
Video direct uploaden in je rij

Video’s zijn sneller en van betere kwaliteit

Wel gewoon YouTube gebruiken dat kan nog steeds. Maar er zijn voordelen als je direct uploadt. Video’s die je rechtstreeks naar je website uploadt, krijgen een optimale MP4-indeling. Dit betekent dat je video’s je site niet vertragen of je SEO-scores beïnvloeden. Ze worden ook beter weergegeven in rij- of kolomachtergronden dan video’s die je via YouTube uploadt.

Zo voeg je een video toe in Websitemaker

Video’s gebruik je op 2 manieren in je website: met een video-widget of een video als rij- of kolomachtergrond. Klik in de widget of kolom of rij op Video uploaden. De video’s worden rechtstreeks naar je site geüpload en in de videokiezer van de site opgeslagen, zodat ze altijd toegankelijk zijn om opnieuw te gebruiken.

Zo voeg je een video toe in Websitemaker
Bestand uploaden in Websitemaker

Welke kleuren gebruik je het meest? Sla ze op!

Kleuren zijn belangrijk voor de ervaring van bezoekers op je website. Als je kiest voor een paar kleuren die je overal gebruikt, straal je uit dat je een professionele, goed ontworpen website – en bedrijf – hebt.

Gebruik jij vaste kleuren op je website, dan raak je ze nooit meer kwijt met de nieuwe functie Opgeslagen kleuren. Je vindt ze in de kleurkiezer bij widgets, lettertypen, ontwerpelementen en op andere plekken. Een kleur opslaan doe je in de kleurkiezer bij het tabblad Opgeslagen kleuren. Klik op het plusteken om de kleur op te slaan.

Sla je vaste kleuren op en gebruik ze overal in Websitemaker
Opgeslagen kleuren van je website

Stel de snelheid van je fotoslider in met de carrousel weergave widget

Met bewegende afbeeldingen trek je de aandacht van de bezoeker van je website. Vanaf nu bepaal je ook zelf hoe lang een afbeelding stilstaat tot hij doorschuift.

Hoe stel je dit in? Klik op de carrousel weergave widget en kies Ontwerp. Bij lay-out staat Snelheid diavoorstelling. Vul hiernaast in hoe lang een afbeelding stil moet staan.

Snelheid van de diavoorstelling aanpassen

Update voor meer bedrijfslocaties

Vanaf nu bewaar je alle locaties van jouw bedrijf in de inhoudsbibliotheek. Voeg je extra locaties toe bij Inhoud > Bedrijfsinformatie. Kantooruren invullen per locatie kan daar ook zodat bezoekers van je website altijd weten wanneer ze waar moeten zijn.

Bedrijfsinformatie openingstijden opslaan per locatie in Websitemaker
Tweede locatie toevoegen bij bedrijfsinformatie
Bedrijfsinformatie locaties toevoegen in Websitemaker
Kantooruren per locatie instellen in bedrijfsinformatie

Bespaar tijd en vul al je bedrijfsinformatie in op 1 centrale plek in de Websitemaker editor: bij Inhoud. Op deze manier hoef je niet alles overal op je website toe te voegen, want dat doet Websitemaker automatisch. Je bedrijfsinformatie blijft zo altijd up-to-date.

Er is een nieuwe teksteditor

Schuif je een nieuwe tekstwidget in je website dan zie je een nieuwe editor. Daarmee stel je lettergroottes, letterafstand, regelhoogte en meer in. Ook handig: plaats voortaan in 1 tekstwidget zowel koppen als alinea’s. Dat hoeft niet meer met losse widgets. Andere handige trucs:

 1. Tekstschaduw: voeg schaduwen toe aan tekst en pas de schaduwkleur en -positie aan.
 2. Doorhalen: tekst doorhalen om aan te geven dat het product is uitverkocht is of uit het assortiment.
 3. Als je tekst kopieert en plakt, pakt de editor automatisch de stijl van je website.

Zie je de nieuwe teksteditor nog niet een jouw tekstwidgets? Klik hem dan aan en klik aan de linkerkant op Teksteditor bijwerken.

Kies zelf hoe een bezoeker jouw website deelt

Op welk platform kan jouw websitebezoeker een webpagina delen? Gebruik de widget Inhoud delen en vink aan wat je wilt gebruiken:

 1. Facebook
 2. Twitter
 3. LinkedIn
 4. Whatsapp
 5. E-mail

Vink aan of uit wat er te zien moet zijn en pas de layout aan: kies voor de standaardkleuren of de pictogrammen en achtergrondkleuren die jouw voorkeur hebben. Ook leuk: voeg een zweefeffect toe om de aandacht te trekken van bezoekers.

Waarom is delen van je website zo slim? Als bezoekers de informatie op jouw website interessant vinden, delen ze die met vrienden en familie. Daardoor krijg je meer bezoekers op je website en misschien ook wel meer verkopen.

Kies de pictogrammen in de inhoud delen widget
Kies zelf op welke platforms je pagina gedeeld kan worden

Zoom Widget nu in Websitemaker!

Geef je websitebezoekers een makkelijke en toegankelijke manier om met je in contact te komen. Sleep de nieuwe widget Zoom Meeting in je website en maak bij Zoom een account aan. Maak dan in een paar klikken een vergadering aan en kopieer de vergadering-ID naar je Websitemaker widget. Een paar ideeën om Zoom te gebruiken:

 1. Een introductiegesprek op afstand voor bijvoorbeeld personal trainers, coaches of psychologen.
 2. Geef een live kookles of demonstratie vanuit je restaurant.
 3. Kapper of schoonheidsspecialist? Geef een online consult met persoonlijke tips en trucs.

Heel veel nieuwe secties

We hebben een splinternieuwe sectie toegevoegd aan Websitemaker en bij veel andere secties nieuwe designs geplaatst. Een sectie is een volledig opgemaakte rij die je zo in je website plaatst. Kies hem door tussen 2 rijen te klikken op het plusteken. De sectiemodus opent dan en je kunt kiezen uit veel verschillende categorieën en secties.

Binnenkort beschikbaar sectie in Websitemaker
Voorbeelden van de binnenkort beschikbaar sectie in Websitemaker

Schilder, digital agency, wervingsbureau en personal trainer: 4 nieuwe sjablonen in Websitemaker

Start je een nieuwe website dan hebben we tientallen templates als basis. Regelmatig voegen we nieuwe templates toe die gericht zijn op een bepaalde onderneming. Natuurlijk kan iedereen die template gebruiken en naar hartelust kunt aanpassen. Een overzicht van de nieuwste templates in Websitemaker:

 1. Het nieuwe sjabloon voor wervingsbureaus is perfect voor elke professionele, servicegerichte organisatie – van PR-bedrijven en accountantskantoren tot talentbureaus en meer.
 2. De nieuwe digital agency-sjabloon is vet, duidelijk en zeker inspirerend, het is een fantastisch sjabloon voor het bouwen van sites voor de meest dynamische bedrijven.
 3. Het nieuwe schilderssjabloon is strak, modern en perfect voor alle soorten servicegerichte bedrijven. Met trendy kleuren en alle elementen die je nodig hebt op een website. Inclusief servicepagina’s, een blog en een call-to-actionknop die zichtbaar blijft, zelfs wanneer bezoekers scrollen.
 4. Het sjabloon voor personal trainer is ontworpen aan het begin van de coronacrisis toen veel mensen thuis werkten. Ook nu is dit mooie sjabloon nog handig. Het is eenvoudig en overzichtelijk met slechts 1 pagina. Aanmelden voor bijvoorbeeld online lessen en een kalender voor toekomstige lessen zitten er ook in.

0
0
vote

Artikelbeoordeling


Avatar

Peter

Medewerker klantbeleving bij Mijndomein. Helpt klanten met hun technische vraagstukken.


Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl