• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • mijndomein.nl – 5 redenen om vandaag nog je website te updaten
5 redenen om vandaag nog je website te updaten

mijndomein.nl – 5 redenen om vandaag nog je website te updaten

Bron: mijndomein.nl

Je wilt niet weten hoeveel mensen een groot risico lopen. Ze hebben een verouderde website of vergeten hun plugins te updaten. Dat is gevaarlijk en ook niet handig voor je online verkopen. Lees hier waarom een website update precies belangrijk is.

1. Risico op spam of virussen op je website. En op je computer. En die van anderen.

Bij Mijndomein gebruiken we shared hosting. Dat betekent dat je met je webhostingpakket een stukje van een server krijgt voor je website. Op zo’n server zitten meer websites. Onze medewerkers blokkeren regelmatig websites omdat ze gehackt zijn. Vaak misbruiken criminelen dat soort websites voor het versturen van spam of het verspreiden van virussen. Veel van deze geïnfecteerde websites hebben een overeenkomst: ze lopen achter met updates.

Een veilige website is het belangrijkste argument om je website bij te werken. En des te meer als je persoonsgegevens verwerkt van de bezoekers op je website. Dit doe je al snel: als je bezoeker een e-mailadres invult voor het ontvangen van je nieuwsbrief bijvoorbeeld. Ook dat valt al onder het verwerken van persoonsgegevens. Dit betekent dat als je jouw website niet constant bijwerkt, je website open staat voor steeds meer kwetsbaarheden. Mocht een aanvaller deze gegevens buit maken, dan kan je hier ook nog eens een boete voor krijgen die kan oplopen tot vele duizenden euro’s.

Systemen zoals WordPress en Joomla zijn enorm populair en daarom ook een populair doelwit voor aanvallers. Omdat de broncode van WordPress en Joomla voor iedereen beschikbaar is, kan iedereen zoeken naar punten die verbeterd kunnen worden en die maken. Dit geldt echter ook andersom: aanvallers kunnen de code ook bestuderen om zwakheden te vinden. Als dat gebeurt, komt WordPress met een update om zo’n lek te dichten. Daardoor blijft je site veilig.

2. Een website update repareert fouten in de software

Software voor je website zoals WordPress en Joomla wordt natuurlijk uitgebreid getest. Toch kan het zijn dat er fouten in zitten. Updates repareren die fouten vaak waardoor jij je website weer beter kan beheren en je bezoekers de beste ervaring krijgen. Dat geldt trouwens niet alleen voor WordPress zelf, maar ook voor plugins en thema’s en dergelijke. Altijd slim om te updaten zodat je een goed werkend product hebt.

3. De snelheid van je website is afhankelijk van website updates

Software zoals WordPress en Joomla wordt continu geoptimaliseerd. Hierdoor kan je website sneller laden. Je bezoekers vinden dat prettig en blijven hangen. Ja, een snelle website is belangrijk om hoger in Google en andere zoekmachines te komen. Zo krijg je meer verkeer naar je website en daardoor ook meer kans op sales. Om hiervan te profiteren moet je wel de laatste website update geïnstalleerd hebben.

4. Je loopt geen nieuwe opties voor je site mis

De grotere WordPress updates bevatten vaak nieuwe functionaliteiten. Manieren om nog makkelijker je website te beheren. Bij WordPress kon je al automatische updates voor je website instellen, maar met een nieuwe update kan dat nu ook met thema’s en plugins. Handig! Houd als je dat instelt wel altijd in de gaten of je website nog helemaal goed werkt. Zo niet, zet dan een back-up van je oude website terug.

Zulke grotere updates zijn er trouwens niet alleen voor WordPress. Ook andere CMS’en zoals Joomla blijven werken aan hun gebruiksvriendelijkheid. Update je website dus om hem nog makkelijker te beheren.

5. Als je support nodig hebt, is een up-to-date website ook wel handig

Stel, er gaat iets mis met je website en je hebt onze Helpdesk nodig om hem weer aan de praat te krijgen. Of die van WordPress of andere CMS-aanbieders. Vaak ondersteunen supportteams alleen de nieuwste versies van software. Dan moet je vaak eerst je website bijwerken voordat we je verder kunnen helpen. Het is daarom erg fijn als je website al bijgewerkt is. Soms is een probleem trouwens al direct opgelost met de website updates. Helemaal mooi!

Wat als ik er niet uit kom met mijn website update?

Bekijk eerst eens de handleidingen van je websitesoftware. Bijvoorbeeld Joomla of WordPress. Gebruik je iets anders? Op de website van de maker van deze software vind je vaak een update-handleiding.

Kom je er niet uit, neem dan contact op met onze Helpdesk. We kunnen niet beloven dat we jouw website voor je kunnen updaten, maar we adviseren je met alle plezier over welke stappen je kan nemen.

Wil je alle bovenstaande problemen voor zijn? Kies dan voor onze Websitemaker of webshop. Hierbij regelen wij alle updates en heb jij geen zorgen!

Uitgelichte afbeelding door Vlada Karpovich.

0
0
vote

Artikelbeoordeling


Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.


Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl