• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • maincubes – RETN implementeert nieuwe PoP in maincubes Frankfurt datacenter
ISPConnect-nieuwsfeed-leden

maincubes – RETN implementeert nieuwe PoP in maincubes Frankfurt datacenter

Bron: maincubes

maincubes, een snelgroeiende Europese datacenterontwikkelaar / operator met een gepatenteerd secureexchange® platform dat sterk beveiligde colocatie, interconnectiediensten en cloud-onramps levert, kondigt aan dat RETN is toegevoegd aan het portfolio van beschikbare netwerkproviders in maincubes’ Frankfurt datacenter FRA01. De eerste klant voor RETN’s IP-transit diensten in de maincubes-faciliteit is efero GmbH, een Duitse managed services provider (MSP) uit de regio Frankfurt.

De internationale netwerkdienstverlener RETN beheert een eigen end-to-end Euraziatisch netwerk. Met meer dan 300 Point-of-Presence-netwerken (PoP’s) en 15 kantoren verspreid over Europa, Rusland en GOS-markten, heeft RETN ongeveer 73.000 KM lit fiber beschikbaar voor de levering van IP-transit, wavelength, ethernet / VPN, DDoS-bescherming en andere netwerkconnectiviteitsdiensten.

De Europese datacenterontwikkelaar / operator maincubes heeft twee grootschalige datacenters op de internetknooppunten Frankfurt (maincubes FRA01) en Amsterdam (maincubes AMS01). Een derde locatie, maincubes FRA02, staat momenteel in de planning. Het bedrijf rust zijn datacenters uit met de krachtigste redundantie-technologieën, waaronder 2N stroomopstellingen en N + 1 koelontwerpen. Hierdoor kan maincubes op unieke wijze 100% uptime SLA’s bieden. De nieuwe RETN netwerk-PoP in het Frankfurt datacenter draagt ​​bij aan de bestaande redundantie door de toevoeging van nieuwe netwerkroutes met lage latency naar Oost-Europa, Rusland en Azië en de versterking van het netwerkpad in deze gebieden.

Netwerktoegang naar Oost-Europa – Polen en Rusland
De eerste klant voor RETN’s nieuw opgerichte netwerk-PoP is efero, een managed services provider (MSP) uit Duitsland, gevestigd in de regio Frankfurt. Het bedrijf was al aanwezig in maincubes FRA01 en had behoefte aan stabiele IP-transit diensten naar Oost-Europa. “De netwerktoegang tot deze regio die RETN biedt overtreft onze verwachtingen. Het kwam met een high-level switching capaciteit dat op tijd werd geleverd,” zegt Esra Fernau, Managing Director bij efero. “De ongecompliceerde persoonlijke benadering en duidelijke communicatie van zowel RETN als maincubes hebben ons enorm ondersteund bij het behalen van onze doelstellingen voor netwerkimplementatie. Ook de ervaren ingenieurs van het datacenter FRA01 van maincubes hebben ons voortreffelijk geholpen. Daarnaast waarderen we de goede prijs / prestatie verhouding van RETN en maincubes.”

Efero is een technologiebedrijf met klanten variërend van MKB tot grote ondernemingen. De MSP biedt een breed portfolio aan managed services, waaronder cloud, CRM- / ERP-integratie, IT-security en virtuele spraakoplossingen. Ga voor meer informatie over efero GmbH naar https://efero.de.

IP-transit vanuit West-Europa tot aan de grens van China
“Ons datacenter FRA01 bevindt zich op het internetknooppunt van Frankfurt en biedt een uitgebreide keuze aan netwerken. Maar we staan niet stil; maincubes voegt voortdurend nieuwe netwerkproviders toe op basis van de veranderende vraag van de klant,” zegt Antje Tauchmann, hoofd marketing bij maincubes. “Als colocatieprovider kunnen we MSP’s en CSP’s zoals efero sterk beveiligde netwerkinterconnectie en hybride cloud services aanbieden. We zijn ook erg flexibel. Op het moment dat efero ons vroeg om verbeterde netwerktoegang in landen als Polen en Rusland, aarzelden we niet om dit te faciliteren en raadden we RETN aan om in de netwerkbehoeften te voorzien. RETN heeft namelijk een opmerkelijk uitgebreide netwerkdekking in Oost-Europa. Met de lancering van hun TRANSKZ terrestrische kabelsysteem in 2019 werd RETN de enige netwerkprovider die IP-transitdiensten kon leveren via een volledig eigen high-capacity en redundant netwerk vanuit West-Europa helemaal tot aan de grens tussen Kazachstan en China. ”

“Frankfurt is een van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld en daarom belangrijk voor RETN. We zijn constant op zoek naar manieren om ons metronetwerk in deze regio uit te breiden om de groeiende behoeften van klanten te ondersteunen. Het opzetten van een nieuwe RETN PoP bij maincubes FRA01 was voor ons een logische keuze, aangezien maincubes een van de meest redundante, beveiligde, high-tech en energiezuinige faciliteiten is, met ervaren ingenieurs in de regio Frankfurt,” zegt Mario Kohl, Managing Director bij RETN GmbH. “Dit datacenter is niet alleen de thuisbasis van MSP’s zoals efero, maar ook van DAX-genoteerde bedrijven uit verschillende industrieën en sectoren, zoals productie, financieel en de auto-industrie. Dit zijn bedrijven met behoefte aan wereldwijde connectiviteit en hebben grote interesse in directe verbindingen met moeilijk bereikbare en opkomende markten. Dit is waar RETN van dienst kan zijn. Wij zijn uniek in het dekken van de GOS-landen en Rusland en bieden redundante netwerkpaden tussen Europa en Azië. Daarbij bieden we hetzelfde niveau van stabiliteit, ondersteuning en kwaliteit van diensten in alle gebieden waar ons netwerk doorkruist. De samenwerking met maincubes stelt ons in staat om op de meest kosteneffectieve en efficiënte manier aan de behoeften van klanten te voldoen, met verbeterde connectiviteit in de regio Frankfurt en over de hele wereld.”

Over RETN
RETN is een van de snelst groeiende onafhankelijke Europese leveranciers van IP-transit en netwerkdiensten, en biedt een unieke mogelijkheid om Europa en Azië met elkaar te verbinden. Het is de enige aanbieder die een eigen end-to-end-netwerk exploiteert (300+ on-net PoP’s, 73.000 km lit fiber) via West-Europa, Wit-Rusland, Oekraïne, Rusland, Kazachstan en verder naar de Chinese grens, en levert gedifferentieerde terrestrische connectiviteit tussen deze belangrijke markten. Dankzij diepgaande technische expertise levert RETN verschillende netwerkdiensten over zijn Euraziatische netwerk met toonaangevende levertijden, lagere latency en betere betrouwbaarheid dan traditionele terrestrische en onderzeese routes. RETN Capital Ltd. is ISO 27001: 2013 gecertificeerd.

Ga voor meer informatie over RETN naar https://retn.net/

Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl