• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Drie op de tien IT-beslissers: beveiliging klantdata laat te wensen over

Drie op de tien IT-beslissers: beveiliging klantdata laat te wensen over

Een derde weet niet waar klant- en privacygevoelige data staan of wie toegang heeft
Ede, 4 mei 2022 – Maar liefst drie op de tien (30%) IT-beslissers kan niet met zekerheid zeggen dat de klantdata binnen de eigen organisatie optimaal beveiligd zijn. Dit komt naar voren in eigen onderzoek van BIT. Voor het onderzoek werden meer dan 1.000 IT-beslissers ondervraagd over beheer, opslag en beveiliging van data. 13 procent durft niet te zeggen of er in de eigen organisatie zorgvuldig wordt omgegaan met klantdata.
Veel onwetendheid
Er lijkt veel onwetendheid te zijn over klant- en privacygevoelige data. Zo weet een derde (33%) van de IT-beslissers niet waar klant- en privacygevoelige data zich bevinden of wie hier toegang tot heeft. Minder dan de helft (48%) van de organisaties controleert regelmatig waar de data staan. Meer dan de helft doet dit dus niet. Dit baart Alex Bik, CTO bij BIT, grote zorgen:
“De beveiliging en privacy van klantgegevens zou voor alle bedrijven een topprioriteit moeten zijn. Het is zorgwekkend dat 33 procent van de IT-besluitvormers niet weet waar gevoelige data zijn opgeslagen. Mensen lijken de risico’s te onderschatten. Denk aan een datalek of hack, waarbij (klant)gegevens openbaar worden gemaakt of…

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl