• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Sectigo introduceert CA-neutraal Certificate Lifecycle Management
Certificate Lifecycle Management

Sectigo introduceert CA-neutraal Certificate Lifecycle Management

Nieuwe productinnovaties stellen bedrijven in staat om publieke en private certificaten van Sectigo
en andere certificaatautoriteiten te beheren op basis van één platform

Sectigo®, wereldwijd leverancier van digitale certificaten en geautomatiseerd Certificate Lifecycle Management (CLM), introduceert nieuwe functionaliteiten binnen Sectigo Certificate Manager (SCM). Daarmee groeit SCM uit tot een universeel platform waarmee ook publieke en private certificaten van andere certificaatautoriteiten (CA’s) kunnen worden beheerd. Bedrijven kunnen op die manier een moderne aanpak hanteren voor de beveiliging en het flexibel beheren van digitale identiteiten op elke gewenste schaal. Ze profiteren daarnaast van ondersteuning voor nieuwe toepassingen.

De nieuwe functionaliteit van Sectigo biedt klanten een simpel traject om verouderde, lokale oplossingen in te ruilen voor een modern cloudplatform dat is ontwikkeld met het oog op de beveiliging en het beheer van het snelgroeiende aantal digitale identiteiten dat binnen ondernemingen wordt gebruikt. Organisaties kunnen hun door Sectigo of andere CA’s verstrekte digitale identiteiten nu beheren via een centraal portaal.

“Digitale identiteiten zijn alomtegenwoordig aanwezig in de moderne wereld. Elke gebruiker en elk verbonden apparaat heeft er een of meer. En voor het functioneren van elke onderneming is verificatie op basis van digitale certificaten nodig. Deze certificaten vormen de levenslijn voor digitaal vertrouwen”, zegt Bill Holtz, de CEO van Sectigo. “Moderne digital first-ondernemingen vragen om een moderne aanpak van het beheer van het explosief groeiende aantal certificaten, welke CA ze ook heeft versterkt. Deze aanpak moet aansluiten op de huidige complexe zero trust IT-omgevingen. En dat is precies wat we hiermee bieden.”

(Tekst gaat verder onder foto)

Certificate Lifecycle Management

Sectigo voegt mogelijkheden voor het beheer van MSCA-certificaten toe

De op brede schaal gebruikte Microsoft Certificate Authority (MSCA) is de eerste grote externe CA waarvoor Sectigo ondersteuning toevoegt aan zijn geavanceerde CLM-platform. Volgens de planning zullen er in het begin van 2022 nog veel meer CA’s worden toegevoegd, met inbegrip van verstrekkers van publiek vertrouwde certificaten. De binnenkort te verschijnen versie van SCM maakt het mogelijk om elk privaat certificaat van Microsoft en de publieke en private certificaten van Sectigo aan te vragen, te gebruiken en te beheren via het cloudportal van SCM.

Nieuwe innovaties op komst

Sectigo voegt daarnaast nog veel meer innovatieve functies aan SCM toe. Deze bieden ondersteuning voor nieuwe en opkomende zakelijke toepassingen, zoals:

  • Wachtwoordloze authenticatie — De oplossing van Sectigo maakt gebruik van certificaten als alternatieve oplossing voor traditionele op wachtwoorden gebaseerde authenticatie. Dit draagt bij aan een veiliger en sneller aanmeldingsproces voor werknemers en apparaten die op afstand toegang zoeken en verkleint de kans op cyberaanvallen die gebruikmaken van gestolen wachtwoorden.
  • Robotic Process Automation (RPA) — Verbeterde orkestratie van digitale identiteiten stelt bots in staat om op veilige wijze verbindingen te maken en te communiceren.
  • Geavanceerde automatisering — Bedrijven moeten certificaten aan het einde van hun levensduur voortdurend verlengen. Nieuwe automatiseringsmogelijkheden zorgen voor de automatische levering, installatie en verlenging van certificaten voor alle toepassingen voor mensen en machines.
  • Identiteitscontrole op afstand — Authenticatie op afstand stelt werknemers, klanten, partners en leveranciers in staat om op veilige wijze documenten te ondertekenen vanaf elke locatie en elk apparaat.

“De nieuwe versie van Sectigo bouwt voort op onze krachtige leiderschapspositie in oplossingen die digitaal vertrouwen waarborgen”, zegt Holtz. “We hebben jarenlange ervaring als certificaatautoriteit. Met onze nieuwe CA-neutrale oplossing veranderen we de regels van het spel en bieden we onze snelgroeiende klantenkring extra meerwaarde. Deze versie legt de basis voor verdere groei en de introductie van nog meer veelbelovende innovaties.”

SCM en Certificate Lifecycle Management

SCM is een vooraanstaand CA-neutraal cloudplatform voor Certificate Lifecycle Management. Het is speciaal ontwikkeld voor het verstrekken van digitale certificaten en het beheer van de levenscyclus daarvan. Dit maakt het mogelijk om alle identiteiten van mensen en machines binnen organisaties te beveiligen. Met de nieuwe mogelijkheden voor het beheer van certificaten van externe CA’s kunnen bedrijven hun investeringen in andere CA’s blijven gebruiken en de levenscycli daarvan beheren via een centraal portaal. SCM biedt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden en integraties met technologie van toonaangevende leveranciers en past daarmee binnen elke IT-omgeving.

Meer informatie over SCM vind je hier: https://sectigo.com/CAagnostic 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl