• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • ECP Deelnemersspecial ‘Functioneren van de markt voor clouddiensten – een gestructureerde dialoog’

ECP Deelnemersspecial ‘Functioneren van de markt voor clouddiensten – een gestructureerde dialoog’

Donderdag 9 februari van 13:30 tot 17:00 uur organiseert ECP in samenwerking met de ACM de ECP Deelnemersspecial ‘Functioneren van de markt voor clouddiensten – een gestructureerde dialoog’ in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Femke Nagelhoud (projectleider van de marktstudie clouddiensten – ACM) presenteert de conclusies en aanbevelingen van de ACM over het functioneren van de markt voor clouddiensten voor burgers en bedrijven. Het rapport (september 2022) kunt u hier vinden.

Via een gestructureerde dialoog zal dagvoorzitter Roy Tomeij de conclusies en aanbevelingen met u en de volgende panelleden bespreken:

– Thomas Faber (MT-lid, Directie Digitale Economie – Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)
– Ronald Meijer (Client Architect for Government/ Public Sector – IBM)
– Rex Leijenaar (Teammanager Telecom & Digitaal – ACM)
– Ronald Verbeek (Algemeen Directeur – CIO Platform Nederland)
– Michiel Steltman (Managing Director – Digitale Infrastructuur Nederland)

Ook hebben we het over wat de uitkomsten van deze studie betekenen voor uw organisatie of achterban, wat cruciale stappen zijn voor Nederland in de komende periode en welke partijen hier opvolging aan zouden moeten geven. Aansluitend aan het inhoudelijke programma start om 16.00 uur de netwerkborrel.

Toelichting thema
Steeds meer bedrijven en organisaties zoals scholen en zorginstellingen maken gebruik van clouddiensten. Deze markt groeit dan ook stormachtig: in 2021 is de markt wereldwijd met 20 à 30 procent gegroeid. Nederland behoort in Europa tot één van de koplopers in het gebruik van clouddiensten.

In het kader van het agenda thema digitale economie, heeft de ACM onderzocht hoe de markt voor clouddiensten functioneert en of er risico’s zijn voor de prijs, kwaliteit en innovatie van clouddiensten. De ACM heeft bekeken of dit het gevolg is van de marktstructuur of dat het komt het door het gedrag van aanbieders van die diensten.

Ook heeft de ACM onderzocht op welke wijze risico’s het beste kunnen worden geadresseerd. Onderschrijven de ECP deelnemers de conclusies en aanbevelingen? Welke nuances zijn er of zijn er nog andere invalshoeken die van belang zijn voor verdere vorming van deze markt die ontbreken? Wat is er nodig op organisatieniveau om opvolging te geven aan de aanbevelingen en wie is als eerste aan zet volgens u? Wij diepen deze vragen graag uit samen met u en het panel uit.

Klik hier voor het originele bericht van ECP

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl