• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Locatie dataopslag niet in top drie argumenten voor keuze cloudprovider

Locatie dataopslag niet in top drie argumenten voor keuze cloudprovider

Zeven op de tien organisaties heeft data ondergebracht in Nederland
IT-beslissers hechten bij de keuze voor een IT-leverancier de meeste waarde aan veiligheid (45%), prijs-kwaliteitverhouding (31%) en privacy (28%). De locatie van dataopslag is slechts voor een op de acht (13%) IT-beslissers een top drie argument om voor een cloudprovider te kiezen. Dit komt naar voren in onderzoek van datacenter BIT. Voor het onderzoek werden meer dan 1.000 IT-beslissers ondervraagd over beheer, opslag en beveiliging van data.
Data buiten Nederland
Zeven op de tien (72%) IT-beslissers zeggen dat ze de dataopslag van hun organisatie (gedeeltelijk) in Nederland hebben ondergebracht. Als organisaties hun data buiten onze landsgrenzen opslaan, gebeurt dat het vaakst in een ander land binnen de Europese Unie (18%), gevolgd door Europese landen buiten de Europese Unie en de Verenigde Staten (beide 8%). Alex Bik, CTO bij BIT:
“Kijkend naar de onderzoeksresultaten, denk ik dat veel mensen slecht op de hoogte zijn van waar hun data zijn opgeslagen. Bij welk bedrijf en in welk land data zijn ondergebracht, heeft consequenties. Denk daarbij niet alleen aan de veiligheid en privacy van data, maar ook aan hoe afhankelijk organisaties – en onze samenleving als geheel – van buitenlandse aanbieders…

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl