• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Leaseweb Global neemt iWeb over en verovert marktaandeel in Canada
Montreal - iWeb.- Leasweb Global

Leaseweb Global neemt iWeb over en verovert marktaandeel in Canada

Met de overname bereikt Leaseweb Global een significante versterking van zijn aanwezigheid in Noord-Amerika.

Leaseweb Global, een toonaangevende speler op de markt voor hosting en clouddiensten, kondigt vandaag aan dat het iWeb overneemt, één van Canada’s belangrijkste leveranciers van cloudhosting, serverhosting en gehoste oplossingen. Met de overname bouwt Leaseweb een significante aanwezigheid in de Canadese markt op, die nu qua omzet na Nederland en de Verenigde Staten de derde regio vormt voor het bedrijf.

iWeb werd opgericht in 1996 en maakte voorheen deel uit van INAP. Het bedrijf biedt krachtige dedicated servers en cloudhosting vanuit zijn drie datacenters in Montréal. De integratie van iWeb in het wereldwijde netwerk van Leaseweb geeft huidige en toekomstige klanten de mogelijkheid om probleemloos uit te breiden in de regio en om te profiteren van wereldwijd beschikbare cloudinfrastructuur. De overname zorgt ook voor een aantrekkelijke optie voor organisaties die aanwezig willen zijn op de Noord-Amerikaanse markt, zonder hun data in de Verenigde Staten te hosten.

Leaseweb Global

De datacenters van iWeb in Montréal bieden werk aan 92 medewerkers en leveren razendsnelle wereldwijde verbindingen via ISP-peering in Montréal en Tier 1 providers. Klanten hebben toegang tot Dedicated Servers, Private Cloud, Security Services en Colocatie. Het aanbod van iWeb biedt diverse voordelen voor klanten op het gebied van kosten, efficiency, aanpassingen en beveiliging. Het bedrijf werkt voor 99% op groene waterkrachtenergie en host duizenden servers voor klanten uit allerlei sectoren.

De metropoolregio Montréal is een groeikern voor organisaties die afhankelijk zijn van krachtige, betrouwbare en veilige datacenter- en cloudinfrastructuur. In 2019 is de stad nog uitgeroepen tot Data Centre Location of the Year in de 12th Datacloud Global Awards. Het team, de producten, de cultuur en het klantportfolio van iWeb passen commercieel gezien en qua organisatie uitstekend bij Leaseweb. Het is de meest recente overname die Leaseweb in de regio doet, na ServInt in 2018, Nobis Technology Group in 2016 en Shore.net in 2013.

Con Zwinkels, CEO van Leaseweb Global: “We hebben de ontwikkeling van iWeb al een aantal jaar met veel interesse gevolgd. Het bedrijfs-DNA lijkt sterk op het onze, en we weten dat ze veel aanvullende diensten en vaardigheden meenemen voor onze activiteiten in Canada. Ze zijn absolute experts op het gebied van hosting en ze begrijpen precies wat Canadese klanten nodig hebben. Het is fantastisch om ze welkom te heten bij Leaseweb.”

Roberto Montesi, CEO van iWeb: “Vandaag is een spannende dag voor de medewerkers, klanten en partners van iWeb. We worden onderdeel van een team dat volledig gericht is op goede producten, groei en klantervaring. We hebben Leaseweb lang bewonderd als concurrent. Nu, als collega’s, kijken we ernaar uit om binnenkort een nieuw aanbod uit te rollen in Montréal, passend bij het portfolio van Leaseweb. Dit is een spannende stap in onze ontwikkeling en het zorgt ervoor dat Canada een grote rol gaat spelen in het toekomstige succes van Leaseweb.”

Bron: Leaseweb.com
Bekijk hier het ledenprofiel van Leaseweb

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl