• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Kwart IT-beslissers vindt aandacht voor privacy overdreven

Kwart IT-beslissers vindt aandacht voor privacy overdreven

Een vijfde is ontevreden over inspanningen om privacy- en securitybewustzijn van medewerkers te verhogen
Ede, 21 april 2022 – Een kwart (25%) van de IT-beslissers vindt de aandacht voor privacy overdreven. Bijna de helft (46%) van respondenten geeft aan dat de media privacyschandalen vaak uitvergroten. Ook zijn vier op de tien (39%) IT-beslissers van mening dat de eigen organisatie niet voorop hoeft te lopen op het vlak van privacywetgeving. Dit komt naar voren in onderzoek van datacenter BIT . Voor het onderzoek werden meer dan 1.000 IT-beslissers ondervraagd over beheer, opslag en beveiliging van data.
Privacy op de agenda
Meer dan een kwart (27%) van de IT-beslissers is van mening dat de eigen organisatie onvoldoende energie steekt in het toegankelijk maken van het privacybeleid voor klanten, medewerkers en partners. Een op de vijf (18%) IT-beslissers is ontevreden over de inspanningen van de eigen organisatie om het privacy- en securitybewustzijn van medewerkers te verhogen. Maar liefst 15 procent van de ondervraagden is nog nooit door de eigen organisatie voorgelicht over privacy. En dat terwijl bijna driekwart (72%) van de organisaties privacy op directieniveau op de agenda heeft staan. Alex Bik, CTO bij BIT:
“Het is opvallend dat maar liefst…

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl