Cyso Group IT hosting provider

Jouw IT uitbesteden? 4 dingen om op te letten

IT uitbesteden  is niks nieuws. De meest voorkomende redenen om werk uit te besteden komen voort uit gebrek aan kennis om bepaalde zaken zelf te doen, of omdat er geen personeel of tijd beschikbaar is. Aantrekken van nieuw personeel is een kostbaar en langdurig proces waardoor het inhuren van zelfstandigen regelmatig gebeurt. Het is echter ook niet gemakkelijk om een zelfstandige in te huren. Waar moet je op letten en wat is het alternatief voor IT uitbesteden?

 1. IT uitbesteden; Ga je zelf een zelfstandige inhuren of via een IT detacheerder?

  Natuurlijk kan je zelf op zoek gaan naar een ZZP’er. Maar het kost tijd voordat je een goede ZZP’er hebt gevonden en misschien is hij of zij dan al weer ingeschakeld voor een andere opdracht. Bij het zelf inhuren moet je er daarnaast ook ervoor zorgen dat de persoon de gewenste kennis in huis heeft.

  Een fatsoenlijke IT detacheerder heeft als het goed is zijn ZZP’ers gecheckt op certificaten en kennis. Referenties worden opgevraagd bij vorige opdrachten en zo zullen zij een goed beeld hebben van de zelfstandige in kwestie. Er zijn echter ook genoeg CV schuivers die deze moeite niet nemen, dus ga niet met de eerste de beste IT detacheerder in zee.

 2. Is de juiste kennis aanwezig?

  Heb je zelf geen IT medewerkers in dienst dan kan dit een onprettig gevoel creëren doordat je afhankelijk bent van een externe partij. Als de ZZP’er weer vertrokken is naar de volgende opdracht, wie kan dan troubleshooten als er iets mis gaat met het systeem en platform? Vaak is de kennis niet meer intern aanwezig. Wanneer je uitbesteedt is het afhankelijk van de organisatie hoe snel dit kan worden opgelost, als daarover überhaupt afspraken zijn gemaakt.

 3. Elke keer iemand anders?

  ZZP’ers nemen diverse opdrachten aan. De kans is aanzienlijk dat als je nog een keer tijdelijke ondersteuning nodig hebt dat je een andere ZZP’er krijgt. Hij of zij moet zich opnieuw thuis maken in het systeem of platform wat ook weer extra tijd kost.

 4. Kosten van IT uitbesteden

  Het uurtarief is hoger dan dat van een IT medewerker in dienst. Een IT detacheerder rekent daarnaast nog eens een marge bovenop het uurtarief voor zijn of haar diensten. Lukt het niet om het project af te ronden binnen de afgesproken uren? Dan kunnen de kosten nog wel eens veel hoger uitvallen.

Dit is een artikel gepubliceerd door de Cyso Group.
Bekijk hier het Ledenprofiel van de Cyso Group.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl