• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Lenovo versterkt positie en wordt leider in x86-servers naar producenten omzet in het eerste kwartaal van 2021

Lenovo versterkt positie en wordt leider in x86-servers naar producenten omzet in het eerste kwartaal van 2021

Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG) kondigt met trots haar nummer 1-positie in Servers aan in de Benelux op basis van producenten omzet. Met niet alleen een hele forse groei van 160,4% van jaar op jaar en marktaandeel van 30,9% in de Benelux maar ook een groei van 170,9% jaar op jaar in Nederland met als gevolg de nummer één positie en 38,5% markaandeel naar producenten omzet*.

Lenovo Benelux x86 server aandeel

In de Benelux overtrof Lenovo ISG haar concurrenten met 3,7% percentage punten de x-86 server markt en realiseerde een groei van 16,6% percentage punten in marktaandeel ten opzichte van dezelfde termijn een jaar eerder. Lenovo Benelux x86 server aandeel groeide met 160,4% in producenten omzet jaar over jaar en daarmee veel sneller dan de totale Benelux x86 server markt die 20,5% groei jaar op jaar realiseerde.

Voor Nederland werd een groei gerealiseerd van 17,2% markt aandeel in dezelfde periode in 2020 naar het huidige 38,5% zoals door IDC 11 juni jongstleden vermeld. Daarmee realiseert Lenovo in Nederland een groei van maarliefst 170,9% jaar op jaar in de server markt, beduidelijk meer dan de markt die hetzelfde kwartaal met 21% groeide het afgelopen jaar. Hiermee neemt Lenovo de leidende positie terug.

Lenovo  x86-servers

Surf en Nikhef

Steeds meer organisaties kiezen voor servers van Lenovo voor hun datacenters. De kwaliteit en performance van de  servers wordt gewaardeerd en klanten vertrouwen op het goede advies en ondersteuning van Lenovo business partners. Grote organisaties kiezen steeds vaker voor Lenovo in hun datacenter. Daarnaast wordt Lenovo-infrastructuur ook steeds meer ingezet voor specialistische toepassingen. Klanten gaan naar Lenovo voor verschillende oplossingen, van IoT- en edge computing tot high performance computing. Recentelijke voorbeelden van significante projecten waar voor Lenovo gekozen werd zijn SURF en Nikhef.

“Ik ben erg blij met het groeinde marktaandeel en het vertrouwen van onze klanten en business partners in Lenovo,” aldus Tina Borgbjerg, General Manger Nordics en Benelux Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG). “Dit blijft onze drijfveer en een uitstekende motivatie voor Lenovo om de beste datacenterinfrastructuur en support te blijven bieden aan zowel eindklanten en business partners. Een commitment om nog verder te blijven groeien.”

* ; bron: IDC Quarterly Server Tracker Q1 2021 (januari – maart) vrijgegeven 11 juni 2021

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl